Aktive Lokalsamfunn

torsdag 22. oktober 2020

Økt 2 uke 43 Skrim og Kif allidrett Amund gjendem og Ole Christian Nordby 22.10.2020

 
Navn: Amund og Ole Christian

Sted: Sparebank 1-hallen

Tid: 60 minutter

Utstyr: foreldre

Målgruppe: 5-6 år

Mål for økta: Bli litt bedre kjent, samt at barna skal ha det gøy.

Vi ønsket også å se litt hvor lavt vi måtte sette lista.


Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Oppvarming

1. Rødt og grønt lys

2. Sisten

1. Rødt og grønt lys. De står alle på en side, og Amund eller jeg er på andre siden og sier rødt eller grønt lys. Når det er grønt kan de gå mot oss, og hvis det er rødt så må de stoppe. Når det er rødt så snur vi oss og hvis vi ser at noen beveger seg så må de begynne på starten igjen. Det er første mann til å komme over på vår side. Den som ikke sier rødt og grønt lys, er med å løpe med barna. Den som kommer først over er lyset neste runde (hvis de vil)

2. På sisten så er det en som begynner å ha den, og alle de andre skal prøve å unngå å bli tatt. Hvis man blir tatt så er det den personen som har den.

Vi merket ganske fort at dette ble litt avansert og valgte derfor å gå litt fortere over til hoveddelen, og holdt på med stiv heks litt lenger, noe som funket kjempebra.

 Alle disse lekene går på utholdenhet. Og vi regner med at alle barna kan lekene, så det føles som et trygt valg. Det er også en god mulighet for å oss å få øvd på navn. De blir også gode og varme og de store muskelgruppene blir klare for aktivitet, og de går ikke rett fra avslapning til å løpe fult ut. Vi håper også at de synes lekene er morsomme, og at de kanskje får litt mer motivasjon av at vi er med.

 Følg meg / vis og forklar / vi blir med og leiker

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Hoveddel

1. Stiv heks

2. Hauk og due

1. Vanlig stiv heks i et avgrenset område med barna som hekser slik at de selv styrer tempo og slikt. Vi tar med én instruktør med i leken for å bygge opp interessen og få opp intensiteten litt. Her bruker vi en vegg av foreldre til å avgrense området fordi de med stor sannsynlighet kommer til å gå ut av sonen hvis det bare er kjegler.

2. Vanlig hauk og due med én duemor, én hauk til å starte med og resten duer. Siden vi er ute i en stor hall hvor det er vanskelig å høre godt skal det stå én instruktør på hver side og sier det de skal si slik at man faktisk hører det.

1. Veldig god leik som involverer mye løping, men også krabbing som krever litt bevegelighet.

2. Denne leiken har høye krav til hurtighet, men også til koordinasjon som er det viktigste for barn å trene.

 

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Avslutning

 Avslutningsvis så stiller vi noen spørsmål

 Vi spør blant annet om de har hatt det gøy og om de gleder seg til neste gang.

 Grunnen til at vi tenker å bare ha noen spørsmål, er fordi vi ønsker å høre litt fra dem og hva de tenker. I tillegg så håper vi at de er litt slitne etter økta og at de kanskje har fått brukt opp litt energi.

 


3 kommentarer:

 1. vi fikk en vanskelig situasjon hvor vi måtte omplasseres grunnet opptatt gymsal, så den originale planen vår funket ikke. Vi bestemte oss derfor for å kjøre de lekene vi kunne kjøre ute uten utstyr. Det gikk veldig fint selv med en fotballgruppe rett ved siden av som lagde mye lyd.

  SvarSlett
 2. Det gikk i grunn veldig bra! Vi viste jo ikke hvordan det var der vi skulle være, og var litt dårlig forberedt på grunn av kort varsel på endring av sted. Barna hadde det veldig gøy og vi fikk med enda flere i dag, og vi kom litt tettere på de. Vi merka fort at sisten ble litt avansert, men stiv heks var en fulltreffer!

  SvarSlett
 3. Fin plan selv om situasjonen ble helt annet enn planlagt. Flott at dere viser fleksibilitet og finner gode løsninger selv om det er krevende å tilpasse seg på så kort varsel.
  Jeg ønsker at dere ser på metoder nøyere. Disse lekene involverer i stor grad oppdagende læring.

  SvarSlett