Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. november 2019

SFO Gamlegrendåsen Økt 5 - 3. klasse


Øktplan                                                                                                                           Dato: 20.11.2019
Dagens aktivitet (idrett): Samarbeid gjennom lek og stafetter                                         Navn: Ingrid Sofie Thiis
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten:
Å påvirke ungenes styrke jevnt over hele kroppen igjennom lek og moro.

Utstyr: matter, medisinballer, tau, benker, softballer

Oppvarming:
Vise- og forklare-metoden.

G-del: 7 minL-del: 3 min
S-del: 5 min

Løpe tre runder i salen

Nappe hale
Rulle på knær, ankler, hofte og armer.


fantasidyr


Løpe tre runder i salen for å komme i gang.

Alle har et bånd i buksa, som alle skal prøve å nappe ut. Når leken er ferdig, vinner den som har flest haler.Alle står i ring og hermer etter våre bevegelser.


Barna skal ta seg over hallen og tilbake, mens de later som de er forskjellige dyr. Jeg bestemmer sammen med barna hvilke dyr de skal være


Oppvarming øker lysten til å trene og øker prestasjonsevne. Det forbygge skader. Blodet og vevsvæsken flyter lettere. Transporten av næringsstoffer og oksygen til muskelen som arbeider går fortere. Overføringen av oksygen fra blodet til muskelsenene går lettere.. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. De kjemiske reaksjonene går raskere. Nerveimpulsene går raskere. Samspillet mellom muskler og nerver blir forbedret. Oppmerksomhet mot ulike sanseinntrykk kan bli skjerpet. Konsentrasjonsevnen kan øke. Spenningen i kroppen kan bli regulert til et gunstig nivå.

For å aktivisere og varme leddene som kommer til å bli utsatt for bråe bevegelser og belastning i hoveddelen. Forebygger skader.

For å varme opp musklene vi skal bruke i hoveddelen. Og for å forberede øvelsene i hoveddelen, som går ut på mye av det samme.
Hoveddelen:

40 min
Kortstokkstafett


Mattestafett

Styrkesisten

Stikkball med styrkeøvelser

Barna deles inn i 4 lag.  Kortene blir spredd opp ned midt i salen. Alle lagene står i hvert sitt hjørne. En og en skal de løpe til midten, og ta med et kort. Får de hjerter skal de ta 5 pushups, får de spar skal de ta 5 spensthopp, får de ruter skal de ta 5 situps og får de kløver skal de ta burpies.

Vi deler klassen i lag, ut ifra hvor mange de er. Alle lagene får to matter hver. Ved hjelp av disse mattene skal laget ta seg over til den andre siden og tilbake uten å være nær gulvet. Dette er en stafett, hvor det første laget som er ferdig vinner.

En person "har den". H*n skal ta de andre, og bestemme hvilken styrkeøvelse personen må gjøre helt til h*n blir fri. For å bli fri må noen andre komme å gjøre samme øvelse i 5 sekunder. 

Alle skal prøve å skyte hverandre med to softballer. Det er kun lov å gå tre skritt med ball. Blir man skutt skal man ta 5 burpies for å bli fri.
Øvelsen utfordrer barnas utholdenhet og styrke.Øvelsen utfordrer elevenes styrke fordi de må dra med seg to matter så raskt de kan over gulvet.
Denne øvelsen utfordrer barnas styrke og kreativitet.

Denne leken utfordrer elevenes styrke på en veldig snill måte. Samtidig som barna får avslutte med sin favorittlekAvslutning:
5 min
Vi setter av noen minutter til å roe ned før vi begynner med tøying.

Tøye skuldre, armene, hoftene, rumpa, leggene, lår.
Holde hver øvelse i ca. 20 sekunder på hver kroppsdel.
For å bli mindre stiv dagen etter økta, og for å opprettholde eller bedre nåværende evne til leddutslag. Avspenne de belastede musklene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar