Aktive Lokalsamfunn

onsdag 21. oktober 2020

økt 2, 6 klasse pluss, 22.10.2020


Navn: Jannike Madsen

Hvem er økta for: kift turn 6 klasse +

Sted: idrettshallen  

Utstyr: Trampett, airtrack, tjukkaser, dobbel tramp, løpekloss, kile    

 

Hovedmål: Forbedre teknikk innenfor ulike turnelementer 

 

Ferdighetsmål: Påvirke elevenes teknikk for araber, stift og ulike varianter for salto (kroppert og pikert)

 

Kunnskapsmål: utøverne skal erfare ulike forøvelser for turnelementene og påvirke deres egen teknikk 

 

Holdningsmål: Forventer at utøverne har det gøy, men samtidig har konsentrasjon slik at økta blir givende

 

 

 

 

 

 Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

metode

Oppvarming: 15 min

 

 

 

 

 6 min

G-del:

·       2 ulike varianter for stiv heks

·       Katt og mus hvis vi rekker

 

·       Stiv heks 1: når man blir tatt skal personen som ble tatt finne på et dansemove og vente til noen gjør det med deg i 5 sekunder

·       Stiv heks 2:  når du blir tatt skal du gå ut på siden og gjøre styrke. 5 repetisjoner(situp, push up, spensthopp)

Varme opp de store muskelgruppene før økten

Instruksjon

4 min

1 min pr øvelse

L-del:

·       Skuldre: Ha armene strakt bak seg og strekk kroppen fremover

 

·       Armer

Maskingenerert alternativ tekst:

Maskingenerert alternativ tekst:

 

·       Innside lår

Maskingenerert alternativ tekst:

 

Håndledd: Stå på alle fire på gulvet

·       Håndleddene pekt med overflaten ned

·       Håndleddene pekt med underflaten ned

·       Håndleddene til hver side

·       Rulle på håndleddene

Blir ordentlig varm i muskelgruppene som blir spesielt brukt under økten

Følg meg

5 min pr apparat med spesiell del

 

 

s-del:

 Airtrack:

·       Kaninhopp frem og tilbake

·       Sidelengs skulder og fot hopp

 

Trampett: 

·       Strekkhopp

·       Kroppert hopp

·       Splitthopp

·       Pikert hopp

 

Dobbeltramp:

·       Strekkhopp, strekkhopp

·       Kropperthopp strekkopp

·       Strekkhopp, pikerthopp

 

 

Basic turnelementer som gjennomføres før hvert apparat.

 

Basic øvelser er viktig for å kunne lære å stramme kroppen og forøvelser til vanskeligere turnelementer.

 

Hvis man blir god på Basic er det lettere  gjennomføre andre turnelementer

 

Hver øvelse gjennomføres til jeg som trener ser at de mestrer det. Ungene vil være på ulikt nivå, men jeg vil passe på at alle får prøve det samme. På denne måten kan de få mestringsfølelse og variasjon i økten slik at det blir gøy for alle

 

 instruksjon

Hoveddel: 25 min

 

 

 

 

10 min pr apparat med hoveddel

 

Airtrack:

·       Stille hjul/araber

·       Hinkesats araber/hjul etter hva du mestrer

·       Forståelse av hvordan kroppen skal være i 2 posisjon: Legge en kile opp på airtracken. Her skal man stå på henda og lande i en slak bro.

·       Sette to løpeklosser foran kilen slik at de kan ta stift ned fra klossen. Her øves det på posisjonen til en stift

·       Hvis vi har tid: prøve stift på airtracken

·       Jentene ville prøve seg på flikkflakk med den runde blå, de syns det er gøy å få være med å bestemme så da tenker jeg at vi skal prøve på dette også

 

 

 

Trampett:

·       Flyverulle over kasse

·       Salto kroppert

·       Salto pikert (for de som mestrer kroppert bra)

 

Dobbeltramp:

·       Salto kroppert

·       Salto pikert

 

 

 

Hoveddelen er satt sammen av forøvelser og utførelse av turnelementer som skal forbedres

Jentene hadde lyst til å lære stift. Jeg tenker at jeg drar inn en liten del hjul/araber siden vi jobbet med det sist, men ha mest fokus på at jentene kan lære seg stift

 

Aitrack: øvelser for araber og stift

 

 

 

 

 

 

Trampett og dobbeltramp: ulike øvelser for salto

 

Hver øvelse gjennomføres til jeg som trener ser at de mestrer det. Ungene vil være på ulikt nivå, men jeg vil passe på at alle får prøve det samme. På denne måten kan de få mestringsfølelse og variasjon i økten slik at det blir gøy for alle

Vis og forklar

Del hel

Avslutning: 5 min

 

 

 

 

 

5 minutter

30 sec pr øvelse

Uttøyning av muskelgruppene vi har brukt

 

1.       Lår: stå med den ene foten og det ene kneet i bakken. Foten hvor kneet er i bakken skal trekkes opp og hofta dyttes frem

2.       Stå i samme posisjon som ovenfor, men denne gangen skal benet bakerst strekkes ut og hoften skal presses frem

3.       Hamstring. Sitte med begge ben foran seg, benene og  ryggen skal være strake. Utøverne skal prøve å ta på tærne

4.       Legg: stå i en v posisjon med armer og ben i gulvet. Bruke det ene benet til å presse helen ned i gulvet

5.       Armer: Sitte på rumpa med begge armer strakt bak seg. Ha strake ben og strekk deg fremover så langt du kan

 

4.       Håndledd:

Maskingenerert alternativ tekst:

 

Følg meg

 

3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Før økten i dag fikk vi beskjed om at vi skal sikre utøverne så lite som mulig og unngå fysisk kontakt så langt det lar seg gjøre pga corona. Mye av det jeg planlagte for økta demmes innebærer at jeg må sikre de og måtte derfor lage en liten plan på sparket.
  I steden for sisten til oppvarming hadde vi dans. På denne måten kunne utøverne ha 1 meter mellom seg og fortsatt bli varme i kroppen. Da vi skulle gå over til apparatene bestemte jeg at vi skulle ha basic og fortalte mine utøver om situasjonen slik at de forsto hvorfor jeg tok de valgene jeg tok. Med mye basic ble økten litt kjedelig for både meg og utøverne, men hadde jeg visst om dette fra før kunne jeg planlagt og funnet andre øvelser som de ikke hadde vært borti så mye før. I økten i dag hadde vi helt vanlige turnelementer som strekkhopp, kroppert hopp, 360, hjul fra knestående, rulle og salto.
  Mine utøvere har lyst til å jobbe med stift og flikk. Jeg regner med at tiltakene for corona er like på neste trening og vil derfor finne forøvelser/drills til akkurat dette. Det blir øvelser de ikke har vært borti før og øvelser hvror det blir så lite fysisk kontakt som mulig. Håper da at neste økt blir morsommere for de enn å bare jobbe med basic.
  Til tross for corona tiltakene og økten vi måtte gjennomføre på sparket syns jeg økten gikk bra og følte jeg hadde god kommunikasjon med utøverne slik at de forsto situasjonen. Jeg informerte også om at jeg vil finne nye øvelser til neste gang og dette syns de var bra

  SvarSlett