Aktive Lokalsamfunn

mandag 4. november 2019

Øktplan - SFO økt 5

Øktplan -SFO økt 5                                                                                         Navn: Marte Karine Larsen
Dato: 05.11.2019
Sted: Madsebakken SFO.
Målgruppe: 2. klasse.

Dagens aktivitet (idrett): Ulike leikaktiviteter med fokus på å utvikle aerob utholdenhet.
Hovedmål: Ha det gøy samtidig som man får opp pulsen og utvikler egen utholdenhet.   
Ferdighetsmål: føle at en mestrer oppgavene, og klarer å presse seg selv litt.
Kunnskapsmål: lære nye leker/evt. variantar av leker.
Holdningsmål: Ikke være negativ, og høre på beskjeder.
Varighet (tid)
Hva (Innhold)
Hvordan (organisering)
Hvorfor (begrunnelse)
Metode
Innledning
5 min
Introdusere meg selv, og ha en navnerunde. Snakke litt om hva vi skal gjøre i dag.
Alle sitter inntil veggen. 
En fin og oversiktlig start på økta.

Oppvarming:
G-del: 10 minHauk og due
Velger to eller tre av barna som skal være troll og prøve å fange de andre. De som bli tatt må krølle seg sammen til en stein. Den andre elevene kan befri steinene ved å hoppe over dem.
Hauk og due
Elevene inntil veggen. Forklarer leken, og velger to/tre som skal være hauker, og en som skal være duemor (jeg er evt. duemor.)


Hauk og due                                         Aktiviserer alle barna. Setter i gang motivasjonen og tenner konkurranseinstinktet.   

Oppvarming er viktig fordi det
o   Forebygger skader
o   Øker prestasjonsevnen
o   Øker motivasjonen
o   Øker kroppstemperaturen
Vise og forklar metoden


S-del: 10 min
Kjeglespill
Setter ut kjegler i salen. Deler gruppa i to grupper. Den ene gruppa skal rive ned kjegler, mens de andre skal sette opp. Tar to runder. Hver gruppe får både rive og sette opp.
Kjeglespill
Deltakerne inn til veggen. Forklarer leken, og deler opp i grupper.
Kjeglespill                                      Trigger konkurranseinstinkt, og aktiviserer barna. Får opp hjertefrekvensen til barna, og bidrar til å utvikle utholdenhet.
Vise og forklare metoden.
Hoveddelen:
 15 min

Lenkestafett
Et lag består av ca. 4 stykker, og laget står bak hver sin kjegle. En starter og løper alene over til andre siden og salen og tilbake.  På neste runde tar første etappe med seg andre etappe. De løper over til andre siden, og tilbake igjen. Deretter henter de tredje etappe osv. når alle etappene er hentet, skal etappe 1 gå av, osv. til det bare er siste etappe igjen.
Lenkestafett
Deltakerne inntil veggen. Forklarer og deler inn i lag. (må se hvor mange avhengig av hvor mange som er der).
Lenkestafett                                              Utfordrer kondisjonen og samarbeidsevnen. Tvinger elevene til å gi alt for laget, og forhåpentligvis få dem til å presse seg litt.


Vise og forklare metoden

Stikkball
Deltakerne skal kaste på hverandre med softball. Hvis man blir truffet er man ute av spillet til den som traff deg er ute av spillet.
(avgrenser hallen hvis jeg ser at det er behov)
Mot slutten spiller vi «last man standing», som er en variant hvor man går ut av spillet og ikke kommer ut igjen. Blir bare en person igjen tilslutt.
Stikkball
Elevene går ned til veggen og jeg forklarer og presiserer reglene. Gå tilbake til veggen for hver variant.
Snipp og snapp
Morsom lek som setter fart på konkurranseinstinktet. Utfordrer ballkontroll. Last man standing er en morsom variasjon som gjør at elevene konsentrerer seg ekstra. S
Vise og forklare metoden.
Avslutning:
5 min
Samles og snakke om økta: Har det vært gøy? Ønsker til neste gang.  
Samler alle inntil veggen.
Avslutter slik for å kommunisere godt med barna, og høre hva de liker å gjøre. På denne måten kan jeg tilrettelegge øktene etter hvordan de ønsker.

1 kommentar:

  1. Idag gikk det bare dritt. Er syk og hadde fra før av ikke veldig mye stemme eller kapasitet. Uheldigvis var ikke Kim der idag, og da hadde jeg plutselig 28 unger alene. Jeg måtte blåse ganske mange ganger i fløyta før barna ble stille. Prøvde ulike metoder for å få dem stille, som vi hadde snakket om i timen, men det er ganske vanskelig å få så mange barn stille når jeg bare er en. Endte med å bare gjennomføre troll og stein og kjeglespill, fordi jeg brukte tid på å få dem til å være stille, pluss sette ut og ordne kjegler osv. Dårlig dag på jobben

    SvarSlett