Aktive Lokalsamfunn

onsdag 18. oktober 2017

SFO - økt 2Tid/utstyr


Hva


Hvordan


Hvorfor


Metode/kommentar
15 min totalt

Hoveddel
30-35 min
15 min

15 min


Avslutning
5-7 min
Oppvarming

Generell del


Avslutte
Stikkball
En ball, kan være flere. Når man blir truffet skal man gå ut og når den som skøyt deg blir skutt kan man gå utpå banen igjen.

Resterende tid brukes til Stiv heks (kompliment-versjon).
Avgrens et aktivitetsområde. Dette er en sistenlek hvor ett barn skal være stiv heks, og de andre barna er frie. Heksa skal ta de frie barna. De barna som blir tatt, må sette seg ned og blir først fri igjen når et fritt barn løper bort til dem og gir dem et kompliment. Vil at de skal gi nytt kompliment hver gang.


Hauk og due
En deltaker er hauk, en annen er duemor. Resten er duebarn. Duemor står i den ene enden av området, duebarna i den andre enden, mens hauken står midt i mellom. Duemor roper: "Alle mine duer fly ut!" Duebarna svarer: "Vi tør ikke for hauken tar oss!" "Kom allikevel!" roper duemoren. Duene skal forsøke å løpe over til duemoren uten å bli tatt av hauken. Hvis duebarna blir tatt av hauken, blir de også hauker som skal ta de resterende duebarna.


Rødt lys
Det trekkes to streker med ca. 10 meters avstand. En av deltakerne er politi og står ved den ene streken, de andre står ved den andre streken. Når politikonstabelen står med ryggen til, er det grønt lys. Da kan fotgjengerne forsøke å nærme seg politikonstabelen. Når politikonstabelen snur seg, er det rødt lys. Da må fotgjengerne stå helt stille. Dersom politikonstabelen ser noen som beveger seg, må de gå tilbake til utgangspunktet. Poenget er å komme seg helt frem til politikonstabelen ute å gå på "rødt lys". Den som klarer det, blir ny politikonstabel.


Setter oss ned og jeg spør hva de likte og ikke likte, og eventuelt hva de vil gjøre neste gang. Avslutter med high-five til alle, se alle i gruppa.


Øke motivasjonen
Forebygge skader
Øker prestasjonsevnen fysisk og psykisk
Varme opp muskler og ledd slik at:
Blod og vevsvæske flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og oksygen til musklene går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til musklene går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom muskler og nerver forbedres
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
Øke kroppstemperaturen med ca. to graderSkape trygge rammer for videre utvikling i gruppa. Kjente leker som mange liker og som mange er trygge med.


Vis og forklar / apemetoden

Vis og forklar / apemetoden
1 kommentar:

  1. Skriv litt mer info i innledningen. Mål, gruppe, tid og sted

    SvarSlett