Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 17. november 2020

Fotballtrening kif G 14 Knut Klev Lien 18.11.20 Idrettsparken

 NAVN: Knut Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Idrettsparken, Skavanger

Dato og tid: 18.11.20 KL 17.00 – 18.30

Varighet: 90 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å orientere seg før en får ball slik at en bruker kortere tid på å ta avgjørelser i tillegg til å bli bedre på å få overblikk under ballbeherskelse. Målet er også å få utøverne til å komme til mange avslutningsmuligheter på kortbane.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Ingen

 

 

 

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

15

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 25 og 35 min

Hoveddelen

·        Pressøvelse med 3 lag

·        Kortbanespill med 3 lag.

 

Pressøvelse med 3 lag:

3 lag i hver sin firkant som ligger innat hverandre på en rekke. Omtrent 4-6 spillere på hvert lag avhengig av hvor mange som kommer. Laget i midtre firkant er forsvarslaget. De skal prøve å vinne ballen fra de to andre lagene. Disse er på lag. Midtre firkant sender over 2 spillere som skal presse for å forsøke å vinne ballen og slå den over til motsatt lag. Da bytter lagene posisjon, og det laget som tapte ballen går i midtre felt og skal sende over 2 nye spillere som skal jage etter ballen. De to andre lagene kan spille ballen over til det andre laget hvis muligheten byr seg. Etter 10 pasninger innad i laget kan forsvarslaget sende over 1 spiller til.

 

Kortbanespill med 3 lag:

2 lag totalt som skal spille på en relativt smal og kort bane, mens det ene laget skal hvile. Kampene spilles på 3 minutter og hensikten er å ha et høyt aktivitetsnivå. Man får nok av tid til å hvile og drikke når de to andre lagene spiller så hensikten er å skape mange målsjanser. Vinnerlaget står. Ser jeg at det ene laget vinner alle kamper, legger jeg om og det blir fat rulering.

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å ta valg. Orientering er noe av det viktigste for å unne spille sammen som et lag og derfor trener vi på det. Her får man også trent på å ha overblikk gjennom å forsøke å spille ballen over til motsatt lag.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

 

 

 

2 kommentarer:

  1. Jeg kom da økta starta, dette var litt for seint. Ble noe stress under organisering av neste aktivitet etter oppvarming. Øvelsene gikk ganske greit bortsett fra den øvelsen med 3 lag og et i press. Her var banene noe små, kunne vært noen meter bredere og dypere når det var så få på hvert lag og 2 som konstant pressa. Veldig god innsats på gutta i dag og man ser at de ønsker å spille sammen. Spillverden gikk ganske fint bortsett fra at det tydelig var et lag som dominerte selv om det var gjevne lag. Her ser man at relasjoner er viktig. Jeg som trener var ganske flink til å formidle øvelsene, men kunne vært noe mer konkret på elementer som var spesielt viktig i 3 lags øvelsen under felles introdusering i starten. Til neste gang kan jeg komme 5 min tidligere for å unngå stress samtidig som å huske fløyte.

    SvarSlett