Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. november 2019

SFO Gamlegrendåsen Økt 2 - 3. klasse


Øktplan                                                                                                                           Dato: 30.10.2019
Dagens aktivitet (idrett): bli kjent og ha det gøy gjennom lek                                           Navn: Ingrid Sofie Thiis
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten:
Å lære flere navn på elevene, ha det gøy og bli kjent gjennom lek

Utstyr: softball

Varighet (tid)
Hva (Innhold)
Hvordan (organisering)
Hvorfor (begrunnelse)
Oppvarming:
Vise- og forklare-metoden.

G-del: 7 min

L-del: 3 min

S-del: 5 min

Løpe tre runder i salen

Alle mine duer
Rulle på knær, ankler, hofte og armer.

Stiv heks 
Løpe tre runder i salen for å komme i gang.


En er mamma, en er hauk og resten er duer. Mammaen skal rope på duene og be dem komme hjem. Når duene løper over salen, skal hauken prøve å ta duene. De duene som blir tatt blir hauk.

Alle står i ring og hermer etter våre bevegelser.
En person er heks. Når heksa tar de andre må de stå stivt med beina ut. For å bli fri må noen klatre mellom beina.

Oppvarming øker lysten til å trene og øker prestasjonsevne. Det forbygge skader. Blodet og vevsvæsken flyter lettere. Transporten av næringsstoffer og oksygen til muskelen som arbeider går fortere. Overføringen av oksygen fra blodet til muskelsenene går lettere.. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. De kjemiske reaksjonene går raskere. Nerveimpulsene går raskere. Samspillet mellom muskler og nerver blir forbedret. Oppmerksomhet mot ulike sanseinntrykk kan bli skjerpet. Konsentrasjonsevnen kan øke. Spenningen i kroppen kan bli regulert til et gunstig nivå.

For å aktivisere og varme leddene som kommer til å bli utsatt for bråe bevegelser og belastning i hoveddelen. Forebygger skader.For å varme opp musklene vi skal bruke i hoveddelen. Og for å forberede øvelsene i hoveddelen, som går ut på mye av det samme.
Hoveddelen:
Vise- og forklare-metoden.

40 min
Haien kommer Katt og mus
Danse-sisten
Stikkball


Elevene deles inn i fire lag som steller seg i vært sitt hjørne. Lagene bestemmer seg for hvilket havdyr de skal være. En person er hai. Alle havdyrene skal ut og løpe rundt haien som står på midten. Når personen som styrer leken roper haien kommer, skal alle løpe hjem uten å bli tatt av haien. De som blir tatt av haien blir hai.


En er katt, en er mus, og resten ligger spredt på magen på gulvet. Katten skal ta musa, og da blir musa katt og katten mus. Men musen kan legge seg ned ved siden av de på gulvet. Da blir de mus. 

En person "har den". H*n skal ta de andre, og bestemme hvordan personen skal danse. For å bli fri må noen andre komme å danse samme dans i 5 sekunder. 

Alle skal prøve å skyte hverandre med to softballer. Det er kun lov å gå tre skritt med ball. Blir man skutt, kommer man ikke fri før den du ble skutt av blir skutt av noen andre. 

Denne leke utfordrer elevenes hurtighet, utholdenhet og reaksjonsevne.
Utfordrer elevenes hurtighet, og det er gøy! 


Dette er en kjempe slager blant ungene. Kjempegøy.


Denne leken utfordrer elevenes hurtighet, øye-hånd, reaksjon og romorientering.Avslutning:
5 min
Vi setter av noen minutter til å roe ned før vi begynner med tøying.

Tøye skuldre, armene, hoftene, rumpa, leggene, lår.
Holde hver øvelse i ca. 20 sekunder på hver kroppsdel.


For å bli mindre stiv dagen etter økta, og for å opprettholde eller bedre nåværende evne til leddutslag. Avspenne de belastede musklene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar