Aktive Lokalsamfunn

søndag 22. oktober 2017

Øktplan SFO Kongsgårdmoen 23.10.17


Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 16.10.2017

Mål: Elevene skal oppleve å mestring gjennom samarbeid og styrkeøvelser
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes samarbeidsevne og styrke
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære seg å jobbe i par og andre grupperinger, lære om samarbeid og kommunikasjon
Holdningsmål: Med disse øvelsene ønsker jeg at elevene skal lære å kommunisere og samarbeide.
Hvordan: Drive leikøvelser som utfordrer styrken og samarbeidsevnenTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Samle de på scena
For at de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
10 min
Atomleken
G-del i oppvarming
Jeg legger rokkeringer rundt om i salen og elevene løper rundt. Når jeg roper et tall, for eksempel tre, må de finne seg en ring å stå i, og de som ikke finner en ring må gjøre øvelser, som froskehopp eller situps, etter min kommando.
For at elevene skal bli varme og utfordre styrken
Vis og forklar.
5min
Stiv heks
S-del i oppvarming
Dedikerer en eller to elever som heks som skal prøve å ta de andre. Den som blir tatt må stå med beina spredt slik at andre kan krabbe imellom og befri dem
Denne øvelsen har jeg inkludert fordi den øker intensiteten fra forrige øvelse
Vis og forklar.
15 min
Hauk og due hardcore
Dekk et område med myke matter. På den ene siden av dette området står duemor og roper sine duebarn til seg. På den andre siden står duebarna. De skal prøve å krabbe over området til duemor. Men på området er det en eller flere hauker som kan ta duabarna. Hvis ett eller flere duebarn blir tatt, går de over til å bli hauker slik at det blir fler og fler hauker og færre og færre duebarn. Haukene skal også krabbe.

For at duebarna skal bli tatt. må haukene klare å legge de i bakken og få snudd de over på rygg med begge skuldrene nede i matta.

Det er lov for haukene å samarbeide om å få tatt ett eller flere av duebarna.
Denne leiken har jeg med for å utfordre elevenes styrke og for at de skal kunne samarbeide om å ta hverandre. I tillegg er det en øvelse jeg tror er veldig morsom
Vis og forklar
15 min
Stikkball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Avgrenser deler av salen for å begrense plassen og øke aktiviseringen. Hodet er ikke med. Om man blir truffet må man enten gjøre 10 froskehopp, treffe 3 ganger på basketkurven eller klatre opp og ned i ribbeveggen 5 ganger. Man kan velge rekkefølgen selv, men må gjøre alle tre øvelser før man kan ta en på nytt. Om de er få blir jeg med også.
Jeg kjører stikkball på slutten fordi det er den definitive mest populære leiken som skaper mest glede hos alle. Jeg bruker den på slutten fordi mange har blitt og blir henta fra SFO, og det vil derfor da være vanskelig å ha noe lagbasert leik.

5 min
Avslutning/
oppsummering
Samler de oppe på scena igjen. Vi går gjennom økta og snakker om hva de likte og hva de ikke likte. Snakker om hva de ønsker neste økt.
Dette gjør jeg fordi det er viktig å evealuere for å kunne skape et godt samarbeid og engasjement med elevene

1 kommentar:

  1. Økta gikk forsåvidt som planlagt. Brukte liten tid på intro så jeg fikk bedre tid til leiker. Leikene jeg valgte i dag virket alle å være populære så jeg må nok videreføre noen av de. Barna oppførte seg bra og jeg føler jeg har god kontroll på de.

    SvarSlett