Aktive Lokalsamfunn

søndag 8. oktober 2017

Første økt med SFO Madsebakken

Navn: Ola Tveiten Fredheim
Mål: bli kjent med gruppa (navn), skape engasjement og idrettsglede
3IDA
10.10.2017
14:00-15:00
Først i økta introduserer jeg meg selv, og hva jeg og gruppa skal gjøre fremover.
Hva
Hvordan
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-          Generell del
-    
H-


-H


h-     

Stiv heks
En eller to stykker har den, og når de tar noen må de som blir tatt stå med spredde bein. Når noen krabber gjennom beina deres er de fri. Det er ikke lov å ta noen imens de krabber gjennom noens bein, og det er ikke lov å stå ved siden av og vente på at noen blir satt fri.


5 min
Vis og forklar.

-Forhindre skader
-Øke prestasjonsevnen, både psykisk og fysisk.
-Øke motivasjonen.


Under økt kroppstemperatur begynner kroppen å:
-Øke konsentrasjonsevnen.
-Øke oksygenopptaket
-Øke tøyeligheten i leddene.
-Øke oppmerksomheten
-Øke nerveimpulsene.
-Øke transporten av næringsstoffer i kroppen.
OPPVARMING
-          Spesiell del


Stikkball
En ball, kan være flere. Når man blir truffet skal man gå ut og når den som skjøt deg blir skutt kan man gå utpå banen igjen. Når man er skutt skal man gå bort til meg, hilse og si navnet. Deretter vente på å få gå utpå igjen.

15 min


 

Vis og forklar.I den spesielle delen, økter intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDEL
Lenke-sisten
Dette er en morsom variant av sisten, der en begynner med å ha den, og når vedkommende tar noen, skal de holde hender og ta flere. Etter hvert som man blir tre eller flere kan kun de på sidene ta folk, og ikke de i midten som binder lenka sammen.

Kanonball
Klassen blir delt i 2 lag som spiller imot hverandre. Vi spiller med konge som kan skyte ut spillere fra sitt lag. Når han kommer ut på banen får han alle ballene, og har tre liv. Blir man skutt i hodet telles det ikke.

35 min

Vis og forklar.
-Dette er leker som er morsomme og gir motivasjon til elevene.
-Den aerobe utholdenheten blir påvirket.
Avslutning:Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere. +Rydde. Til slutt takker jeg for meg og økta er over.5 min

For å skape motivasjon til elevene.

2 kommentarer:

  1. Økta gikk veldig fint, men jeg fikk førsteklassingene, 1A. De slet veldig med å holde fokus, og begynte å gråte for småting. Blant annet var det ei som måtte gå til speilet for å sjekke om øret hennes fortsatt satt på.
    Jeg visste ikke at jeg skulle ha førsteklassinger, og om de kunne kanonball, så jeg kjørte det uansett. De fikk utfordret hverandre med tanke på forhold til ball og hverandre. Jeg tror at selv om selve kanonballen ikke funka så veldig bra med disse barna, dro de nytte av det. Kontakten min på SFO sa at hun syntes økta var veldig bra, så det tar jeg til meg. Endrer litt på opplegget til neste gang, fordi jeg ser enkelte forbedringer som kan gjøres.

    SvarSlett