Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. november 2019

SFO Gamlegrendåsen Økt 3 - 3. klasse


Øktplan                                                                                                                           Dato: 06.11.2019
Dagens aktivitet (idrett): Stafetter                                                                                         Navn: Ingrid Sofie Thiis
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten:
Å påvirke barnas utholdenhet gjennom lek og stafetter

Utstyr: Kortstokk, erteposer, kjegler, rokkeringer

Oppvarming:
Vise- og forklare-metoden.

G-del: 7 minL-del: 3 min
S-del: 5 min

Løpe tre runder i salen

Alle mine duer
Rulle på knær, ankler, hofte og armer.


Haien kommer

Løpe tre runder i salen for å komme i gang.

En er mamma, en er hauk og resten er duer. Mammaen skal rope på duene og be dem komme hjem. Når duene løper over salen, skal hauken prøve å ta duene. De duene som blir tatt blir hauk.Alle står i ring og hermer etter våre bevegelser.


Elevene deles inn i fire lag som steller seg i vært sitt hjørne. Lagene bestemmer seg for hvilket havdyr de skal være. En person er hai. Alle havdyrene skal ut og løpe rundt haien som står på midten. Når personen som styrer leken roper haien kommer, skal alle løpe hjem uten å bli tatt av haien. De som blir tatt av haien blir hai.

Oppvarming øker lysten til å trene og øker prestasjonsevne. Det forbygge skader. Blodet og vevsvæsken flyter lettere. Transporten av næringsstoffer og oksygen til muskelen som arbeider går fortere. Overføringen av oksygen fra blodet til muskelsenene går lettere.. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. De kjemiske reaksjonene går raskere. Nerveimpulsene går raskere. Samspillet mellom muskler og nerver blir forbedret. Oppmerksomhet mot ulike sanseinntrykk kan bli skjerpet. Konsentrasjonsevnen kan øke. Spenningen i kroppen kan bli regulert til et gunstig nivå.

For å aktivisere og varme leddene som kommer til å bli utsatt for bråe bevegelser og belastning i hoveddelen. Forebygger skader.

For å varme opp musklene vi skal bruke i hoveddelen. Og for å forberede øvelsene i hoveddelen, som går ut på mye av det samme.
Hoveddelen:

40 min
Kortstokkstafett


Erteposestafett på tidLøpestafett

Barna deles inn i 4 lag. Hvert lag blir delt inn i hjerter, ruter, spar og kløver. Kortene blir spredd opp ned midt i salen. Alle lagene står i hvert sitt hjørne. En og en skal de løpe til midten, snu kun et kort, og ta det med tilbake til laget hvis det er riktig kort. Er det feil må hele laget ta tre spensthopp.

Klassen deles i to lag. Det ligger en haug med erteposer på midten av banen. Man skal løpe og ta med erteposer til sin side av banen. Det er ikke lov til å kaste erteposene, og man kan kun ta en av gangen. Alle løper samtidig, og helt til jeg blåser i fløyta (4 min). Det er lov å stjele erteposer fra det motsatte laget.
Barna deles inn i lag på 4 og 4. Hvert lag skal ha 4 rokkeringen og 3 kjegler. En rokkering ved start, en mellom start og midten, en mellom midten og andre siden, og siste på andre siden av hallen. Den første som begynner skal løpe til første rokkering, og sette en kjegle i midten av den. Så skal h*n løpe tilbake og hente en ny kjegle, som h*n skal sette i neste rokkering. Så løpe tilbake og hente enda en kjegle som h*n skal sette i den siste, før personen løper tilbake og veksler. Neste på gruppa skal hente alle kjeglene i samme mønster. De er ferdige når den siste har satt alle kjeglene i rokkeringen ved start.
Utfordrer barnas hurtighet og aerobe utholdenhet.

Dette kan ligne litt på 4*4 intervaller. Ungene løper i 4 minutter, før jeg blåser i fløyta. Dette repeterer vi noen ganger. Utfordrer ungenes anaerobe utholdenhet.

Utfordrer barnas anaerobe utholdenhet.

Avslutning:
5 min
Vi setter av noen minutter til å roe ned før vi begynner med tøying.

Tøye skuldre, armene, hoftene, rumpa, leggene, lår.
Holde hver øvelse i ca. 20 sekunder på hver kroppsdel.
For å bli mindre stiv dagen etter økta, og for å opprettholde eller bedre nåværende evne til leddutslag. Avspenne de belastede musklene.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar