Aktive Lokalsamfunn

mandag 16. oktober 2017

Øktplan Kongsgårdmoen SFO 16.10.17


Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 16.10.2017

Mål: Bli kjent med elevene og skape glede gjennom leikøvelser, både i par og større grupper.
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes reaksjonsevne hurtighet og utholdenhet.
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære seg å jobbe i par og andre grupperinger, lære om samarbeid og kommunikasjon
Holdningsmål: Med disse øvelsene håper jeg at elevene blir kjent med meg og trygg på meg, gjennom at jeg er litt deltakende i øvelser. Jeg vil også at de skal lære seg godt samarbeid.
Hvordan: Drive leikøvelser som utfordrer reaksjonsevnen, kommunikasjonen, hurtigheten og utholdenheten.


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Intro med navnegjennomgang og snakke om økta
Samle elevene på kanten av scena, mens jeg står på gulvet foran. De skal si navnet sitt og det beste de vet å gjøre i gymmen.
For at jeg skal lære meg navn og de skal føle seg sett. Samler de oppe på scena fordi det er et naturlig samlingssted og vi kommer på likere høyde.
Ber de sette seg der så fort de kommer inn for å unngå oppstart av leik og herjing.
10 min
Ti trekk
G-del i oppvarming
Deler elevene inn i to lag. Kaster ut en ball, også er det meninga at de skal kaste ballen innad i laget ti ganger for å få poeng. Ballen skal ikke være i bakken, og om den er det så blir det motstanderens ball. Motstanderlaget kan også snappe opp ballen midt i et kast.
Vis og forklar.
10 min
Slangesisten
S-del i oppvarming
En person begynner å ha den. Resten skal prøve å unngå å bli tatt. For hver person som blir tatt må de «koble seg på» enden av rekka og bli med og prøve å ta noen. Det er kun de ytterste elevene som har lov til å ta andre.

Denne øvelsen har jeg fordi det setter opp til godt samarbeid i mellom elevene og sørger for en høy intensitet og mye engasjement.
Vis og forklar.
10 min
Snipp og snapp
Deler inn i par som jeg setter med ryggen mot hverandre. Setter en til å være snipp, og en til å være snapp i hvert par. Den jeg roper navnet på skal løpe så fort den kan mot veggen foran seg, og prøve å ikke bli tatt av partneren. Om de er oddetall blir jeg med selv.
Denne leiken har jeg med for å utfordre elevenes reaksjonsevne og for at de skal leike litt i par, som ofte skaper samhold.
Vis og forklar
15 min
Stikkball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Avgrenser deler av salen for å begrense plassen og øke aktiviseringen. Hodet er ikke med. Om man blir truffet må man enten gjøre 10 froskehopp, treffe 3 ganger på basketkurven eller klatre opp og ned i ribbeveggen 5 ganger. Man kan velge rekkefølgen selv, men må gjøre alle tre øvelser før man kan ta en på nytt. Om de er få blir jeg med også.
Jeg kjører stikkball på slutten fordi det er den definitive mest populære leiken som skaper mest glede hos alle. Jeg bruker den på slutten fordi mange har blitt og blir henta fra SFO, og det vil derfor da være vanskelig å ha noe lagbasert leik.

5 min
Avslutning/
oppsummering
Samler de oppe på scena igjen. Vi går gjennom økta og snakker om hva de likte og hva de ikke likte. Snakker om hva de ønsker neste økt.
Dette gjør jeg fordi det er viktig å evealuere for å kunne skape et godt samarbeid og engasjement med elevene
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar