Aktive Lokalsamfunn

onsdag 27. november 2019

SFO - Økt 7


SFO - Økt 7
Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 2.klasse


Aktivitet: Dans

Hovedmål: Vise kreativitet og danseglede.

Ferdighetsmål:  Lære en enkel koreografi

Kunnskapsmål: Å lære enkle dansetrinn til muikk

Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.


Hva:
Hvordan:
Hvorfor:
Metode:
Innledning 3 min
Jeg forteller hva vi skal gjøre under økta og svarer på eventuelle spørsmål.
Alle stiller seg inn til veggen og jeg står i midten slik at alle ser meg.
Da vet alle hva vi skal gjøre. Og de som ikke liker dans kan glede seg til slutten

Oppvarming G del
5 min
LenkesistenDet er en som "har'n" først. Når han/hun tar noen så holder de hender og kan kun ta folk med den ledige hånd. Når man bli tatt må man holde den som tok deg i hånda. Kun de ytterste i "lenken" som har en ledig hånd kan ta noen. Leken er over når alle er tatt.
Det er viktig å varme opp før man starter med hovedaktiviteten for å unngå skader og for å øke motivasjon. Lenkesisten er gøy for alle og barna må jobbe sammen for å ta noen.
Vise og forklare metoden.
Oppvarming S del
5 min
Stoppdans
Elevene får danse fritt i salen mens musikk spiller, når musikken stopper må elevene også gjøre det. Hvis man beveger seg når det er stille er man ute.
Stoppdans lar elevene vise kreativitet mens de har det gøy. Når man konkurrerer så blir alle engasjerte selv om de ikke liker dans siden de vil vinne. Stoppdans er en aktivitet som alle elevene liker.
Vise og forklare metoden.
Hoveddel
22min
Lære koreografi til sangen "Can't stop this feeling".


 

 
Jeg står på scenen slik at alle ser meg, og elevene står slik at de har god plass rundt seg. Jeg går først gjennom en gang med musikk, og så går vi gjennom hver del sakte uten musikk.

Denne dansen repeterer trinnene slik at de er lette å huske for alle.

Vise og forklare metoden.
Avslutning
10 min
.Stikkball

Det er alle mot alle og to baller i spill. Man skal skyte de andre og når man er skutt selv så setter man seg på siden helt til personen som skøyt deg er skutt, da er man fri. Siste minuttet er det last man standing. Da spilles det til kun en er igjen.
Økta avsluttes med noe som er gøy for alle. Dette øker motivasjonen til de som ikke liker dans til å være med hele tiden. Last man standing er en bra avsluttning siden da er elevene ferdig når de er ute.Vise og forklare

2 kommentarer:

 1. Denne økten gikk ikke så bra. Elevene var veldig umotiverte og selv lenkesisten fungerte ikke. Det er veldig få som orker å danse mer, så vi har blitt enige om at jeg ikke kommer til å ha fokus på dans mer og heller bare gjøre aktiviteter som de fleste liker.

  SvarSlett
 2. Lurt å tilpasse etter gruppens ønsker.
  Samme med avslutning her.
  husk dato på planen
  N3

  SvarSlett