Aktive Lokalsamfunn

torsdag 14. november 2019

Allidrett uke 46


Allidrett

Navn: Noah Borgejordet og Simon Magnussen
Dato: 14.11.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2014-2015)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for økta: Barna skal oppleve glede gjennom lek som omhandler ballspill. Det skal være fokus på å utvikle egenskapene øye-hånd koordinasjon, øye-fot koordinasjon og krafttilpasning.
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett, intro, opprop.

Samle baller
Vi fordeler barna på  hver av oss og går til hver vår side av salen. Mens barna venter legger vi ut masse baller på banen og barna skal samle det inn i to kurver. Variasjon:  Barna skal samle inn forskjellige typer baller, om å gjøre å samle flest. Evt. Dele barna på hver sin side og om å gjøre å få ballene over på det andre laget sin side
Ca 5 min


10-15 min
Oppdagende
Ønske velkommen og ta opprop.
Varme opp med en ny lek for å skape mer variasjon i opplegget og skape mer motivasjon hos barna
HOVEDDEL
Stafett:
Deler inn i lag på ca. fire barn. Legger ut en kort løype hvor de blant annet skal kaste ball i en bøtte. De får ikke fortsette før de har klart å treffe bøtta med en ball.

Hjørnefotball:
Deler inn i fire like lag, og en benk i hvert hjørne. Bruker en softball som fotball så de ikke skal få vondt i beina.

Ballong:
Vi blåser(har blåst opp) en ballong til hvert barn. Barna skal prøve å holde ballongen i lufta. (Evt. dele inn i mindre grupper). Konkurranse, om å gjøre å holde den oppe lengst mulig.
15 min


15 min

10 min
Forklare/OppgavestyrtHer har vi valgt øvelser med ball(ballong) som skal ha fokus på å utvikle koordinative egenskaper som øye-hånd, øye-fot og krafttilpasning. Temaet for økta er ballspill så vi har valgt øvelser som inneholder dette, men som også stimulerer f.eks. utholdenhet og kommunikasjon.
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Forsøke å tøye ut litt imens vi avslutter.
Ca 5 min

Avslutte økta og begynne restitusjon

1 kommentar:

  1. Økta fungerte generelt fint men det var noen av øvelsene som ikke gikk like bra som ønsket. Spesielt hjørnefotball var litt nytt og uvant for 4-5 åringer, og stafetten tok litt tid å forklare. Barna ble veldig glade når de fikk ballonger, og hvis vi skal ha det igjen senere kan vi gi dem litt mer utfordrende oppgaver.

    SvarSlett