Aktive Lokalsamfunn

mandag 25. november 2019

Øktplan 26.11.19 - Ormåsen SFO

Øktplan

Navn: Sondre Halbjørhus
Dato: 26.11.19
Klasse: 3IDA
Målgruppe: SFO 2/3. klasse
Utstyr: Vester, benker, soft-baller
Mål for økta: Ha det gøy med leik, være delaktig og aktivisere

Ferdighetsmål: Prøve ut og mestre ulike leiker og aktiviteter

Kunnskapsmål: Lære nye leiker

Holdningsmål: Høre på beskjed, og være stille når jeg snakker


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Innledning:
Alle samles på benkene langs ribbeveggen av gymsalen, jeg gjennomgår hva vi skal gjøre i økta, og navnerunde til slutt
Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. Navnerunden er også et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med barna.
10 min


Oppvarming:
(vise- forklare metoden)

G-del, stiv heksS-del, lenkesisten

(vise- forklare metoden/oppdagende læring)

Stiv heks
Gir først vester til 2 stk som «har den». De skal prøve å ta den andre. De som blir tatt må stå stille med mellomrom mellom beina til noen som ikke er tatt befrir dem.

I lenkesisten er det en som starter å «ha den». Etter hvert som den tar fler og fler blir lenka større og det er bare de to ytterste som kan ta de som er igjen
I den generelle delen har jeg valgt å ha stiv heks, fordi denne leken øker motivasjon og skjerper barnas konsentrasjon til resten av økta.

Lenkesisten er en morsom lek hvor alle bidrar, og barna må jobbe sammen for å ta de andre.

Oppvarmingen hjelper med å omstille kroppen fra hvile til arbeid, og fungerer skadeforebyggende.

25 min
Hoveddel:
(vise- forklare metoden)


KanonballRødt, grønt, lys
Ber første elevene stille seg på en rekke, så deler jeg inn i to lag, og ber hvert lag om å finne frem to benker som de setter på midten av salen. Spiller med vanlige kanonballregler, 3 skritt, 1 konge hver, pol er man tatt. Forklarer reglene til elevene.

Elevene står på rekke. En elev er trafikklys og står ca. ved midten av salen med ryggen mot resten. Når trafikklyset ser fremover, kan de andre elevene bevege seg fremover. Når trafikklyset velger teller han til 1-2-3, og da snur han seg. Dersom han ser at noen av de andre deltakerne bevege seg, må de tilbake til start. Personen som først når frem til trafikklyset overtar rollen.

Kanonball er en veldig populær og morsom lek. Den påvirker koordinasjonen og ballkontrollen, samtidig som den får frem konkurranseinstinkt

Rødt, grønt lys er en morsom lek som får fram konkurranseinstinktet til barna og skjerper sansene. Dette er en gøy og spenningsfylt lek, samtidig som de må konsentrere seg for å ikke bli tatt.

5 min
Avslutning:
(apemetoden)
Felles rydding, samles i halvsirkel foran meg. Først litt lett tøying, oppsummerer kort økta og spør hva som har vært gøy. Hva kan gjøres bedre til neste gang? Hvilke leiker kan de tenke seg å gjøre?
Gjør det på denne måten for å få en fin og rolig avslutning på økta, samt bli bedre kjent med deltakerne. Få innspill fra dem sånn at de kan være med på å bestemme.

2 kommentarer:

  1. Økta gikk bra! Merker at barna blir mer og mer trygge på meg for hver gang, og gleder seg til aktivitet i gymsalen. De hørte på beskjed, og var stort sett motiverte. Noen hadde ikke så lyst til å være med på blant annet kanonball, prøvde derfor å oppmuntre og få dem med. Fungerte tildels

    SvarSlett
  2. God plan. Har med refleksjon i etterkant.

    SvarSlett