Aktive Lokalsamfunn

onsdag 11. november 2020

Mathias Moe, Fotballtrening 5 J-15 Uke 46

Navn: Mathias Moe

Sted: Eilertsløkka

Dato og tid: 12.11.2020 - klokken 18:30-20:00

Målgruppe: Jenter 15

Mål for økten: Klare å bruke dribling som et virkemiddel for å komme i bedre posisjoner for pasninger og skudd, holde på ball, komme seg forbi motspillere, dra med spillere for å gi mer rom for medspillere

Ferdighetsmål: Bruke kreativiteten i driblinger, og klare å bruke dette for å løse problemstillinger på banen

Kunnskapsmål: Skjønne viktigheten av dribling, og hva du kan få ut at det

Holdningsmål: Møte opp i tide til trening, Si i fra på spond tidlig slik at en kan legge opp bedre økter til hvor mange som møter opp, fokus, passe på koronatiltak

Utstyr: Fotballer, kjegler, Mål og vester 


 

 

 

Apemetoden (Jentene kan denne drillen, så de to som kan den best stiller seg fremst og viser resten, mens jeg gjør klar for de neste øvelsene)

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare

Oppvarming: (25 min)

 

Generell del: (10 minutter)

Skadefri oppvarming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spesiell del: (15 minutter): 10-trekk

 

 

 

 

Jeg setter jentene i rekker bak hverandre, der jeg setter opp 5 kjegler foran de, der jeg har øvelser de skal gjøre.

·         2 runder jogg

·         2 runder utad rotasjon av lysken

·         2 runder innad rotasjon av lysken

·         2 runde høye kneløft

·         2 runde sparke bak

·         2 runder 2 fram og 1 tilbake

·         2 runder krysse foran og bak

·         2 runder stigningsløp

 

 

Jeg deler inn i 2 lag som skal spille mot hverandre i en boks. En får poeng om en klarer å få 10 pasninger i laget sitt. Det andre laget skal vinne ballen og få til 10 pasninger selv

Muskelarbeidet blir mer koordinert og samstemt. Det vil si at man blir mer smidig. Man øker reaksjonsevnen, og alt går fortere i kroppen. Kjemiske reaksjoner stiger sammen med temperaturen. Blod og vevsvæske flyter bedre og lettere. Oksygen transporteres fortere gjennom blodet til musklene. Forebygger skader senere i økten. Jeg har med øvelse med ball slik at de får ballfølelse inn mot hoveddelen.

Vise og forklare

Hoveddel

(30 min):

 

 

17 minutter): Coerverøvelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1 mot 1 med føring over strek (13 min)

 

 

 

 

Coerveroppvarming er en oppvarming bestående av mange øvelser der spillerne står i en linje foran treneren, og alle skal ha en ball hver.  Øvelser:

·         Ballen skal spilles mellom beina så kjapt som mulig med kontroll.  De starter med å gjøre øvelsen på stedet, men etter hvert skal de føre ballen fremover og bakover.

·         Ballen skal fra side til side ved å bruke innside - innside - såle - innside - innside - såle.  De starter med å gjøre øvelsen på stedet, men etter hvert skal de føre ballen fremover og bakover.

·         Ballen skal fra side til side ved å bruke venstre - høyre - venstre - høyre osv såle. De starter med å gjøre øvelsen på stedet, men etter hvert skal de føre ballen fremover og bakover.

·         Ballen skal frem og tilbake med innside, såle, innside, såle osv der du tar et touch ut med innsiden så tar du dragningen og vender 90 grader, så touch med innsiden for å så vende 90 grader igjen.

·         Overstegsfinter. De starter med å gjøre øvelsen på stedet, men etter hvert skal de føre ballen fremover og bakover.  Vender med en cruyffinte

 

 

 Den ene spilleren sender en pasning over til spilleren på motsatt side. Spilleren som mottar ballen, har som mål å føre ballen kontrollert over linja der den andre spilleren skal forsvare, og prøve å vinne. Hvis forsvareren vinner ballen, skal hun angripe og den andre spilleren forsvare sitt mål. Om ballen går utover langsiden, skal de bytte roller ved start der hun som var angriper starter som forsvarer og motsatt.

 

 

 

 

Terping av grunnleggende teknikker for ballkontroll og dribling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruke driblinger for å komme seg forbi motspiller, og fortsatt ha kontroll på ballen etter du har kommet deg forbi motspiller. Ballen skal kontrollert føres over linja og det fordi når du har kommet forbi motspiller, må en ofte ha kontroll på ballen for å kunne gjøre noe videre uten å miste ballen. omsette fra angrep til forsvar om en mister ballen.

Oppdagende læring

Hoveddel 2 (30 min): Spill stor bane

 

Deler inn i to lag der de spiller på stor bane med to omganger på 15 min.

Anvende driblingen inn i spill, og lærer litt mer om når en burde drible.

Apemetoden

Avslutning: (5 minutter)

Rydde kjegler, mål og baller. Rolig tøying, og kort prat om økta.

Først rydder vi ned og tar litt rolig tøying ved samlingsplass der vi sitter i en sirkel og snakker om hvordan økta var

 Tøying:

- Hamstring 

- Legg

- Lår

- Lyske

- Rumpe

 

Forebygge mot skader og få litt tilbakemelding på økta. Tøyer muskler som brukes mye når en spiller fotball.

 

3 kommentarer:

  1. Øktplanen din følger godt målene du har lagt opp på forhånd. Var tanken på å spille på stor bane for å gi hver spiller god plass til å drible på? Savner et refleksjon notat her. Har du det?

    SvarSlett
  2. Tanken var å spille på stor bane for å gi spillerne god plass til å drible ja, kunne skrevet det mer tydelig på planen. Jeg trente fler jenter enn har pleid å ha hatt på tirsdager, og det gikk veldig fint. Øvelsene jeg organisere fungerte bra, og noe jeg så trengtes på de tidligere øktene.

    SvarSlett
  3. Hva mener du med "...og noe jeg så trengtes på de tidligere øvelsene"? Ellers bra å lese at du fikk til organiseringen din og det gikk etter planen.

    SvarSlett