Aktive Lokalsamfunn

fredag 8. november 2019

Øktplan


Øktplan uke 45 Hokksund j14
Navn: Nora Sønju
Ferdighetsmål: Forbedre teknikk i forhold til hvordan man skal utføre en duell på riktig måte. Kunnskapsmål: fokus på kontringer og linjespill. I tillegg litt forsvar.                                       Utstyr: baller, kjegler                                                                                                             Målgruppe: Jenter 14                                                                                                                        Tid: 90min                                                                                                                                                                    Sted: Hokksund Ungdomsskole/gymsalen
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
10min
Generell oppvarming
Løp med skadeforebyggende øvelser
Spillerne løper fram og tilbake på banen. Etter hvert begynner de med skadeforebyggende øvelser samtidig som de beveger seg over banen.
-          Rulle knær
-          Hopp og land på to bein
-          Hopp og land på et bein  
Her kommer jeg til å ha mest fokus på knær over tær fordi det kan oppstå skader.
Det er viktig med løp til oppvarming fordi det får i gang kroppen og de store musklene i kroppen. Oppvarmingen gjør kroppen klar for arbeid. Det gir kroppen en bedre blodsirkulasjon fordi hjerte vil pumpe blod raskere rundt i kroppen og blodet vil frakte oksygen til muskelen mye raskere.
Vis og forklar
15min
Spesiell oppvarming
Spille på stengene
To lag.

Etter spill på stengene går jentene to og to sammen for å kaste ball.
Deler jentene inn i to lag hvor de spiller på stengende. Det vil si at det for å kunne få mål må ballen plasseres på stengende på mål.Det gir jentene litt motivasjon ved konkurranse og det er litt leik som engasjerer jentene mer.

Grunnen til at jentene kaster er fordi de skal bli varme i armen og skulderen slik at de lett kan kaste ball videre i økta og at det ikke oppstår skader underveis i treninga.


Vis og forklar

5min
Oppvarming av keeper

Jentene seller seg på en rekke hvor keeperne velger hvor de skal ha ballen.
Viktig med oppvarming av keeper for at de skal være varme til resten av økta.

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
60min til sammen
Hoveddel
Ta kjegla
En i forsvar og en i angrep. Angrepsspilleren skal ta kjegla


Jentene går to og to sammen. en er forsvarer og den andre er angrepsspiller. En kjegle blir satt opp bak forsvarsspilleren. Oppgaven til angrepsspilleren er å prøve å ta kjegla imens forsvareren skal prøve å hindre de i å ta kjegla.
Grunnen til at jeg velger å gjennomføre denne øvelsen er fordi den passer veldig fint til hvordan man skal jobbe mot hverandre i forsvar. I tillegg kommer det inn litt styrke trening for kjernemusklatur siden det litt bryting i øvelsen
Oppdagende læring

Dueller
Hopp med tak på arm og hofte
 
Jentene går to og to sammen, og steller seg på lang siden av banen.  Jeg viser og forklarer hvordan jentene skal utføre de forskjellige øvelsene.

Dette er en øvelse som jeg har brukt på flere av treningene. Grunnet til dette er at det er noe jentene trenger å øve på.
Som håndballspiller er det viktig å tenke på hvordan en takling eller en duell vil se ut i kamp situasjon. Det er viktig å utføre taklingen riktig for at man ikke skal havne på etterskudd og kan risikere bestrafning.
Vis og forklar

Kontringer med stige
Her skal jentene løpe kontringer. De starter med en øvelse hvor de skal løpe gjennom en stige i et vist mønster. De får ballen av keeper løper på kontring mot motsatt mål.  
Dette er en øvelse som går på fotarbeidet til jentene og hvordan det er lurt å løpe på en kontring.
Vis og forklar

Kontringer med forsvar. To mot to.
Her skal jentene spille et angrep for å komme seg forbi forsvaret. Når de enten har mistet ballen eller scorer skal de løpe i forsvar mot de andre spillerne. Når man har vært i forsvar skal man i angrep.  
Dette er en fin øvelse for å jobbe både i forsvar og i angrep.
Vis og forklar/oppdagende læring.

Duellspill en mot en på bekk og kant.
Spill på et mål, en mot en.
Bekk
Jentene steller seg på to rekker, en på høyre bekk og en på venstre bekk. Jeg som trener blir stående i midten for å gi ballen til jentene. To går i forsvar. Oppgaven for angrepsspilleren er å komme seg forbi forsvaret ved finte. Fokuset til forsvarspilleren er å komme riktig inn i taklingen med armen på ball og skråstilling i bena.

Kant
Jentene steller seg på en ned på kanten med et spillerpunkt (kan spille til så mange ganger som ønsket). Oppgaven er å komme seg forbi forsvarspilleren og forsvarspilleren skal hindre dem i å komme seg gjennom.

Dette er en fin øvelse fro både forsvar og angrep slik at de begge kan øve på finter og taklinger. Det vil gjøre det mye lettere for forsvarspilleren å takle og gjøre det vanskeligere for spilleren å komme seg gjennom forsvaret.
Oppdagendelæring

Spill med linje. To mot tre

Jentene spiller to mot tre med linje. Det er bare lov til å spille diagonalt. Oppgaven til linjespilleren er å sette spærrer slik at medspillere kommer gjennom eller for å få innspill.
Denne øvelsen passer fint til hvordan linjespillere skal jobbe i angrep.
Oppdagendelæring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar