Aktive Lokalsamfunn

torsdag 5. november 2020

Mathias Moe, Fotballtrening 4 J-15 Uke 45

Navn: Mathias Moe

Sted: Eilertsløkka

Dato og tid: 05.11.2020 - klokken 18:30-20:00

Målgruppe: Jenter 15

Mål for økten: Fokus på pasninger, med øvelser rettet mot gjennombruddspasninger, få seg overblikk, og 1 og 2 touch

Ferdighetsmål: Få seg overblikk for å kunne ta de beste pasningsvalgene, og klare å bruke både få og flere touch før pasningen.

Kunnskapsmål: Skjønne fordelen ved å få seg overblikk, og å bruke få eller flere touch før pasningen.

Holdningsmål: Møte opp i tide til trening, Si i fra på spond tidlig slik at en kan legge opp bedre økter til hvor mange som møter opp, ikke miste fokuset på hvorfor de gjør de forskjellige øvelsene

Utstyr: Fotballer, kjegler, Mål og vester 


Apemetoden (Jentene kan denne drillen, så de to som kan den best stiller seg fremst og viser resten, mens jeg gjør klar for de neste øvelsene)

 

Oppdagende læring

Generell del: (10 minutter)

Skadefri oppvarming  

 

 

 

 

 

Spesiell del: (15 minutter):

10-trekk

Jeg setter jentene i rekker bak hverandre, der jeg setter opp 5 kjegler foran de, der jeg har øvelser de skal gjøre.

·         2 runder jogg

·         2 runder utad rotasjon av lysken

·         2 runder innad rotasjon av lysken

·         2 runde høye kneløft

·         2 runde sparke bak

·         2 runder 2 fram og 1 tilbake

·         2 runder krysse foran og bak

·         2 runder stigningsløp

 

 

Jeg deler inn i 2 lag som skal spille mot hverandre i en boks. En får poeng om en klarer å få 10 pasninger i laget sitt. Det andre laget skal vinne ballen og få til 10 pasninger selv

Muskelarbeidet blir mer koordinert og samstemt. Det vil si at man blir mer smidig. Man øker reaksjonsevnen, og alt går fortere i kroppen. Kjemiske reaksjoner stiger sammen med temperaturen. Blod og vevsvæske flyter bedre og lettere. Oksygen transporteres fortere gjennom blodet til musklene. Forebygger skader senere i økten. Jeg har med øvelse med ball slik at de får ballfølelse, pasninger og pasningsvalg inn mot hoveddelen.

Oppdagende læring/vise og forklare

Hoveddel

(36 min): 

 

Triangel med (12 min)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegg fra side til side (12 min)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasningskarusell (12 min)

 

 

En spiller starter med ballen der hun skal føre ballen til ca midten av siden for å så sende en løpepasning til neste spiller, ca ved neste side. Der skal neste spiller sende pasning videre til neste side der neste spiller skal komme på løp og så sende til neste side igjen. Illustrasjon lagt under: 

 

Spillerne fra side A skal starte med ballen og sentre mellom kjeglene på motsatt side, til spiller på B som må løpe i posisjon for å ta imot gjennom kjeglene, for å så sende tilbake til A som skal igjen komme i posisjon til å sende en vegg tilbake gjennom kjeglene. Der skal ballen skal gå frem og tilbake gjennom kjeglene med pasninger, med spillerne på hver side løper i posisjon for neste pasning. Illustrasjon lagt under: 

 

Pasningskarusellen foregår i 4 deler. Spiller A sender ballen til B som skal ta en vending også sende til C som skal spille ballen foran D som skal komme på løp og sende pasning til A igjen. Illustrasjon lagt under:

 

 

Jentene skal trene på se opp før pasningen og få overblikk, og time pasning for mottaker i løp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jentene skal trene veggpasninger med presisjon i fart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jentene skal sende forskjellige pasninger til hvor neste spiller står, for å gi et godt utgangspunkt for hva neste spiller skal gjøre videre.

Oppdagende læringHoveddel 2 (25 min):

Fotballputting (5 min)

 4 mot 4 med frisone (20 min)

 

 

 

 

 

 

 

 Fotballputting går ut på at hver av spillerne tar en ball og skal komme nærmest mulig midtstreken, fra et startpunkt jeg setter. Den som har den mest presise pasningen vinner.


I denne øvelsen er det 4 mot 4 med en frisone midt på banen. I frisonen er det ikke lov til å gå på ballfører. Det skal være to faste spillere i hver sone. En av spillerne i forsvarssonen kan bli med over for å bli med i angrep. Spillere i angrep kan komme i frisonen for oppspill. Jeg har små mål uten keeper. Illustrasjon lagt under:


Jeg har denne øvelsen for å skape motivasjon med konkurranse. Da får jeg konkurransefølelse inn mot spilldelen Denne øvelsen er for at spillerne skal klare å få overblikk over hvor de andre medspillerne dine er. En må ha presise og gode pasninger over til spillerne i angrepssonen for å ikke miste ball. Da må en også se an hva slags pasning som gjør mest nytte for mottakeren. For eksempel gjennombruddspasning


Apemetoden

Avslutning: (5 minutter)

Rydde kjegler, mål og baller. Rolig tøying, og kort prat om økta.

Først rydder vi ned og tar litt rolig tøying ved samlingsplass der vi sitter i en sirkel og snakker om hvordan økta var

 Tøying:

- Hamstring 

- Legg

- Lår

- Lyske

- Rumpe

 

Forebygge mot skader og få litt tilbakemelding på økta. Tøyer muskler som brukes mye når en spiller fotball.

 

2 kommentarer:

  1. Øktplanen din ser bra ut. Ble det litt mye ulike øvelser eller gikk dette greit? Man taper ofte verdifull tid i å forklare overgangene for gruppene.

    SvarSlett
  2. Har du et refleksjon notat til denne økten?

    SvarSlett