Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 10. november 2020

Fotballtrening G 14 Knut Lien KL 17.00 - 18.30 Idrettsparken

NAVN: Knut Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Idrettsparken, Skavanger

Dato og tid: 11.11.20 KL 17.00 – 18.30

Varighet: 90 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å orientere seg før en får ball slik at en bruker kortere tid på å ta avgjørelser i tillegg til å bli bedre på å få overblikk under ballbeherskelse.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Ingen

 

 

 

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

15

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 25 og 35 min

Hoveddelen

·        Pressøvelse med 3 lag

·        Kortbanespill med 3 lag.

 

Pressøvelse med 3 lag:

3 lag i hver sin firkant som ligger innat hverandre på en rekke. Laget i midtre firkant er forsvarslaget. De skal prøve å vinne ballen fra de to andre lagene. Disse er på lag. Midtre firkant sender over 2 spillere som skal presse for å forsøke å vinne ballen og slå den over til motsatt lag. Da bytter lagene posisjon, og det laget som tapte ballen går i midtre felt og skal sende over 2 nye spillere som skal jage etter ballen. De to andre lagene kan spille ballen over til det andre laget hvis muligheten byr seg. Etter 10 pasninger innad i laget kan forsvarslaget sende over 1 spiller til.

 

Kortbanespill med 3 lag:

2 lag totalt som skal spille på en relativt smal og kort bane, mens det ene laget skal hvile. Kampene spilles på 3 minutter og hensikten er å ha et høyt aktivitetsnivå. Man får nok av tid til å hvile og drikke når de to andre lagene spiller så hensikten er å skape mange målsjanser. Vinnerlaget står. Ser jeg at det ene laget vinner alle kamper, legger jeg om og det blir fat rulering.

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å ta valg. Orientering er noe av det viktigste for å unne spille sammen som et lag og derfor trener vi på det. Her får man også trent på å ha overblikk gjennom å forsøke å spille ballen over til motsatt lag.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

 

 

 

3 kommentarer:

  1. Jeg kan starte med å si at det kom flere enn forventet så jeg måtte endre opplegget noe. det kom 20 istedenfor 12-14 som det har kommet tidligere. istedenfor å kjøre pressøvelsen med 3 lag så endret jeg det til 4 mot 4 + 3 øvelsen der det er 2 lag med 4 og 3 jokere, 1 på banen og 2 på hver side av banen. samtidig kjørte jeg spill på liten bane for å aktivisere flest mulig. her var det 4 mot 4. halvveis bytta de som var på spill på liten bane med de som spilte 4 mot 4 + 3. dette fungerte ganske bra. 4 mot 4 + 3 øvelsen fungerte veldig bra, men banen på der det var spill på liten bane kunne vært noe bredere fordi det lett ble klyngefotball og lite rom å bevege seg i. tok også en prat før vi starta øvelsen om hva som er viktig å fokusere på. spurte også utøverne hva som er viktig å gjøre som lag under begge øvelsene. hadde spill på stor bane med relativt smal bredde og med 3 lag. 4 minutters kamper. bra nivå og intensitet her, samtidig som at de holdt fokuset bra gjennom hele økta. det gikk noe tid til fordeling av lag, noe jeg kan gjøre enda raskere neste gang.

    SvarSlett
  2. Meget god refleksjon, Knut. Her møter du enhvers treners dilemma når det dukker opp flere enn ventet, noe du løste på en meget bra måte. Bra jobbet!

    SvarSlett
  3. Den opprinnelige øktplanen din følger godt ferdighetsmålet du hadde satt opp.

    SvarSlett