Aktive Lokalsamfunn

søndag 24. november 2019

Skitrening barmark for barn i alderen 9-10 uke 48


Skitrening barmark for barn i alderen 9-10
Hovedtrener: Sanna Finstad
Hjelpetrenere: Mats Dugstad, Ingvar Grøtberg
Antall: anslår mellom 10-20
Mandag 25.11, 18.00 - 19.15
Stilart: skøyting


Hovedmål: Venne seg til å ha ski på beina og påvirke den aerobe utholdenheten
Holdningsmål: Være stille og rolige når trenerne snakker.
Ferdighetsmål: Venne seg til å ha ski på beina
Periodemål: Venne seg til å ha ski på beina og drive med leikaktiviteter som påvirker den aerobe utholdenheten.

Oppgaver hjelpetrenere:
  • Være med i aktiviteten
  • Motivere barna
  • Ta hånd om bråkete barn
  • Ta hånd om barn som har slått seg eller er lei seg
  • Sette opp kjegler til aktiviteter

Tips og triks:
  • La barna gå en runde på banen mellom øvelsene, dermed dele inn lag etter rekkefølgen de kommer tilbake i.


Hva

Tid
Hvordan
Hvorfor
Utstyr
Metode
Intro
--
5 min
Samler alle barna. Vi sier hei og introduserer oss igjen. Hilser på nye barn.

For at barna skal bli trygge på oss og hverandre

--
--
To runder på stadion
Oppvarming
10 min
Gå i eget tempo rund på løpebanen.
For at barna skal venne seg til å gå på ski, før de får nye oppgaver. Det er veldig stor spredning på ferdighetsnivået i gruppa, og den er enda større med ski på beina. Derfor vil jeg bare la de gå i sitt eget tempo i starten. Den beste måten å forbedre skigåingen sin på er å øve, så jeg tror det er fint at det er rom for å gå uavbrutt på ski, uten andre oppgaver. Av erfaring vet jeg at det ikke er noe problem for dem å gå i noen minutter alene.
--
Vise og forklare
Være tydelig på å forklare hva de skal gjøre, og hvor de skal møte opp når de er ferdige.
Stiv heks uten staver
På fotballbanen
Oppvarming
7 min
En eller to 'har'n'. Om å gjøre å ikke bli tatt. Man befris ved at noen går mellom beina.
For å lure inn litt skigåing uten staver ved leik. Det er fint å trene uten staver fordi man tar vekk et av de tekniske elementene med å gå på ski, dermed kan man fokusere på bare beina. I tillegg utfordrer det balansen mer.
Fire kjegler
Vise og forklare
Teknikk + Hest og kjerre - stafett

Skitilvenning

I løpebanen
Hoveddel
15 min
Barna går noen ganger frem og tilbake på strekket mens de fokuserer på det vi har gått igjennom.

To og to på hvert lag. Stafetten går over en rett strekke hvor man snur og går samme tilbake. En er hest og en er kjerre. Hesten drar kjerra etter stavene. Bytte halvveis. Neste runde er det den som går bak som dytter personen foran i hofta for å komme seg fremover.
For å tvinge barna til å skjøte ved leik. Man klarer ikke å gjennomføre øvelsen uten å skyve som man gjør i skøyting.
4 kjegler
Vise og forklare
Del - hel
Vi begynner med å vise hvordan man skøyter, med fokus på å skyve ut til siden og å  stå over ski.
Vise hest og kjerre.
(Gå en runde rundt stadion)
Hoveddel
3 min
--
For å kjøpe meg tid, når de kommer tilbake kan jeg lett dele de inn i lag.
--
--
Stafett uten staver
Med terninger
Hoveddel
15 min
Vi setter opp en rundløype. Tre og tre på hvert lag, så det ikke skal bli så mye stilleståing. Midt i løypa skal det være en sirkel. Man skal slå en terning, og gå så mange runder i sirkelen som det er øyne på siden av terningen som ligger opp.
For å gjøre barna tryggere på ski samtidig som man påvirker den aerobe utholdenheten.
Kjegler
Vise og forklare
Gå en runde rundt stadion
Hoveddel
3 min
--
For å kjøpe meg tid og la barna gå sammenhengende på ski.
--
--
Hauk og due uten staver
Avslutning
12 min
Om å gjøre å ikke bli tatt av haukene når man beveger seg over banen til duemor.
For å avslutte med en leik som (mange av) barna syns er morro.

Stolper i løypa
Vise og forklare
Oppsummere:
Avslutning
5 min
 hva var bra, hva var dårlig, ønsker.
Gå tilbake til lokalet
For å høre hva barna syns om treninga, slik at jeg kan forbedre meg som trener.
--
--

1 kommentar:

  1. Jeg er veldig fornøyd med hvordan økta i dag gikk. Barna likte leikene og jeg tenker at målene ble nådd. De fikk gått en del på ski og blitt slitne, og de fikk en liten smakebit på teknikktrening og forbedret seg på den delen. Det var et par barn som var litt uvillige, da fikk de gjøre litt som de vil sammen med hjelpetrenerne. Det fungerte fint. Jeg tenker at det er bedre at de gjør noe annet enn at jeg tvinger dem til å være med eller at de bare ligger i snøen. Iallefall på dette nivået. På slutten heiet alle barna på sistemann, det syns jeg var fint. Jeg måtte snakke litt til dem om at man skal være grei med hverandre på trening, siden jeg har observert at ikke alle har vært like greie mot hverandre. Om dette fortsetter vil jeg ha mer fokus på det. Det er viktig for at alle skal få en god opplevelse av treninga.

    SvarSlett