Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 5. november 2019


Navn: Sebastian                                Uke 45                                          Klasse 3IDA
Mål: Målet er å bli tryggere og raskere på standplass.
Ferdighetsmål: Ha en mer effektiv standplass drill.        Holdningsmål: Alle skal være blideHva
Hvordan
Hvorfor
Oppvarming: 30 min


5 min:
Gjennomgang av sikkerhetsregler.

25 min:
Innskyting, ved hjelp av rolig komb.


Innskyting foregår sånn at det blir skutt 2 serier i 1 papp blink mellom hver serie skal det løpes en runde rundt banen i lavt tempo. Når alle har skutt 2 serier går alle sammen frem for å se hvordan det har gått. Det vil bli gitt tilbakemelding av skru. Det vil så bli løpt enda en runde før det blir skutt i en ny pappskive. Igjen går vi frem og ser om det skal stilles. Når alle er innskutt, starter hoveddelen. Det vil bli brukt flere metoder, men hovedsakelig vise og forklare
Det er viktig å skyte inn våpenet sitt for å kunne skyte mest mulig nøyaktig. Det vil være forskjeller på hvor mye ute av stilling som våpenet vil være fra gang til gang. Det er viktig å kombinere dette med litt bevegelse for å holde seg varme siden det å være på standplass kan bli kaldt i lengden. Når man varmer opp, vil man også unngå skader og få en større treningslyst.
Hoveddel: 50 min

Stiv heks: 15 min

Ett skudds drill: 15 min

Stol leken: 15 min

Lang stafett: 15 min


Jeg vil bruke vise og forklare metode på alle de forskjellige øvelsene.

Stiv heks er en sisten leik hvor det er en som er heks som skal prøve å ta de andre. Blir man tatt sprer man beina og venter på at noen andre går under. Jeg vil plutselig rope skyting! Og da skal det skytes på standplass.

Ett skuddsdrill er en drill på standplass hvor det skytes 1 skudd per serie.

Stol leken går ut på at det skal løes en runde for å så skytes, man må komme seg tilbake til start å kapre en stol. Det vil bli fjernet stoler etter hvert.

Lang staffet er en helt vanlig staffet med en litt lengre runde en tidligere.
Her vil utøverne bli bedre i skiskyting uten at de selv tenker over det. Måten dette gjøres på er da at leiker bidrar til at den aerobe biten blir betydelig morsommere enn den som vanligvis blir utført via jogg eller lignende. Det er fortsatt standplass som er hovedfokuset når man er på skiskytter treninger og her få man en god mulighet til å bli bedre med litt puls.
Avslutning: 10 min

Skytedueller
2 og 2 har skytekonkurranse mot hverandre om hvem som er raskest. Man skal starte foran matta og reise seg opp når man er ferdig. Jeg vil bruke vise og forklare metoden.
Dette er en fin måte å avslutte økten på fordi man trener de tekniske ferdighetene til utøverne og jeg vil kunne kartlegge hvordan vi ligger ann og hva som må trenes på videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar