Aktive Lokalsamfunn

mandag 4. november 2019

Øktplan 05.11.19 - Ormåsen SFO

Øktplan

Navn: Sondre Halbjørhus
Dato: 05.11.19
Klasse: 3IDA
Målgruppe: SFO 2/3. klasse
Utstyr: Softballer,2  tjukkaser, utstyr til hinderløype
Mål for økta: Ha det gøy med leik, være delaktig og aktivisere gruppa

Ferdighetsmål: Prøve ut og mestre ulike leiker og aktiviteter 

Kunnskapsmål: Lære nye leiker 

Holdningsmål: Høre på beskjed, og være stille når jeg snakker 




Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Innledning:
Alle samles på benkene langs ribbeveggen av gymsalen, jeg gjennomgår hva vi skal gjøre i økta, og navnerunde til slutt 

Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. Navnerunden er også et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med barna.

10 min


Oppvarming:

G-del
Do-sisten

(vise-forklare metoden)


S-del
Kanonnball

(vise-forklare metoden)
Gir først 3 stk vester, disse ”har den”. Er en vanlig sisten-variant, men når man blir tatt må man ned med ett kne i bakken, og en arm opp (som en do). For å bli fri på noen sette seg på ”doen” og trekke ned.


Ber første elevene stille seg på en rekke, så deler jeg inn i to lag, og ber hvert lag om å finne frem to benker som de setter på midten av salen. Spiller med vanlige kanonballregler, 3 skritt, 1 konge hver, pol er man tatt. Forklarer reglene til elevene.  


Varme opp muskler og ledd, øke blodsirkulasjonen og forebygge skader. Forberede og øke motivasjonen i gruppa frem mot hoveddelen.  

Do-sisten er en morsom lek som barna kan og liker. Fikk spesielt ønske om å ha med denne leken fra sist gang

Kanonball er en veldig populær og morsom lek. Den påvirker koordinasjonen og ballkontrollen, samtidig som den får frem konkurranseinstinkt

25 min
Hoveddel:
Tjukkasstafett 

(Vise-forklare metoden, oppdagende læring) 


Hinderløype 

(Vise-forklare metoden) 

Tjukkasstafett: Deler opp i 2 lag. Poenget med leiken er å få en tjukkas først frem og tilbake langs lengden av salen. Barna skal selv tenke ut hvilken metode de mener det er best å bruke. Det er ikke lov å bære eller dytte tjukkasen. Kjører det to runder med de reglene, den siste runden er alle metoder lov.  

Hinderløype (hund og hare): 
Får hjelp av barna til å sette ut forskjellige hinder. De kan selv være med å bestemme hva hindringene skal være, det er gøy med fri leik i apparater. Velger ut 2 til 4 stk som er «hund», og som skal prøve å ta alle de andre «harene». Når man blir tatt må man gå på siden av banen og ta 10 spensthopp før man kommer tilbake igjen på hinderløypa.  



Avslutter med å be barna rydde til musikk

Skape trygge rammer for utvikling i gruppa. Kjente leker som mange liker og er trygge med.

Tjukkasstafett er en morsom måte for barna å bli slitne på, man må løpe en del ganger frem og tilbake for å få tjukkasen til å røre på seg siden barna er såpass lette.  

Hund og hare i hinderløype er en variert aktivitet som er en litt annerledes måte å bli sliten på. I tillegg til å løpe rundt for å ikke bli tatt må man også over forskjellige hindringer som gjør det litt ekstra krevende.  




 Utfordrer barna til å rydde vekk alt utstyret før musikken er ferdig. På den måten blir det en morsom, effektiv og litt utfordrerne måte å rydde på. Kommer også til å gå fortere

5 min
Avslutning:
Felles rydding, samles i halvsirkel foran meg. Først litt lett tøying, oppsummerer kort økta og spør hva som har vært gøy. Hva kan gjøres bedre til neste gang? Hvilke leiker kan de tenke seg å gjøre? 

Gjør det på denne måten for å få en fin og rolig avslutning på økta, samt bli bedre kjent med deltakerne. Få innspill fra dem sånn at de kan være med på å bestemme

2 kommentarer:

  1. Fin plan.
    Husk refleksjon etter hver økt

    SvarSlett
  2. Glemte helt bort kommentar... Økta gikk som planlagt, og jeg prøvde å være mer bevisst på hvor jeg barna satt i forhold til hverandre for å forminske bråk. Ellers var det litt støy, men gikk bra.

    SvarSlett