Aktive Lokalsamfunn

mandag 26. oktober 2020

Mathias Moe, Fotballtrening 3 KIF J-15 Uke 44

Navn: Mathias Moe

Sted: Skrim idrettspark

Dato og tid: 27.10.2020 - klokken 17:30-19:00

Målgruppe: Jenter 15

Mål for økten: Fokus på avslutninger og å komme seg til muligheter for avslutning

Ferdighetsmål: Klare å bruke forskjellige avslutnings teknikker til forskjellige kamp lignende situasjoner, og i kamp

Kunnskapsmål: Det skal komme frem hvorfor det er viktig med forskjellige avslutningsteknikker, og vite hvordan og når de skal brukes

Holdningsmål: Møte opp i tide til trening, ikke miste fokuset på hvorfor de gjør de forskjellige øvelsene

Utstyr: Fotballer, kjegler, Mål og vester 


Apemetoden (Jentene kan denne drillen, så de to som kan den best stiller seg fremst og viser resten, mens jeg gjør klar for de neste øvelsene)

 

 

 

 

 

 

Oppdagende læring

Generell del: (10 minutter)

Skadefri oppvarming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Spesiell del: (15 minutter):

Rondo

Jeg setter jentene i rekker bak hverandre, der jeg setter opp 5 kjegler foran de, der jeg har øvelser de skal gjøre.

·         2 runder jogg

·         2 runder utad rotasjon av lysken

·         2 runder innad rotasjon av lysken

·         2 runde høye kneløft

·         2 runde sparke bak

·         2 runder 2 fram og 1 tilbake

·         2 runder krysse foran og bak

·         2 runder stigningsløp

 

Jeg lager firkanter der 4 spillere skal stå på hver side av firkanten og holde på ballen med pasninger slik at den 1 eller 2 i midten som skal gjenvinne ballen, ikke får den.

Muskelarbeidet blir mer koordinert og samstemt. Det vil si at man blir mer smidig. Man øker reaksjonsevnen, og alt går fortere i kroppen. Kjemiske reaksjoner stiger sammen med temperaturen. Blod og vevsvæske flyter bedre og lettere. Oksygen transporteres fortere gjennom blodet til musklene. Forebygger skader senere i økten. Jeg har med øvelse med ball slik at de får ballfølelse, pasninger og pasningsvalg inn mot hoveddelen.

Oppdagende læring/vise og forklare

Hoveddel 1

(35 min): Avslutningsøvelser 

Vegg og avslutning:

En sender en pasning til en vegg som sender ballen tilbake igjen, så skal man mot mål og skyte foran en gitt strek.

 

Vending og avslutning:

En får en ball fra køen bak der en skal vende med ball og mot mål med en avslutning foran en gitt strek

 

2 mot 1:

Jeg organiserer en øvelse med 2 angripere mot 1 forsvarer. Forsvareren sender en ball mot angriperne der de tar med ballen og skal spille sammen for å få en avslutning.

Jeg setter opp streker der de skal skyte istedenfor å drible keeper. Jeg har forskjellige øvelser med både vegg og vending for å komme seg mot mål. Det er fordi det ofte er slik en kommer til disse avslutningsmulighetene. Hvis jeg ser at det trengs litt konservativt press på ballføreren på disse øvelsen, tenker jeg at jeg eller en av de andre trenerne kan gjøre den jobben. Da får de litt trening med å måtte gå mot den svakeste foten deres også. Jeg har tenkt å utfordre de litt på å bruke begge føttene til å avslutte med. Jeg har en øvelse med 3 angripere mot 2 forsvarere for å få press på ballføreren. Det gjør at det blir vanskeligere å komme til avslutning, og mer likt en kampsituasjon. Der må de også bruke det de trente på med overtallsspill sist trening.

Oppdagende læring

Hoveddel 2 (25 min):

Kortbane med store mål

Jeg deler inn i 2 lag der jeg dytter det ene målet til midtbanestreken. Jeg eller en av de andre trenere går i mål om vi ikke har nok keepere. 5 minutters spill om gangen, med 1-2 min pause mellom kampene. Da får jeg 4 kamper.

Jeg har fokus på avslutninger og å komme seg til muligheter denne økten, og med kortbane vil jeg oppnå mange avslutninger og høy intensitet. Jeg har heller pauser mellom kampene enn en lang kamp fordi jeg vil opprettholde denne høye intensiteten.

Apemetoden

Avslutning: (5 minutter)

Rydde kjegler, mål og baller. Rolig tøying, og kort prat om økta.

Først rydder vi ned og tar litt rolig tøying ved samlingsplass der vi sitter i en sirkel og snakker om hvordan økta var

 Tøying:

- Hamstring 

- Legg

- Lår

- Lyske

- Rumpe

Forebygge mot skader og få litt tilbakemelding på økta. Tøyer muskler som brukes mye når en spiller fotball.


3 kommentarer:

 1. Jeg gjennomførte økta jeg egentlig skulle ha sist uke. Jeg syntes jeg klarte å skape mye motivasjon gjennom økta. Jeg delte opp i 2 grupper på skuddøvelsene for å få mindre kø. Organiseringen av øvelsene gikk helt greit, men på rydding kunne jeg ha brukt mer hjelpetrenerne imens jeg forklarte øvelsene til jentene.

  SvarSlett
 2. Øvelsene samsvarer med ferdighetsmålet ditt for økte på en bra måte. Bra plan.
  Fint du har fokus på aktivitet når du deler opp i mindre grupper. Fin erfaring du fikk når du ser at du kan bruke de rundt deg til å rydde for å spare tid.

  SvarSlett
 3. Har du laget en periodeplan? Jeg kan ikke finne den.

  SvarSlett