Aktive Lokalsamfunn

søndag 8. oktober 2017

Skavanger SFO uke 41

Skavanger SFO uke 41


NAVN: Ola Huse                                                                                                          DATO: 09.10.2017

MÅL FOR ØKTA: Bli kjent med gruppa ved hjelp av sosiale leiker og lagspill
-        Ferdighetsmål: Mestre øvelsene.
-        Kunnskapsmål: Ønsker at elevene skal bli godt kjent med lekene.
-        Holdningsmål: Gjennom leik håper jeg gruppa føler det er et trygt miljø, som er åpent for feil og læring

STED: «Judo-Salen» ved SFO

UTSTYR: Ertepose, klokke,


Tid/utstyr


Hva


Hvordan


Hvorfor


Metode/kommentar
15 min totalt

8 min
7 minHoveddel
30-35 min
15 min

15 min


Avslutning
5-7 min10 min


Oppvarming

Generell del
Spesiell del


AvslutteNavnebølge
Alle står i en ring. En person starter med å si navnet sitt og gjør en bevegelse. F.eks. "Jeg heter Hanne og gjør slik" hvoretter personen hopper. Etterpå svarer alle: "Hei Hanne, du gjør sånn" – og alle hopper. Dette fortsetter hele veien rundt, én gang.

Resterende tid brukes til Stiv heks (kompliment-versjon).
Avgrens et aktivitetsområde. Dette er en sistenlek hvor ett barn skal være stiv heks, og de andre barna er frie. Heksa skal ta de frie barna. De barna som blir tatt, må sette seg ned og blir først fri igjen når et fritt barn løper bort til dem og gir dem et kompliment. Vil at de skal gi nytt kompliment hver gang.Bil og garasje
Alle finner en partner og stiller seg opp parvis i en stor ring. En er bil og en er garasje. Bilen står på knær mellom bena til garasjen. Leken går ut på at bilen skal ut av garasjen, løpe rundt hele ringen og tilbake gjennom garasjen (beina til partneren) og inn til midten av ringen. Førstemann vinner. Bytter roller etter en runde. Variere med hvordan de skal bevege seg rundt ringen (krabbe, hinke, rulle osv.)
Hauk og due
En deltaker er hauk, en annen er duemor. Resten er duebarn. Duemor står i den ene enden av området, duebarna i den andre enden, mens hauken står midt i mellom. Duemor roper: "Alle mine duer fly ut!" Duebarna svarer: "Vi tør ikke for hauken tar oss!" "Kom allikevel!" roper duemoren. Duene skal forsøke å løpe over til duemoren uten å bli tatt av hauken. Hvis duebarna blir tatt av hauken, blir de også hauker som skal ta de resterende duebarna.Rødt lys
Det trekkes to streker med ca. 10 meters avstand. En av deltakerne er politi og står ved den ene streken, de andre står ved den andre streken. Når politikonstabelen står med ryggen til, er det grønt lys. Da kan fotgjengerne forsøke å nærme seg politikonstabelen. Når politikonstabelen snur seg, er det rødt lys. Da må fotgjengerne stå helt stille. Dersom politikonstabelen ser noen som beveger seg, må de gå tilbake til utgangspunktet. Poenget er å komme seg helt frem til politikonstabelen ute å gå på "rødt lys". Den som klarer det, blir ny politikonstabel.
Setter oss ned og jeg spør hva de likte og ikke likte, og eventuelt hva de vil gjøre neste gang. Avslutter med high-five til alle, se alle i gruppa.


Øke motivasjonen
Forebygge skader
Øker prestasjonsevnen fysisk og psykisk
Varme opp muskler og ledd slik at:
Blod og vevsvæske flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og oksygen til musklene går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til musklene går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom muskler og nerver forbedres
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
Øke kroppstemperaturen med ca. to graderSkape trygge rammer for videre utvikling i gruppa. Kjente leker som mange liker og som mange er trygge med.


Vis og forklar / apemetodenVis og forklar / apemetoden

1 kommentar:

  1. Var relativt fornøyd med økta. Flinke barn som hørte på meg, men jeg syns ikke aktiviseringen var tilstrekkelig i hoveddelen. Ble litt for ensidig med kun to leker (eller hvertfall de lekene), noen gikk lei etterhvert. Fikk positive tilbakemeldinger.

    SvarSlett