Aktive Lokalsamfunn

onsdag 6. november 2019

Øktplan uke 45

Skitrening uke 45

Navn: Mari Tveiten Vatnebryn
Hovedmål: bli kjent med gruppa!
Ferdighetsmål: lære nye leiker
Holdningsmål: alle skal ha det gøy sammen :-)
Dato: 07.11.19
Utstyr: Kjegler, terninger, 4 softballer. 
Sted: Stevningsmogen

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode / kommentar
5 min
Innledning
Hilse på barna (halvsirkel)
Presentere oss, fortelle navn og fritid. Evt. Noen faste regler vi skal ha på treningene.
Fortelle kort om timen, og hva vi skal gjøre.
For å skape et samhold i gruppa, og bli godt kjent. Lurt med noen regler, slik at alle får det best mulig på treningene. (f.eks. alle skal være snille med hverandre.)
Fortelle metoden
20 min
10 min
10 min

Oppvarming
Navnelek - for å bli godt kjent den første gangen.

Stein, saks, papir heiarop leik

Navnelek med bevegelser:
Alle elevene står i en ring. En elev starter med å si navnet sitt og gjør en bevegelse.
F.eks. : «Jeg heter Sara og jeg gjør slik!», for deretter å hinke. De andre elevene svarer: «Hei Sara – du gjør sånn!» – og hinker. Slik fortsetter det hele veien rundt.

Ny runde; vi står fortsatt i en sirkel, men nå skal vi bruke en ball og kaste til hverandre, for å lære de andre navnene.Vi går rundt i et område. Da vi møter en person tar vi stein, saks, papir. Taperen må gå bak vinneren og ropa navnet til personen. Rekka blir lenger og alle roper navnet til første personen. Tilslutt vil det står 2 rekker igjen, der en vinner. Og alle heier på den siste personen.Øke kroppstemperaturen, slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og oksygen og næringsstoffer flyter transporteres raskere ut til muskulaturen.

Gjøre musklene mer smidige og klare til å jobbe, og dermed forebygge skader.

Gjøre muskelarbeidet mer koordinert og samstemt.
Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos elevene.Apemetoden (følger meg)
Vise og forklare metoden
30 min
Hoveddel
Stafetter
10 min10 min
10 min
Gruppa deles inn i lag, ut ifra hvor mange de er.
  1. Stafett:
Runde: ball mellom beina 2.Runde: sitter på rompa, med ball mellom beina (tar bort to kjegler) 3.to og to på laget skal løpe sikksakk mellom kjeglene, begge må holde ballen (men ikke lov å bruke henda, kan f.eks. bruke hodene mot hverandre) Veksling: ballen må mellom beina på alle i laget før neste kan starte
Maskingenerert alternativ tekst:
Terning stafett

4
Del gruppa inn i to eller flere lag med inntil fire persoer per lag. Førstemann på hvert lag kaster terningen og spring til kjegla som samsvarer med det antall øyne som terningen viser, spring attende og veksler med nestemann som kaster terningen osv. En tar med terningen som vekslepinne slik at ikke nestemann kan kaste før den som spring er attende.

Ball-tog

Maskingenerert alternativ tekst:
Lagene står på rekke, som et tog, med en meters avstand mellom hvert lagmedlem. Førstemann på hvert lag har en ball som han leverer fra seg mellom bena, til nestemann. Nummer to leverer den på samme måte til nummer tre. Slik fortsetter det gjennom hele rekka. Når den bakerste i rekka får ballen, løper han med ballen i hendene og stiller seg fremst i toget. Stafetten avsluttes når den som opprinnelig var først i rekka igjen står fremst.
Utfordre basisferdigheter: blant annet utholdenhet og koordinasjon. 

Målet med stafettene er at barna skal ha det gøy og at det skal skape samhold i gruppa. Og at de blir bedre kjent med hverandre, siden dette er første trening.

For å forklare hvordan de ulike øvelsene skal gjennomføres bruker jeg vise og forklare metoden. Siden det er barn som skal gjennomføre leken, kan det være lurt å gå gjennom øvelsene før vi starter stafetten, slik at alle har forstått hva vi skal gjøre.
5 min
Avslutning
Oppsummering av økten + kanskje noen lette tøyeøvelser
-        Tøye øvelsene: plukke epler og tre i vinden.
Høre tilbakemeldinger fra barna, hva de syntes var gøy + høre tips på leiker de vil gjøre videre.
Fortelle at neste gang blir det friidrett og mer leik.


Tøye lett som en avslutning på økten.
Spenningsnivået blir regulert etter aktiviteten. 
Ved å snakke med barna øker vi samholdet i gruppen og lærer å kjenne dem bedre. Vi får et bedre forhold og de blir tryggere. Samtalen hjelper også til videre planlegging og det er gøy for barna å kunne være med å bestemme litt.
Sitte og snakke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar