Aktive Lokalsamfunn

onsdag 20. november 2019

SFO - økt 6


SFO - Økt 6
Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 3. klasse

Dagens aktivitet: Dans og kanonball/stikkball

Hovedmål: Vise kreativitet og danseglede.

Ferdighetsmål:  Å være kreativ.

Kunnskapsmål: Å bruke bevegelser man kan lære andre

Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.


Hva:
Hvordan:
Hvorfor:
Metode:
Innledning 3 min
Jeg forteller hva vi skal gjøre under økta og svarer på eventuelle spørsmål.
Alle stiller seg inn til veggen og jeg står i midten slik at alle ser meg.
Da vet alle hva vi skal gjøre. Og de som ikke liker dans kan glede seg til slutten

Oppvarming G del
5 min
Imitering av dyr.Elevene står på den ene enden av salen. De får oppgaven om å bruke fantasien og imitere et dyr mens de beveger seg til andre siden.
Det er viktig å varme opp før man starter med hovedaktiviteten for å unngå skader og for å øke motivasjon. Denne aktiviteten lar elevene vise kreativitet samtidig som de kan herme etter andre. De bruker hele kroppen på å imitere forskjellige dyr.

Vise og forklare metoden.
Oppvarming S del
5 min
Dansesisten
Det er to som "har'n". Nå man er tatt må man repetere en dansebevegelse helt til en annen gjør den i 5 sekunder. De som "har'n" blir bytter tre ganger.
 Danse sisten øker intensiteten litt, samtidig som elevene bruker hele kroppen når de danser.
Vise og forklare metoden.
Hoveddel
17 min
Stopp dans 10 min.

Hermegåsa 7 min. 

 
Elevene får danse fritt i salen mens musikk spiller, når musikken stopper må elevene også gjøre det. Hvis man beveger seg når det er stille er man ute.

Alle elevene står i en sirkel en eller to viser en bevegelse om resten skal herme etter.
Stoppdans lar elevene vise kreativitet mens de har det gøy. Når man konkurrerer så blir alle engasjerte selv om de ikke liker dans siden de vil vinne. Stoppdans er en aktivitet som alle elevene liker.
Hermegåsa lar elevene bruke kreativitet og lære andre egne bevegelser. Om det er noen som ikke er komfortable med å vise aleine, så kan de gjøre det med en venn. Her kan de bruke bevegelser jeg har hatt med dem tidligere.

Vise og forklare metoden.
Avslutning
15 min
Kanonball 10 min.

Stikkball 5 min.

Det er to lag på hver sin banehalvdel. Det er tre baller i spill og det er om å skyte flest motstanderen. Blir man skutt så må man sette seg på benken. Når en av motstanderne er skutt er den som har sittet lengst på benken fri.

Det er alle mot alle og to baller i spill. Man skal skyte de andre og når man er skutt selv så setter man seg på siden helt til personen som skøyt deg er skutt, da er man fri. Siste minuttet er det last man standing. Da spilles det til kun en er igjen.
Økta avsluttes med noe som er gøy for alle. Dette øker motivasjonen til de som ikke liker dans til å være med hele tiden. Last man standing er en bra avsluttning siden da er elevene ferdig når de er ute.Vise og forklare

2 kommentarer:

 1. Denne økten kom vi seint i gang siden det ikke var en ansvarlig voksen der og det var ikke noen som hadde låst opp til høyttalerne så jeg startet med kanonball. Alle elevene liker kanonball så de spilte det en stund, og så avsluttet jeg økta med dansesisten og stoppdans. Elevene liker de lekene siden da kan de danse som de vil.

  SvarSlett
 2. Ok plan. Kanonball og stikkball er mer hovedaktivitet.
  Sett av noe tid til samling og avslapping/uttøyning - en måte å runde av økta på.
  Noe uklart kunnskapsmål med tanke på aldersgruppen.
  N3-

  SvarSlett