Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 10. oktober 2017

Øktplan for fotballtrening med Vestfossen g12

ØKTPLAN – RETTET MOT FOTBALL målgruppen g12

NAVN: Sindre Rundfloen
MÅL: Målet for økta er å bli bedre kjent med barna, se an nivået på dem. Derfor velger jeg å bruke øvelser som det er litt variasjon i vanskelighetsnivået på.

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
15 min
Generell oppvarming

Føring av ball i høyt tempo, med begge bein og innside og utside.

Sirkel oppvarming med forskjellige øvelser


4 kanter. Lager 2 store firkanter med 2-3 stykker i midten som jager etter ball. Imens andre står rundt å sentrer.

10 trekk med ball.
Flere runder på 2 minutter
·        Om jeg får bruke midtbanen, vil jeg bruke den som sirkel i oppvarmningen. Før ballen rundt omkring i sirkelen med innside og utside av både høyre og venstre foten.
·        Trikse litt med ballen, få litt ballfølelse. Kaste ballen opp å dempe ballen med lår, bryst,
·        Sette opp 2 nokså store firkanter, slik at det er plass til at det er 3 som jager ballen av gang. Dette gjør at det blir mye aktivitet.
·        Spille inne i 16 meteren. Et angripende lag og et lag som prøver å bryte. Når det angripende laget har fått 10 pasninger får de 1 poeng. Om de klarer å score etter de 10 pasningene uten at spillet har blitt brutt får de 2 poeng.
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
-------------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til m.c. går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom m. og nerver blir bedre
Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
Følg meg metoden (apemetoden)
5 min
Uttøyningsdel
Gjøre rolig og korte tøyeøvelser som hovedsakelig er rettet imot bein som har blitt brukt under generell del
UTTØYNING AV FØLGENDE MUSKLER
*     Innside lår
*     Fremside lår og hofte
*     Hoftebøyer
*     Bakside lår og legg  
*     Setemuskulaturen
*     Se vedlegg: Nederst
*     Metode: Passiv/Aktiv/Kontraksonsjonsmetoden
Følg meg metoden (apemetoden)

Og vise og forklare metoden
15 min
Spesiell del
o   Battleship
o   Tyskeren

·        Deler 16 meteren inn i 2. Om å få 10 pasninger i laget. Motstander laget skal jage å prøve å bryte.  Om man får 10 pasninger i laget skal man spille ballen over til motstander laget, og om det går så får man 1 poeng.

·         Jeg setter opp en stor bane. Deler inn i 3 lag. 2 lag spiller sammen imens det er et lag i midten som prøver å ryte. Det laget med flest brudd på de 3 rundene er det vinnende laget.
Vise og forklare.
30 min


10 min10 min10 min

Hoveddel

Spillsekvens med 2 lag, som spiller med 4 små mål.

Angreps øvelse, med terping på innlegg og avslutning.

Avslutningsøvelser, med innlagt styrke øvelser.·        Spiller innenfor 16 meteren, om det er mange så utvider jeg banen. Setter opp 2 mål av kjegler på hver sin side. Man får poeng av å føre ballen mellom målene til motstanderen.
·        Angrepsøvelse, Jeg setter opp 3 poster. En som skal slå innlegg, og 2 poster som skal løpe inn for å avslutte. Det er en som sentrer inn mot midten av banen. Og begynner på et løp, han får en løpepasning fra en av spillerne i midten, slår innlegg og spillerne som sto på postene i midten skal ha løpt inn og skal avslutte på mål.
·        Kjører forskjellige avslutnings øvelser på mål. De skal få avslutte på dirkete pasning, volley pasning, med skeiva og prøve å drible keeperen 1 mot 1. Jeg legger inn styrke øvelser underveis, som 5 pushups, 5 situps og 5 spenst hopp for å samkjøre styrke inn i fotballtreninga.    Disse øvelsene er veldig relevante. Man må ha et fokus på pasningspresisjon og orientering av medspillere og motspillere. Man er også nødt til å kommunisere, noe som er veldig viktig.

Angreps øvelser er veldig kjekke, man får øvd og sett an på situasjon som kan oppstå i kamper.Avslutninger er vel kanskje det morsomste i fotball. Derfor kombinere jeg dette sammen med styrke som kanskje ikke er så morsomt, for å kunne slå inn en liten styrkeøkt inn fotballtreninga.
(Apemetoden)Vise og forklare.
5 min
Avslutning

Rydde utstyr, kjegler og baller. Før vi samles sammen, jogger litt ned og tøyer litt på slutten. Da kan vi snakke om hvordan økta var, hva de likte, og hva de synes jeg kan gjøre bedre.

Setter opp kjegler som mål, der man får poeng ved å føre ballen imellom kjeglene. Lagene settes opp etter antall elever som er med, og etter nivået, slik at lagene blir jevne. Man får også poeng for bruk av Cruyff finta til riktig situasjon.

Det er viktig å jogge ned, slik at det ikke blir en brå overgang fra å være i full aktivitet til å være helt stille, da kan man få skader og bli stiv. Her får jeg også mulighet til å snakke ed barna.
Vise og forklare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar