Aktive Lokalsamfunn

onsdag 28. oktober 2020

økt 3 uke 44 Skrim allidrett Amund Gjendem og Ole Christian Nordby 29.10.2020

 

Navn: Amund og Ole Christian

Sted: kongsgårdsmoen skolegård

Tid: 60 minutter

Utstyr: tennisballer og rokkeringer

Målgruppe: 5-6 år

 

Hovedmål:

Få barn engasjert i balleik og veldig lett introduksjon til ballidretter.

 

Ferdighetsmål:

 

Kunnskapsmål:

Lære seg hvordan å forutse retningen og farten på en ball i bevegelse på det laveste nivået.

 

Holdningsmål:

Respektere hverandre, samt bli bedre kjent med hverandre og oss.

 

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Oppvarming:

 

20-25 min

Stiv heks

 

Rødt og grønt lys

 Vanlig stiv heks i et avgrenset område med barna som hekser slik at de selv styrer tempo og slikt. Vi tar med én instruktør med i leken for å bygge opp interessen og få opp intensiteten litt. Vi er på en liten fotballbane med gjerde, så avgrensning er ikke så farlig her.  

 

Rødt og grønt lys. De står alle på en side, og Amund eller jeg er på andre siden og sier rødt eller grønt lys. Når det er grønt kan de gå mot oss, og hvis det er rødt så må de stoppe. Når det er rødt så snur vi oss og hvis vi ser at noen beveger seg så må de begynne på starten igjen. Det er første mann til å komme over på vår side. Den som ikke sier rødt og grønt lys er med å løper med barna. Den som kommer først over er lyset neste runde (hvis de vil). Vi tenker også å legge til at de må f.eks. krabbe.

 

Veldig gode leiker som involverer mye løping, men også krabbing som krever litt bevegelighet. Vi håper også at det skaper litt motivasjon at vi er med å leiker. De blir også gode og varme og de store muskelgruppene blir klare for aktivitet.

Vis og forklar

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Hoveddel:

 

30-35 min

96 plukkopp

 

96 plukkopp - lag

Vi kommer til å holde oss inni en ballbinge så vi kommer til å tømme en bøtte med 96 tennisballer oppi. Denne øvelsen er helt grunnleggende når det kommer til balleik og koordinasjon ettersom vi har skjønt at vi må gå ut i fra at de ikke kan noe som helst. Vi kommer til  å prøve ut forskjellige variasjoner av øvelsen. Noen ganger på tidtaking hvor de skal være så raske som mulig og noen ganger hvor de skal prøve å samle så mange som mulig, enten på tid eller noe annet.

 

Vi kjører samme som den første leiken, men med 4 lag. De skal få én rokkering på laget og prøve å samle så mange baller som mulig. De får kun lov til å holde én ball av gangen.

Dette er det mest grunnleggende vi kan få til når det kommer til balleik. De vil forhåpentligvis påvirke deres koordinasjon og deres utholdenhet.

Følg meg/ vis og forklar

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode/kommentar

Avslutning:

 

5 min

Avslutningsvis så gjør vi som vanlig og stiller noen spørsmål

Vi spør blant annet om de har hatt det gøy og om de gleder seg til neste gang.

Grunnen til at vi tenker å bare ha noen spørsmål, er fordi vi ønsker å høre litt fra dem og hva de tenker. I tillegg så håper vi at de er litt slitne etter økta og at de kanskje har fått brukt opp litt energi.

 

3 kommentarer:

  1. Fine leik som passer deres mål veldig bra. Sjekk metoder. Dere har valg øvelser som går mest på læring gjennom selvoppdagelse.

    SvarSlett
  2. Leikene vi valgte fungerte veldig bra og de fikk en god oppvarming inn før hoveddelen av økta. Hoveddelen fungerte veldig bra den også og de fikk en god innføring i balleik. De hadde høyt engasjement og fikk utnyttet de fysiske egenskapene vi ville at de skulle bruke. Fant også it at den beste måten å få dem til å gjøre det man vil er å starte med aktiviteten, fordi man bil bare kaste bort tida si ved å prøve å få dem til å følge med ellers.

    SvarSlett
  3. Som Amund sa så funka leikene veldig bra! De var veldig engasjerte og hadde mye energi som vanlig. Det ble litt kluss på starten fordi der vi opprinnelig skulle være fungerte ikke lyset så det var helt mørkt der. Vi måtte derfor flytte oss ned på fotballbanen, hvor vi planlegger å ha det neste gang og. Selv med det, en veldig godt gjennomført økt!

    SvarSlett