Aktive Lokalsamfunn

mandag 30. oktober 2017


Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 30.10.2017

Mål: Elevene skal forbedre sin helkroppslige styrke
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes styrke
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære om hvordan leik kan fungere som styrketrening
Holdningsmål: Med disse øvelsene ønsker jeg at elevene skal lære å like øvelser som går på styrken
Hvordan: Drive leikøvelser som utfordrer den helkroppslige styrken.Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Samle de på scena
For at de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
5-10 min
Høydehopp
Sette ut høydehoppstativ og tjukkas. Sette ut springbrett også etter hvert.
For at de skal få litt varme i kroppen, og dette er en øvelse som er mye etterspurt.
I tillegg vil dette være utfordrende for styrken i strekkapparatet
Vis og forklar.
 5-10 min
Stikkball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Avgrenser deler av salen for å begrense plassen og øke aktiviseringen. Hodet er ikke med. Om man blir truffet må man enten gjøre 10 froskehopp, treffe 3 ganger på basketkurven eller klatre opp og ned i ribbeveggen 5 ganger. Man kan velge rekkefølgen selv, men må gjøre alle tre øvelser før man kan ta en på nytt. Om de er få blir jeg med også.
Jeg kjører stikkball på slutten fordi det er den definitive mest populære leiken som skaper mest glede hos alle. Jeg bruker den på slutten fordi mange har blitt og blir henta fra SFO, og det vil derfor da være vanskelig å ha noe lagbasert leik.
Vis og forklar.
30-40 min
Tarzan sisten
Sette ut mange hinder rundt omkring i salen som benker, tjukkas, ringer, matter osv. Sette i gang sisten leik hvor de kun kan tråkke på hindrene. Om de tråkker utafor må de begynne å ha den. Den som har den bruker en vest.
Denne leiken er den definitivt mest etterspurte, og da de ulike hindrene utfordrer elevenes styrke passet den fint i dag. Denne leiken vil skape masse engasjement og høy aktivisering av barna.
Vis og forklar
5 min
Avslutning/
oppsummering
Samler de oppe på scena igjen. Vi går gjennom økta og snakker om hva de likte og hva de ikke likte. Snakker om hva de ønsker neste økt.
Dette gjør jeg fordi det er viktig å evealuere for å kunne skape et godt samarbeid og engasjement med elevene


2 kommentarer:

  1. Lastet opp seint pga. wifi problemer

    SvarSlett
  2. Økta gikk bra og jeg gjennomførte som planlagt. Tarzan sisten var en mye etterspurt leik, og jeg merka at de ble litt vanskeligere å kontrollere under en sånn leik. For å sikre at de holdt seg aktive gjennom leiken og ikke satte seg ned omkring så blei jeg selv med.

    SvarSlett