Aktive Lokalsamfunn

onsdag 11. oktober 2017


Øktplan Uke 41


Info:
Hovedtrener: Ola Martinius Wingestad, hjelpetrener: Torstein Wingestad. Oppmøte 18.00 på Stevningsmogen. Husk drikke og klær etter forholdene. Treningen er beregnet for ca. 16 stykker i alderen 10 til 14 år.

Mål: Påvirke hurtighet og spenst gjennom noen tradisjonelle øvelser i tillegg til leik og stafett. 
Sosialt mål: Ungene kjenner hverandre godt fra før, så målet blir å bli kjent med meg og at de starter å bli trygge på å ha meg (og Torstein) som trener, men leikene og stafettene er lagt opp slik at man trener de sosiale egenskapene i tillegg. 
Ferdighetsmål: Barna skal utvikle hurtigheten og spenst 

Hjelpetrenere: Torstein hjelper til der det trengs, og spesielt visst noen slår seg eller får andre problemer.

Utstyr: Lysløypa på Stevningsmogen

Hva
Tid
Hvordan
Hvorfor
Metode
Oppvarming
20min
G-del:
·    Jogg rolig i1


10 min  
Rolig jogg inn til krysset i 2 kilometeren.
·     Øke motivasjonen
·     Øke prestasjonsevnen
·     Forebygge skader
·     Øke motivasjonen og lysten til å trene
·     Forberede kroppen til hoveddelen og ha en jevn progresjon i økta.

Apemetoden (Følg meg) 
S-del:
·   Doktorsisten
10 min  
På plassen i krysset, kjører vi doktorsisten. Man må holde der man blir tatt. Ser an om hvor mange som kan ha den samtidig for at aktiviteten blir best.
Vis og forklar
Hoveddel
·     Spensthopp i ulike varianter

D Hurtighet

Stafetter
60 min
Starter med spensthopp i motbakke. Tar først å hinker 10 hopp på hvert bein. Gjøres to ganger. Så tar vi samlet bein, med ti hopp der også. Gjøres to ganger. God pause, ca 2min.
Hurtigheten kjøres mot noen som er ca gjevngode, to og to. Dragene blir ca 6*10sekunder. Gode pauser her også, vi beveger oss i pausene. Vi kjører to stafetter hvor jeg prøver å gjøre lagene gjevne. Prøver med to og to på lag så langt det går. Vi kjører forskjellige øvelser på hver av stafettene, i tillegg til å variere hvor mange etapper hvert barn har.
Påvirke barnas hurtighet og spenst, gjennom tradisjonelle spenstøvelser i tillegg til hurtighet gjennom stafetter
Vis og forklar, blir eventuelt med visst lagene ikke går opp
Avslutning
·     Rolig jogg tilbake til stadion
10 min
Når alle lag er ferdige, tar vi en rask samling hvor vi prater om økta og hva de likte. Før vi løper samlet tilbake
 Fremskynde restitusjonen  
Følg meg metoden


2 kommentarer:

  1. Føler økta gikk bra og ungene likte det vi gjorde. Vi var ganske få på økta, men det skal komme flere etterhvert. Derfor planlegger jeg fortsatt for flere. De likte veldig godt stafettene, og synes ikke oppvarmingen var så morsom. Det skjønner jeg da jeg glemte å ta med doktorsisten i oppvarminga. Derfor må jeg være flinkere til å ha med leiker i oppvarminga også

    SvarSlett
  2. Flott. Skriv også hvor mange dere var. Viktig å ta med innspill fra barna.

    SvarSlett