Aktive Lokalsamfunn

onsdag 11. november 2020

Øktplan uke 46 12.11.20, skrim allidrett, Amund Gjendem og Ole Christian Nordby

 

Navn: Amund og Ole Christian

Sted: kongsgårdsmoen skole

Tid: 60 minutter

Utstyr: bøtte med tennisballer, benker, bukker. Rokkeringer, generelle ting til hinderløype

Målgruppe:  5-6 år

Hovedmål: Få barn engasjert i ulike idretter.

Ferdighetsmål: Påvirke øye-hånd koordinasjon, øye-fot koordinasjon, balanse og krafttilpasning.

Kunnskapsmål:

Holdningsmål: Respektere hverandre, samt bli bedre kjent med hverandre og oss.


Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Oppvarming 25 min

Stiv heks

 

Rødt og grønt lys

Vanlig stiv heks i et avgrenset område med barna som hekser slik at de selv styrer tempo og slikt. Vi tar med én instruktør med i leken for å bygge opp interessen og få opp intensiteten litt.

 

Rødt og grønt lys. De står alle på en side, og Amund eller jeg er på andre siden og sier rødt eller grønt lys. Når det er grønt kan de gå mot oss, og hvis det er rødt så må de stoppe. Når det er rødt så snur vi oss og hvis vi ser at noen beveger seg så må de begynne på starten igjen. Det er første mann til å komme over på vår side. Den som ikke sier rødt og grønt lys er med å løper med barna. Den som kommer først over er lyset neste runde (hvis de vil). Vi tenker også å legge til at de må f.eks. ake på rompa.

Veldig gode leiker som involverer mye løping, men også krabbing som krever litt bevegelighet. Vi håper også at det skaper litt motivasjon at vi er med å leiker. De blir også gode og varme og de store muskelgruppene blir klare for aktivitet.

Vise og forklare

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Hoveddel

 

30 min

96 plukkopp

 

96 plukkopp - lag

 

Hinderløype / hermegåsa med ball

Vi kommer til å holde oss inni en gymsal så vi kommer til å tømme en bøtte med 96 tennisballer oppi. Denne øvelsen er helt grunnleggende når det kommer til balleik og koordinasjon ettersom vi har skjønt at vi må gå ut i fra at de ikke kan noe som helst. Vi kommer til  å prøve ut forskjellige variasjoner av øvelsen. Noen ganger på tidtaking hvor de skal være så raske som mulig og noen ganger hvor de skal prøve å samle så mange som mulig, enten på tid eller noe annet.

 

Vi kjører samme som den første leiken, men med 4 lag. De skal få én rokkering på laget og prøve å samle så mange baller som mulig. De får kun lov til å holde én ball av gangen.

 

Vi skal gå/jogge/løpe rundt i gymsalen med ungene på rekke etter oss. De skal ha én ball som de beholder gjennom hele øvelsen. Vi skal da lede dem gjennom hinderløypen og kaste ballen hit og dit, rulle, hoppe og gjøre masse forskjellig og rart.

Dette er det mest grunnleggende vi kan få til når det kommer til balleik. De vil forhåpentligvis påvirke deres koordinasjon og deres utholdenhet.

 

Hinderløype er en veldig god øvelse for å få barna engasjert samtidig som de er i aktivitet og påvirker sin øye-hånd koordinasjon, øye-fot koordinasjon, balanse og krafttilpasning.

Oppdagende læring

 

Oppdagende læring

 

Følg oss/

apemetoden

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Avslutning

5 min

Avslutningsvis så gjør vi som vanlig og stiller noen spørsmål

Vi spør blant annet om de har hatt det gøy og om de gleder seg til neste gang.

Grunnen til at vi tenker å bare ha noen spørsmål, er fordi vi ønsker å høre litt fra dem og hva de tenker. I tillegg så håper vi at de er litt slitne etter økta og at de kanskje har fått brukt opp litt energi.

 


2 kommentarer:

  1. Økta gikk veldig bra! barna hadde det kjempe gøy og de ble slitne alle sammen. Det var første økta helt uten foreldre, og jeg synes det også gikk meget bra. Det ble litt vanskeligere å holde styr på de noen ganger, men dette var ikke noe problem.

    SvarSlett
  2. Økta gikk veldig bra, de hadde det veldig gøy, men ble kanskje litt i overkant slitsomt. Dette var første økt uten foreldre til stede og aktiviteten gikk litt ned på grunn av det. Men selve øvelsene fungerte veldig bra

    SvarSlett