Aktive Lokalsamfunn

mandag 18. november 2019

Øktplan 19.11.19 - Ormåsen SFO

Øktplan

Navn: Sondre Halbjørhus
Dato: 19.11.19
Klasse: 3IDA
Målgruppe: SFO 2/3. klasse
Utstyr: Vester, benker, soft-baller, fotball
Mål for økta: Ha det gøy med leik, være delaktig og aktivisere

Ferdighetsmål: Prøve ut og mestre ulike leiker og aktiviteter

Kunnskapsmål: Lære nye leiker

Holdningsmål: Høre på beskjed, og være stille når jeg snakker


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Innledning:
Alle samles på benkene langs ribbeveggen av gymsalen, jeg gjennomgår hva vi skal gjøre i økta, og navnerunde til slutt
Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. Navnerunden er også et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med barna.
10 min


Oppvarming:

G-del, stiv heks

(vise- forklare metoden)S-del, lenkesisten

(vise- forklare metoden/oppdagende læring)

Stiv heks
Gir først vester til 2 stk som «har den». De skal prøve å ta den andre. De som blir tatt må stå stille med mellomrom mellom beina til noen som ikke er tatt befrir dem.

I lenkesisten er det en som starter å «ha den». Etter hvert som den tar fler og fler blir lenka større og det er bare de to ytterste som kan ta de som er igjen
I den generelle delen har jeg valgt å ha stiv heks, fordi denne leken øker motivasjon og skjerper barnas konsentrasjon til resten av økta.

Lenkesisten er en morsom lek hvor alle bidrar, og barna må jobbe sammen for å ta de andre.

Oppvarmingen hjelper med å omstille kroppen fra hvile til arbeid, og fungerer skadeforebyggende.

25 min
Hoveddel:
Kanonball

(vise- forklare metoden)


Hjørnefotball

(vise- forklare metoden)Ber første elevene stille seg på en rekke, så deler jeg inn i to lag, og ber hvert lag om å finne frem to benker som de setter på midten av salen. Spiller med vanlige kanonballregler, 3 skritt, 1 konge hver, pol er man tatt. Forklarer reglene til elevene.

Setter benker i hvert hjørne av salen, deler så inn i 4 lag som får hvert sitt hjørne. Lagene spiller mot det laget som er parallelt med seg, og hvis et av lagene scorer blåser jeg i fløyte og lagene bytter. Bytter om på lagene som spiller mot hverandre etter hver runde.
Kanonball er en veldig populær og morsom lek. Den påvirker koordinasjonen og ballkontrollen, samtidig som den får frem konkurranseinstinkt.Hjørnefotball er en artig og morsom lek som barna kjenner til og kan. Får opp pulsen og krever at barna må samarbeide.
5 min
Avslutning:
(apemetoden)
Felles rydding, samles i halvsirkel foran meg. Først litt lett tøying, oppsummerer kort økta og spør hva som har vært gøy. Hva kan gjøres bedre til neste gang? Hvilke leiker kan de tenke seg å gjøre?
Gjør det på denne måten for å få en fin og rolig avslutning på økta, samt bli bedre kjent med deltakerne. Få innspill fra dem sånn at de kan være med på å bestemme.

2 kommentarer:

  1. Økta gikk bra! Noen var litt mindre motiverte enn andre, og hadde ikke alltid lyst til å være med. Prøvde derfor å oppmuntre og få dem med, det funka tildels. Ellers var barna stille og hørte på meg mens jeg snakket.

    SvarSlett
  2. Bra plan. Bra du har med refleksjon av økta

    SvarSlett