Aktive Lokalsamfunn

onsdag 28. oktober 2020

Økt 4 uke 44 BKMiners j08/09 KatrineFB

 

Navn: Katrine Flatin Bartos

Dato: Torsdag 29.10-20

Sted: Kongsberghallen

Tid: 16:30-17:45

Mål: at de blir mer fokuserte i det de gjør, og at de blir flinkere på ballbehandling og spilling.

Målgruppe: Jenter 08/09

Utstyr: Basketballer (jentene skal ha med selv), kjegler

Ferdighetsmål: At jentene skal utvikle angreps og drible ferdigheter

Kunnskapsmål: Lære om ulike regler samt samarbeid seg imellom

Holdningsmål: At jentene følger Fair Play prinsippet og gjør så godt de kan (innsats) Og så klart at de har det gøy. Ønsker også at de respekterer meg som trener og følger mer med når jeg forklarer øvelser

Merknad: har justert noe på de ulike målene, men tenker å holde meg rundt de samme målene i noen uker framover før jeg går videre til andre holdninger, ferdigheter osv. hovedmålet vil muligens variere oftere

 

 

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

10-15 min

Generell oppvarming:

5-trekk med mål:  5 og 10 min.

 

Pasning med løp - ca 5 minutter

 

 

 

5-trekk med mål:  to og to på lag, 1 holder kjegle. Innad i laget skal man ha 5 pasninger - så sentre til den med kjegla. Blir ballen fanget i kjegla får de poeng.

 

Pasning med løp: to rekker, ene starter med ball i hendene. De skal løpe og sentre fram til midten og jogge tilbake. Tre ganger hver.

Dette fungerer godt for bevegelse. De må bevege seg for å få ball som er sentralt innenfor basketball.

 

Aktivisering blir stor og de blir varme i hele kroppen.

 

Pasningsøvelsen for å skjerpe fokuset og for å forsikre meg om at de blir varme.

 

Hender fokuset glir ut, men jeg prøver å ikke være for streng samtidig som jeg ikke skal være for "slapp"

Oppgavestyrt - jeg gir dem en oppgave med premisser de må forholde seg til men kan løse det innenfor disse

 

Ca 10-15 min

S-del:

Ulike ballhandling øvelser (dribling)

 

Ingen fasit på tid men ca 2 min per øvelse.

1: drible med høyre - veksle mellom lavt og høyt

2: drible med venstre - veksle mellom lavt og høyt

3: crossovers - fra hånd til hånd foran seg

4: mellom annethvert bein

5: drible ved siden av en kjegle og "tappe" på den - en side av gangen så bytte

For å gi barna litt ballfølelse før hoveddelen gjennom relativt enkle dribbles.

 

Ønsker progresjon i øvelsene slik at de lettere kommer inn i det. Også for at de ubevisst lærer å håndtere ball samt ved nr 5 lærer de å beskytte ball

 

Kjører denne s-delen igjen fordi de trenger å øve på ballbehandling og det fungerte godt sist gang

Vis og forklar

Ca 25-30 min

Hoveddelen:

1: kjegler i sikksakk 5-10 min

 

 

2: Rullatoren - 10 minutter ca

 

3: spill over hele banen/på en kurv (se an antall barn) - 10 minutter

 

 

 

 

1: kjegler i sikksakk: setter de opp så de må gjøre retningsforandringer

 

2: 1 barn på hver side av meg som står i midten. Skal være avstand. Jeg skal stå bak dem så de ikke ser meg eller ballen. Jeg kaster eller triller ballen nedover midten. Når barna får øye på ballen skal de løpe og ta den. Den som tar den først er i angrep og den andre i forsvar. 1 avslutning på kurv så neste par.

 

 

3: Deler de likt i to/tre lag. Spiller over hele banen/en kurv. Teller ikke poeng med mindre jeg lager en konkurranse på slutten. Ser an energi og motivasjon

 

1: fordi øvelsen tvinger dem til å gjøre bevegelsen jeg er ute etter

 

2: for at de lærer seg å handle i en pressa situasjon. De må øve på å bli trygge i en mot en situasjoner som ofte oppstår. Er en fin øvelse hvor de må handle raskt og de må være fokuserte.

 

3: vi spiller fordi det er det barna kommer for å gjøre. Det er også viktig å øve på det så de blir flinkere i spillsammenhenger.

 

Mulig jeg teller poeng denne gangen for å se hvordan det virker på barna.

 Oppgavestyrt

10-15 min

Avslutning:

 

Skuddkonkurranse: 5-10 min

 

Tøying ca 5-10 min

 

 

Skuddkonkurranse: et barn på hver kurv, treffe 5 skudd og så flytte seg til neste. Den som treffer 5 på hver kurv først vinner.

 

Tøying: Setter meg i en sirkel med de. Jeg gjør øvelser og de hermer.

Øvelser: tøye lysk, tøye framside lår, tøye leggene, tøye skuldre, tøye armer (elefant).  Holdetid: 30 sekunder per side. Evt to runder av øvelsene dersom vi er effektive.

 

Spør de om treningen, var det gøy?, er det noe annet dere vil gjøre neste gang? Osv.

 

 

Fordi det er motiverende å ha en lek på slutten av økta samtidig som de får øvd seg på å skyte. 

 

 

Tøying: får avsluttet på en ryddig måte samtidig som vi kan snakke sammen om økta. (da får jeg en tilbakemelding også) også fordi vi tøyer viktige muskelgrupper som er brukt under økten.

 

Muskelgrupper: quadriceps, store skuldermuskelen, hofteleddstrekker, stor leggmuskel/soleus, triceps.

Både oppgavestyrt og apemetode

 

2 kommentarer:

  1. Vi var 4/5 barn (hun ene blir bare med på noen av øvelsene hun vil). Hun ene var også sen så jeg måtte improvisere en lek. Det gikk greit og hun som var sen gled bare med i leken når hun kom. Da fortsatte jeg leken litt til før jeg startet på den opprinnelige oppvarminga. Synes jeg løste det greit, men måtte da kutte pasningsdelen av oppvarminga. Deretter gikk vi over på s-del og da begynte uroen. Det var en ganske krevende trening fordi barna var veldig urolige og ufokuserte. I etterkant vet jeg en ting jeg kunne gjort bedre og det var med tanke på plassering. Hun som ikke var med på alt satt og forstyrret ved tribunen og det jeg burde ha gjort var å flytte oss på andre siden av salen slik at de kanskje hadde klart å fokusere bedre på meg og mindre på hun. Det gjør jeg neste gang. Denne gangen måtte jeg være ganske streng jevnt over treninga. Nå begynner jeg å bli ganske godt kjent med barna og da tenker jeg det er greit å prøve å få de til å respektere meg litt bedre som trener. Det samme skjedde på første del av hoveddelen. Jeg brukte veldig mye tid på å få de til å høre på det jeg sa til dem så jeg måtte kutte masse øvelser så det var litt kjedelig.vi gikk rett på spilling etter dette og da ville hun som satt også være med. Jeg prøvde å lære dem litt regler, men denne treninga var ganske utmattende å være trener på fordi de prøvde å tøye grenser og følte ikke med. Hvis de fortsetter sånn må jeg snakke ordentlig med dem, men først skal jeg teste ut om det hjelper å plassere oss litt taktisk unna forstyrrelser. Var ikke den beste treninga, men var for så vidt en god erfaring for meg likevel fordi det er jo tross alt ikke alltid at barn klarer å oppføre seg. Jeg prøver også å balansere det å være "streng" men ikke for streng, så jeg må fortsatt finne ut hva som fungerer best på gruppa mi.

    SvarSlett
  2. God plan. Mange gode tanker og refleksjoner her, virker som du løste første delen av økta fint. Bra at du har fokus på deg i lederrollen og hvor streng du skal være

    SvarSlett