Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 13. oktober 2020

Økt 2 uke 42 BKminers j08/09 Katrine FB

Navn: Katrine Flatin Bartos

Dato: Torsdag 15.10-20

Sted: Kongsberghallen

Tid: 16:30-17:45

Mål: At barna trives samtidig som de lærer

Målgruppe: Jenter 08/09

Utstyr: Basketballer (jentene skal ha med selv), kjegler

Ferdighetsmål: At jentene skal utvikle angreps og drible ferdigheter

Kunnskapsmål: Lære om ulike regler samt samarbeid seg imellom

Holdningsmål: At jentene følger Fair Play prinsippet og gjør så godt de kan (innsats) Og så klart at de har det gøy. Ønsker også at de respekterer meg som trener og følger mer med når jeg forklarer øvelser

Merknad: har justert noe på de ulike målene, men tenker å holde meg rundt de samme målene i noen uker framover før jeg går videre til andre holdninger, ferdigheter osv. hovedmålet vil muligens variere oftere

 

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

10-15 min

Generell oppvarming:

En lek som ungene foreslår

 

Dansk stikkball

Titrekk

Lar de foreslå en lek - mye mulig de velger stikkball, det gjorde de sist

 

Backup:

Dansk stikkball og/eller titrekk

 

Mulig jeg justerer titrekken til 5 trekk

De ble motiverte da de fikk være med og bestemme og fordi vi lekte. De blir mer villig til å delta på resten av økta.

 

Aktivisering blir stor og de blir varme i hele kroppen.

Oppgavestyrt - jeg gir dem en oppgave med premisser de må forholde seg til men kan løse det innenfor disse

 

Ca 10-15 min

S-del:

Ulike ballhandling øvelser (dribling)

1: drible med høyre - veksle mellom lavt og høyt

2: drible med venstre - veksle mellom lavt og høyt

3: crossovers - fra hånd til hånd foran seg

4: mellom annethvert bein

5: drible ved siden av en kjegle og "tappe" på den - en side av gangen så bytte

For å gi barna litt ballfølelse før hoveddelen gjennom relativt enkle dribbles.

 

Ønsker progresjon i øvelsene slik at de lettere kommer inn i det. Også for at de ubevisst lærer å håndtere ball samt ved nr 5 lærer de å beskytte ball

Vis og forklar

Ca 25-30 min

Hoveddelen:

1: Individuell skyting på kurv

 

 

2: 1mot1

 

3: spill over hele banen

 

 

 

 

1: Deler barna likt på kurvene - 1 på hver. Lar de skyte fra ulike spots i noen minutter. Deretter setter jeg i gang en skuddkonkurranse. Førstemann til 3 treff på hver kurv. De må bytte kurv så de er innom alle.

 

2: barna står klare i en rekke ved kurv. En og en spiller angrep mot meg som står i forsvar

 

 

3: Deler de likt i tre lag. Spiller over hele banen. Teller ikke poeng med mindre jeg lager en konkurranse på slutten. Ser an energi og motivasjon

 

1, er viktig at de får skuddtrening for å få progresjon etter hvert. Ønsker også en konkurranse for å vekke konkurranseinstinkt, motivasjon og fokuset.

 

2, for at de lærer seg å handle i en pressa situasjon. De må øve på å bli trygge i en mot en situasjoner som ofte oppstår. Er en fin måte for meg å gi barna tips som gjelder hver enkelt og ikke alle generelt.

 

3, dersom vi er tre trenere ønsker jeg at vi gjør som sist og har 1 trener per barn. Dette er fordi de er flinkere til å se muligheter når de vet at trenerne "alltid" er ledige og er trygge.

 

Fokuset ligger ikke på hvem som vinner derfor jeg ser an om vi teller poeng. Dersom jeg velger det er det for å øke fokus og motivasjonen når de begynner å bli slitne.

 

 Oppgavestyrt

10-15 min

Avslutning:

Lek som barna foreslår

 

Backup:

Bump ball eller kanonball

 

Tøying

Om å gjøre å score før den foran deg fordi da blir vedkommende slått ut. Står en rekke foran kurven og vi har med at første er fri. De som går ut etter hvert kan skyte på en annen kurv

 

Evt bump ball eller kanonball

 

Spør de hva de vil slik at de sitter igjen med at treninga var gøy 

 

Tøying: Setter meg i en sirkel med de. Jeg gjør øvelser og de hermer.

Fordi det er motiverende å ha en lek på slutten av økta samtidig som de får øvd seg på å skyte. 

 

Velger å ha med det at de som går ut skyter på en annen kurv slik at fokuset deres blir på å skyte og ikke nødvendigvis at de tapte.

 

Har lagt merke til at de stråler litt ekstra når de får velge selv hva de vil

 

Tøying: tar det med fordi da kan vi få avsluttet på en ryddig måte samtidig som vi kan snakke sammen om økta. (da får jeg en tilbakemelding også)

Både oppgavestyrt og apemetode

2 kommentarer:

 1. Savner refleksjon fra økta.
  Du har mange øvelser - hvordan gikk dette med tid? Tøyning - nevn hvilke muskelgrupper som skal tøyes med holdetid og runder
  N3-

  SvarSlett
 2. Synes økta var helt grei. Denne treninga var vi 4 barn og to trenere. To av barna var nye, de har vært med før men har ikke deltatt på en stund. Dette skapte litt uro fordi hun ene klagde en god del og lagde litt dårlig stemning blant de andre også. Jeg gikk frem på den måten at hun fikk lov til å være med på det hun ville slik at hun fikk valget selv. Hun deltok dermed på noe men ikke alt. Det jeg er fornøyd med i den situasjonen er at hun ble lettere å håndtere etter dette og det skapte ikke like mye uro lenger heller blant de andre.
  I forhold til målet mitt om at barna skal trives når de lærer så synes jeg det svinger en del og det er litt utfordrende. De har lite tålmodighet, og jeg prøver så godt jeg kan å få alle til å fokusere samtidig som de også skal få lov til å ha det gøy. Jeg startet med å spørre om de ville leke en lek til oppvarming og de ville spille dansk stikkball. Etter hvert stoppet jeg dem og satte i gang med driblinga. Det som var positivt var at alle deltok og de utfordret seg selv på de ulike øvelsene. Noen synes det var gøy at jeg hadde med noen vanskelige øvelser og jeg så at de fikk mestringsfølelse. På øvelse nr 5 fikk jeg spørsmålet "hvorfor må vi ta på kjeglen" av hun ene. Jeg synes det var positivt at de stiller spørsmål fordi det viser at de faktisk tenker over hvorfor vi gjør ulike ting. Jeg forklarte at det var fordi de da lærer å skjerme ball og det var også noen som plukket dette litt opp da vi spilte senere i økta.
  I hoveddelen satte jeg de i gang med skudd på kurv, og deretter konkurransen. Det fungerte godt. Ungene viste konkurranseinstinkt samtidig som de ikke ga seg da den ene vant. De fullførte selv om de ikke kom på første plass så det var veldig positivt. Jeg droppet øvelse 2 på hoveddelen fordi klokka begynte å bli en del og da prioriterte jeg spilling. Jeg justerte premissene for spillinga slik at det var 2 mot 2 på en kurv. Hun ene jenta ville ikke være med så da ble det 2 av barna på ett lag, og 1 trener og ett barn på det andre. Jeg vekslet på lagene slik at alle fikk ha treneren på laget. Jeg og hun andre treneren byttet på å delta. Vi telte ikke poeng denne økta heller fordi jeg så det ikke som nødvendig, dette også fordi vi rullerte på lagene hele tiden.
  På slutten av treninga lot jeg ungene velge hva de ville gjøre. De ville skyte så da fikk de gjøre det i 5 minutter før vi tøyde. Da vi tøyde spurte jeg hvordan de syntes treninga hadde vært og jeg var litt spent fordi det var innimellom det virka som noen var litt misfornøyde. Heldigvis sa alle at de syntes det var en gøy trening så det var positivt. Jeg ser også at videre må vi jobbe med forsvar og ulike regler som for eksempel skritt, men har tenkt at jeg vil jobbe med det etter det har gått noen uker slik at ingen synes det hele blir "for seriøst" og slutter.

  forresten så har Damien sagt at vi kan kommentere økta dagen etter vi har gjennomført. jeg har trening på torsdager så jeg rakk ikke skrive den igår :)

  SvarSlett