Aktive Lokalsamfunn

mandag 11. november 2019

Øktplan 12.11.19 - Ormåsen SFO

Øktplan

Navn: Sondre Halbjørhus
Dato: 12.11.19
Klasse: 3IDA
Målgruppe: SFO 2/3. klasse
Utstyr: Erteposer, vester, kjegler og utstyr til tarzansisten
Mål for økta: Ha det gøy med leik, være delaktig og aktivisere gruppa med litt ekstra fokus på koordinasjon

Ferdighetsmål: Prøve ut og mestre ulike leiker og aktiviteter 

Kunnskapsmål: Lære nye leiker 

Holdningsmål: Høre på beskjed, og være stille når jeg snakker 


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Innledning:
Alle samles på benkene langs ribbeveggen av gymsalen, jeg gjennomgår hva vi skal gjøre i økta, og navnerunde til slutt 

Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. Navnerunden er også et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med barna.
10 min


Oppvarming:

G-del
Do-sisten

(vise-forklare metoden)


S-del
Stafett med ertepose

(vise-forklare metoden)
Stiv heks
Gir først vester til 2 stk som «har den». De skal prøve å ta den andre. De som blir tatt må stå stille med mellomrom mellom beina til noen som ikke er tatt befrir dem.


Stafett med ertepose
Deler gruppa inn i 5 lag på 3 stk. Setter så opp 3 kjegler for hvert av lagene langs lengden av salen. Man må første løpe frem til kjegle nr 2, så tilbake nr 1, før så å runde nr 3 og løpe tilbake og veksle med neste på gruppa. Dette foregår med en ertepose på hodet. Om man mister erteposen må man tilbake til der man mista den.
Varme opp muskler og ledd, øke blodsirkulasjonen og forebygge skader. Forberede og øke motivasjonen i gruppa frem mot hoveddelen.  

I den generelle delen har jeg valgt å ha stiv heks, fordi denne leken øker motivasjon og skjerper barnas konsentrasjon til resten av økta.

Stafett med ertepose er en morsom stafett som også påvirker elevenes koordinasjon samtidig som de får opp pulsen.
25 min
Hoveddel:
Tarzansisten

(Vise-forklare metoden, oppdagende læring) Tarzansisten
Bruk det du har i gymsalen til å lage ei løype med størst mulig variasjon. En eller fler har sisten, og skal ta de andre. Det er ikke lov å trå på gulvet. Den som trår på gulvet er tatt, og skal ta enten 5 pushups, situps eller spensthopp.
Tarzansisten tar som oftest en god del tid, og er populært. Setter derfor av hele hoveddelen. Om dette blir for kjedelig, kan vi evt avslutte med litt dansk kanonball.

Avslutter med å be barna rydde til musikk

Skape trygge rammer for utvikling i gruppa. Kjente leker som mange liker og er trygge med.

I tarzansisten er det balanse, tilpasset kraftinnsats, reaksjon og øye-hånd-fot som blir testet. Dette er en favoritt blant barna som de alle fleste liker. Tar av erfaring litt tid. 

Utfordrer barna til å rydde vekk alt utstyret før musikken er ferdig. På den måten blir det en morsom, effektiv og litt utfordrerne måte å rydde på. Kommer også til å gå fortere

5 min
Avslutning:
Felles rydding, samles i halvsirkel foran meg. Først litt lett tøying, oppsummerer kort økta og spør hva som har vært gøy. Hva kan gjøres bedre til neste gang? Hvilke leiker kan de tenke seg å gjøre? 

Gjør det på denne måten for å få en fin og rolig avslutning på økta, samt bli bedre kjent med deltakerne. Få innspill fra dem sånn at de kan være med på å bestemme

2 kommentarer:

  1. Økta gikk bra! Hadde en god start og gikk igjennom hva som skulle skje. Barna var til tider litt urolige, men dette ble bedre etter hvert. Å be dem rydde opp forteste mulig til musikk fungerte veldig bra, og gjorde at de måtte samarbeide.

    SvarSlett