Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 24. oktober 2017

Tredje økt med SFO, 24.10.2017

Navn: Ola Tveiten Fredheim
Mål: bli mer kjent med gruppa (navn), skape engasjement og idrettsglede
3IDA
24.10.2017
14:00-15:00
Hva
Hvordan
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-          Generell del
-    
H-


-H


h-     

Stiv heks
En eller to stykker har den, og når de tar noen må de som blir tatt stå med spredde bein. Når noen krabber gjennom beina deres er de fri. Det er ikke lov å ta noen imens de krabber gjennom noens bein, og det er ikke lov å stå ved siden av og vente på at noen blir satt fri.


5 min
Vis og forklar.

-Forhindre skader
-Øke prestasjonsevnen, både psykisk og fysisk.
-Øke motivasjonen.


Under økt kroppstemperatur begynner kroppen å:
-Øke konsentrasjonsevnen.
-Øke oksygenopptaket
-Øke tøyeligheten i leddene.
-Øke oppmerksomheten
-Øke nerveimpulsene.
-Øke transporten av næringsstoffer i kroppen.
OPPVARMING
-          Spesiell del
Få ballen over på motstanderens side
Her deler jeg inn i to lag, og bruker halve salen siden førsteklassingene ikke klarer å kaste hardt nok til å bruke hele salen. Her legger jeg en ball i midten (kan være stikkball, fotball eller medisinball), og elevene får erteposer som de skal bruke for å få ballen over på motstanderens side, og de må kaste fra egen side.

15 min


 

Vis og forklar.I den spesielle delen, økter intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDEL
Haien kommer
Jeg deler inn i fire, og alle går i hvert sitt hjørne av salen. Jeg tar ut to-tre haier. Jeg sier hvem fisker som skal ut i havet, og når jeg sier haien kommer, skal de komme seg til der de starta uten å bli tatt av haiene.

Hjørnefotball
Jeg deler inn i fire lag, og alle står i hvert sitt hjørne av salen. Det som er bra med dette er at førsteklassingene ofte blir slitne fort, så det er fint å få litt pause. Så forklarer jeg spillet, og viser eventuelt hvordan de kan utføre enkelte arbeidsoppgaver i fotball. Jeg legger også inn regel hvis jeg ser at folk er ego, som blir å spille x antall trekk før man kan score.
Jeg skal også prøve å lære elevene litt enkle ting rundt fotball, siden det er min egen fordypningsidrett.

35 min

Vis og forklar.
-Dette er leker som er morsomme og gir motivasjon til elevene.
-Den aerobe utholdenheten blir påvirket.
-Fotball falt i veldig god smak hos denne klassen, noe som gjør at jeg tar det denne gangen og.
Avslutning:Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere. +Rydde. Til slutt takker jeg for meg og økta er over.5 min

For å skape motivasjon til elevene.

1 kommentar: