Aktive Lokalsamfunn

søndag 25. oktober 2020

Økt 3 Uke 44 Hvittingfoss Fotball G10 Kjersti Løver

 

ØKTPLAN: Leik og skudd

Dato: 26.10.20

Hvem: G10

 

Hovedmål: Jeg vil at spillerne skal ha det gøy med ball, og gjennom lek og konkurranser tilegne seg viktige ferdigheter i fotball.

Ferdighetsmål: Jeg vil at spillerne skal ha bedre kontroll på ballen.

Kunnskapsmål: Jeg vil at spillerne skal forstå hvorfor det er viktig med god ballkontroll.

Holdningsmål: Vil ha positive holdninger og at de skal være litt mer fokuserte når jeg prater.

 

Utstyr: Kjegler, vester, fotballer, små mål.

Hvor: Fotballhallen/banen i Hvittingfoss

Tid: 60 min

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode

Oppvarming:

 

15 min.

 

G-del:

 

Ballkontroll lek.

 

Snipp og snapp.

 

 

 

 

G-del:

 

Holde kontroll på sin egen ball innenfor et område mens man prøver å sprake bort de andres ball.

 

Snipp og snapp. To stykker sitter med ryggen mot hverandre. Den ene er snipp og den andre er snapp. Hvis jeg sier snapp, skal snapp løpe alt han klarer til andre sideny av banen mens snipp prøver å ta han. Sier jeg snipp blir det omvendt.

 

Vi har oppvarming for å bli klar for det som kommer i hoveddelen.

 

 

Vis og forklar

Hoveddel: 35 min

Leik og spill

Ballkaos

 

Skuddkonkurranse/straffekonkurranse

 

Spill på små mål

Deler i to lag. På hver side av banen har de like mange baller hver. Det er om å gjøre å få så mange baller som mulig over på den andre banehalvdelen før jeg blåser i fløyta. Det laget som har flest baller på sin banehalvdel har tapt.

 

Skuddkonkurranse på mål, de som f.eks. scorer går videre, mens de som bommer går ut. Man går lenger unna målet for hver gang. Etter hvert vil målet være å treffe nettet, stengene eller tverrliggeren. De som er ute, spiller en-spretten.

 

 

Spill på små mål.

 

Ballkaos er en morsom lek som får spillerne til å ta et overblikk.

 

Straffekonkurransen påvirke spillernes presisjon, teknikk og krafttilpassning.

 

Avslutter med litt spill på slutten.

Oppdagende læring

 

Vis og forklar

Avslutning:

 

5 min:

 

 

Tøying:

Framside lår, innside lår, bakside lår, bakside legg, hofta

 

Oppsummere økten.

Sitter i en ring, jeg viser tøye øvelser og de følger etter meg.

 

Samtidig tar vi en liten oppsummering av økta og hva de synes om den.

 

Man tøyer ut for å få en rolig avslutning på økta. Man starter restitusjonsprosessen allerede da. Lett tøying bidrar til å redusere sjansen for belastningsskader ol.

 

Fint å få oppsummert på slutten av økta.

Følg meg metoden

2 kommentarer:

  1. Økta gikk bra med gode øvelser. Så det ble ikke så god sammenheng i økta og med målene jeg hadde satt. Øvelsene påvirket alle ulike egenskaper og ferdigheter så kunne heller fokusert på noen få egenskaper, men de hadde det gøy. Jeg begynner å være tydeligere på når jeg vil at de skal følge med og det begynner å sette seg. Guttene hadde det gøy og det var mye energi og engasjement.

    Det var en god økt, litt dårlig sammenheng, men jeg begynner å bli flinkere til å få dem til å bli stille når jeg skal prate eller vise.

    SvarSlett
  2. Bra plan. Fint at du reflekterer rundt hva du egentlig fikk påvirket i praksis. Det er ofte man ser at det ikke ble helt som man hadde tenkt. Men det er bra at du har leikbasert aktivitet slik at gutta har det gøy. Erfaringen din blir bedre og bedre slik at det blir mer spesifikk etterhvert.

    SvarSlett