Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 24. november 2020

trening 27,11,2020 for gutter u-16 elite

 mål for økten: introdusere laget til 1-3-1 zone. og påvirke lagets evner i forsvar

sted: idrettshallen

gruppe: gutter u-16

Hva:

 

oppvarming

 

-          Dynamisk oppvarming

 

 

 

 

 

 

 

-          8 talls skuddrill

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan: 

 

 

 

-          Stiller opp på en rekke langs baseline og gjør dynamiske tøye øvelser til midten og løper ned til motsatt baseline. Deretter snur de og bytter øvelse.

 

 

-          2 rekker på hver short corner ved baseline. En løper opp til albuen på samme side og får en pasning av motsatt short corner. Han som sentrer løper opp til den andre albuen, får ballen tilbake og skyter. Han som sentra til skudde blir han som tar returen og stiller seg i motsatt rekke. Han som skøyt blir den nye pasningsleggeren. Her er det viktig å fokuser på gode pasninger og plante det innerste beine i bakken først.

Hvorfor:

 

 

 

Fungerer som g-del og l-del. Får de store muskelgruppene i  gang som er viktig for å få blodgjennomstrømning og forebygge skader.

 

 

Fungerer som en spesifikk del. Påvirker pasninger og skudd samtidig som beina blir vant til retningsforandringer og høyere intensitet.

 

.

Hoveddel:

 

           Shelldrill 1-3-1 zone

 

 

 

 

 

 

 


-        1  mot 1 forsvar full bane.

 

 

 

 

 

 

 

 Spilling

 

 


Skyte 30 skudd valgfri posisjon.

 

 

 

 

    Tøye ut

 

 

-          Står 5 i angrep og 5 i forsvar. Angrepet sentrer ballen rolig rundt, forsvaret skal øve på å forflytte seg og ligge riktig i en 1-3-1 zone, fokus på å spille hjelpeforsvar. Ikke om å gjøre å score eller ta ballen. Her øver vi bare på forflytninger.Man kan legge inn variasjoner etter hvert for eksempel: å skippe ballen over til motsatt side. Dette er veldig grunnleggende ettersom de aldri har spilt en 1-3-1 zone.

 

 

 

-          Går sammen 2 og 2. ca like store. Starter på hjørnet ved baseline. Den ene spretter til midten av banen. Den andre skal prøve å snu forsvarspilleren og vende han til å gå andre veien. Det er ekstremt viktig å bruke brystkassen så man ikke skaper unødvendige dårlige vaner som leder til feil i kamp. Målet er ikke å slå forsvarspilleren til kurven eller stjele ballen i forsvar, men simpelthen holde mannen foran seg.

 

 

-          Spiller 5 mot 5 på hele banen. Fokuser på å gjennomføre i angrep og være solide i forsvar. Vi spiller 1-3-1 zone hele tiden så de får erfaring med zonen i kamp situasjon. Spiller kamper til 7 enere og toere. Best av 5 kamper.

 

-          Skyt 10 og 10 skudd i par på 2. tell treff og regn ut treffprosent. 1 tar retur o en skyter.

 

 

 

-          Statisk tøying i 30 sek per øvelse.

 

 

Påvirker spillerens evne til å oppfatte hvor ballen er på banen og posisjonerer seg etter det. Målet med øvelsen er å lære inn 1-3-1 zone og introdusere de til det.

 

 

 

 

 

 

 

 Påvirker evnen til å spille aggresivt man-man forsvar uten å feile. Noe som er ekstremt viktig på et høyere nivå. Øker også utholdenheten i beina.

 

 


 Gir spilleren en måte å øve på mer kamp realistiske situasjoner. Her får man en ny følelse av ting man har øvd på for man for prøvd det skikkelig. Forventer ikke det skal være perfekt. Men forventer de skal danne erfaringer med zonen. Det er hovedmålet.

 

Roer kroppen ned, påvirker spillerens evne til å skyte fra ulike posisjoner, noe som er ekstremt viktig i basketball-

 

 

Øker mobilitet og forebygger skader.

 


1 kommentar: