15min

Generell oppvarming

Teknisk leikøvelse:

ږ Banestørrelse er 20 x 20 m.
ږ 3-4 hjørner med hvert sitt fotballag (f.eks. AC Milan, Barcelona osv.). 1-2 spillere i
midtsonen. Alle har ball, inkludert haiene (Gattusoene).
ږ På signal fra treneren kommer hai (Gattuso) og skal prøve å berøre spillerne med
hånden mens de selv kontrollerer sin egen ball. De som blir tatt før de kommer tilbake
i sitt hjørne blir hai (Gattuso). Alternativt kan haiene (Gattusoene) sparke ballen ut av
spillflaten før spillerne kommer tilbake til sitt hjørne.
Øke motivasjonen, Øke prestasjonsevnen, Hindreskader
----------------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende: Blodet og vevsvæsken flyter lettere Transporten av næringsstoffer og O2 til muskler går raskere Overføringen av O2 fra blodet til muskelcellene går lettere
Musklene, leddene, bindevevene og senene blir mer tøyelige.
De kjemiske reaksjonene går raskere Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom musklene og nerver blir bedre Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kropper blir regulert til et gunstig nivå

For å myke opp musklene til senere belastning i hoveddelen (unngå skader)

vise og forklare
5 min
Uttøyning
Ulike lette uttøynings øvelser rettet mot de store muskelgruppene man bruker i fotball.

Følg meg metoden.
20 min
Spesiell del

-        Ball-possession

-        Lagene holder ballen i laget med pasninger og bevegelse inne på sin halvdel. 1-2 spillere fra den andre laget løper inn på motstanderen sin halvdel og prøver å vinne ball. 6-10 pasninger = poeng. Lagene bytter rolle ved poeng, ball ut av banen eller når forsvarslaget  vinner ballen.
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
45 min
Hoveddel:

Ø  Spill på 7’er bane.

-        Vanlig spill og helst på 7’er mål med keeper, men kjeglemål fungerer også. Spiller kamper på 4-8 minutter med kort pause mellom kampene. I pausen gis det tilbakemelding, nye arbeidsoppgaver og/eller bytte på lagene. Varierr med ulike banestørrelse, ulike mål og forskjellig antall spillere.
 Terper pasningsteknikk, overblikk, romutnyttelse.