Aktive Lokalsamfunn

onsdag 14. oktober 2020

Økt 1 uke 42 Skrim og Kif allidrett Amund gjendem og Ole Christian Nordby 15.10.2020

Øktplan lek allidrett uke 42

 

Navn: Amund og Ole Christian

Sted: kongsgårdsmoen skole

Tid: 60 minutter

Utstyr: så langt uvisst hva vi har til rådighet, mest sannsynlig, benker, rokkeringer og bommer

Målgruppe: 5-6 år

Mål for økta: bli litt kjent med barna og ha det gøy gjennom leik

 

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

5 min

Bli kjent

Vi setter barna ned i en halvsirkel og spør dem hva de heter, og hva de liker å drive med. Vi spør også om de har begynt på skolen og om de liker det isåfall

Dette gjør vi for å bryte isen litt og bli litt kjent med ungene.

 

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Oppvarming:

 

1.       10 min

2.       10 min

3.       10 min

 

 

1.       Haien kommer

2.       Hauk og due

3.       Rødt og grønt lys

 

1.     Hauk og due. Vi sender alle over på en side, og en av dem er hauk. Amund eller jeg står på andre siden og skal da få de over til den siden vi er på.

2.     Haien kommer. Vi deler de inn i 4 grupper med hvert sitt fiskenavn og hver gruppe går til et hjørne. Det er en hai, som da skal prøve å ta "fiskene".

3.     Rødt og grønt lys. De står alle på en side, og Amund eller jeg er på andre siden og sier rødt eller grønt lys. Når det er grønt kan de gå mot oss, og hvis det er rødt så må de stoppe. Når det er rødt så snur vi oss og hvis vi ser at noen beveger seg så må de begynne på starten igjen. Det er første mann til å komme over på vår side. Den som ikke sier rødt og grønt lys, er med å løpe med barna.

Alle disse lekene går på utholdenhet. Og vi regner med at alle barna kan lekene, så det føles som et trygt valg. Det er også en god mulighet for å oss å få øvd på navn. De blir også gode og varme og de store muskelgruppene blir klare for aktivitet, og de går ikke rett fra avslapning til å løpe fult ut. Vi håper også at de synes lekene er morsomme, og at de kanskje får litt mer motivasjon av at vi er med.

Vis og forklar

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Hoveddel:

 

Ca. 20 min

Tarzansisten

Vi kommer til å sette ut benker, rokkeringer, bukker, hoppetau og mange andre hindringer/ting å bevege seg på og så kommer elevene til å ha sisten oppå elementene vi har satt ut. Det kommer til å være to personer som ''har den'' helt i starten. Vi spør først hvem som vil og hvis ingen melder seg, velger vi bare noen.

Dette er en lek som trener mange forskjellige ting på kroppen. Den trener:

Utholdenheten,

Balansen,

Litt øye-hånd koordinasjon,

Øye-fot koordinasjon,

Bevegelighet og

Den er veldig god for motivasjonen i gruppen ettersom vi vet av erfaring at den er én av de aller beste leikene vi visste om.

Vis og forklar

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Avslutning:

 

Ca. 5 min

Vi tenker å stille barna spørsmål om hvordan dagen var. Denne avslutningen blir veldig kort.

Har dere hatt det gøy i dag? Har dere kanskje noen leker som dere kunne tenke dere neste gang?

Grunnen til at vi tenker å bare ha noen spørsmål, er fordi vi ønsker å høre litt fra dem og hva de tenker. I tillegg så håper vi at de er litt slitne etter økta og at de kanskje har fått brukt opp litt energi.

 

4 kommentarer:

 1. Fint å se at du er i gang i gruppen din. Fin plan .
  Husk refleksjon i etterkant av økten

  SvarSlett
 2. Økta gikk ganske bra, noen av barna var litt vanskelig å få kontroll over, menndet forventrt vi også litt. Barna storkoste seg for det meste ellers og de fleste var med hele veien gjennom. Vi innså det at vi kanskje hadde lagt lista litt høyt og at det ble litt vanskelig for dem å forstå at man skulle leke sisten oppå hindrene, så vi bestemte oss for bare å kjøre hinderløype og vi skal legge lista lavere neste gang.

  SvarSlett
 3. I grunn mye av det samme som Amund sa. Vi så ganske fort at det kunne bli litt for avansert for noen av barna, men det viktigste er jo at de har det gøy, og det hadde de. Vi må nok gjøre noen endringer til neste gang og som Amund sa, legge lista litt lavere.

  SvarSlett
 4. Fint at dere oppdager at øvelsene ikke passet så bra og gjorde tilpasninger underveis. Jo bedre kjente dere blir med gruppen jo lettere det blir å treffe riktig på vanskeligheten på øvelsene.

  SvarSlett