Aktive Lokalsamfunn

torsdag 29. oktober 2020

Fotballtrening G 14 Knut Lien den 28.10.20


NAVN: Knut Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Skrim Idrettspark, bane 3

Dato og tid: 28.10.20 KL 17.30 – 19.00

Tid: 90 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å orientere seg før en får ball slik at en bruker kortere tid på å ta avgjørelser i tillegg til å trene på å få overblikk under ballbeherskelse.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Ingen

 

 

 

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

10

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 25 og 35 min

Hoveddelen

Posessionøvelse

Spilløvelse

 

Posessionøvelse 4 mot 4 + 3:

4 mot 4 og 3 jokere innenfor et skravert område. Her skal spillerne prøve å holde ballen i laget ved hjelp av medspillere og jokere. Viktig å orientere seg og være konsekvent på valgene man tar.

 

Spilløvelse:

2 lag der hvert lag organiserer taktikk og formasjon selv. Trener kommer bort og gir eventuelle veiledning. Videre spiller lagene mot hverandre. Banestørrelse avhenger av antall spillere på lagene, men den skal omtrent være 40 meter lang. Det spilles 4 minutters kamper med høy intensitet og 1 minutt pause. Slik kan man få høy intensitet og kvalitet på spillet ettersom at man rekker å hente nye krefter i pausen.  I pausen evaluerer hvert lag hva som fungerer og hva som ikke fungerer og konkluderer med noen arbeidsoppgaver de tenker å fokusere på. Eksempelvis å ha et samla press på midtbanen, forbedre pasningsalternativene rundt ballfører, eller avslutte tidligere når ballfører er rettvendt.

 

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å ta valg. Orientering er noe av det viktigste for å unne spille sammen som et lag og derfor trener vi på det. Me to kjegler i hver ende så blir det også et mål om å få ballen gjennom keglene, noe som gir innslag av konkurranse for utøverne. Det øker også evnen til å holde å holde ballen innad i laget når det er 3 jokere.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

 

 

 

4 kommentarer:

 1. jeg trodde jeg hadde publisert økta på tirsdag, men den hadde visst ikke blitt lagt ut av en eller annen grunn. økta gikk totalt sett veldig bra. jeg starta med rondo og deltok der selv, noe som forhåpentligvis ga utøverne noe mer motivasjon. alle øvelsene gikk veldig bra, men jeg fant ut at jeg hadde tid til en til, og la derfor til en avslutningsøvelse, en mot en og deretter avslutte på mål. utøverne hadde bra intensitetsnivå på økta og hadde bra fokus. jeg forsøkte å forklare hvorfor orientering er viktig, og hvor lettvint det kan gjøres. forklarte også hvorfor midten av posessionøvelsen var viktig å prøve å spille gjennom, samtidig som å hindre motstanderen når de har ballen. kunne kanskje gått mer i dybden på hvorfor å se opp er viktig når en har ballen, og hvordan kunne se ballen samtidig som å ha overblikk. endret også på spilløvelsen til tre lag. glemte å spørre laget som hadde pause når de andre spilte om hva som fungerer og ikke, noe jeg kan gjøre til neste gang.

  SvarSlett
 2. Grunnen var visst at jeg hadde glemt å legge til etiketter på tirsdagen.

  SvarSlett
 3. Hei Knut. Første som slår meg at du har frivillig uttøying, er det et bevisst valg fra deg som trener eller burde alle være med å tøye.
  Planen ser bra ut, du klarer å holde øvelser som opprettholder høy intensitet gjennom pauser.
  Det å forklare for mye er også kanskje ikke så bra, men erfare er bedre.

  SvarSlett
 4. Har du laget en periodeplan? Kan ikke finne den.

  SvarSlett