Aktive Lokalsamfunn

mandag 19. oktober 2020

Fotballtrening Kif G 14 Idrettsparken

NAVN: Knut Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Idrettsparken gress

Dato og tid: 14.10.20 KL 17.30 – 19.00

Tid: 90 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å orientere seg før en får ball slik at en bruker kortere tid på å ta avgjørelser.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Pasninger

 

 

2-3 grupper som fordeler seg halvparten på den ene siden og halvparten på den andre. Føre ball over og gi den til nestemann som fører den tilbake, og slik fortsetter det. Man steller seg bakerst i køen når man har gitt fra seg ballen. Legger inn ulike elementer underveis.

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

10

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 25 og 35 min

Hoveddelen

Posessionøvelse

Spilløvelse

 

Posessionøvelse 4 mot 4 + 3:

4 mot 4 og 3 jokere innenfor et skravert område. Her skal spillerne prøve å holde ballen i laget ved hjelp av medspillere og jokere. Viktig å orientere seg og være konsekvent på valgene man tar.

 

Spilløvelse:

2 lag der hvert lag organiserer taktikk og formasjon selv. Trener kommer bort og gir eventuelle veiledning. Videre spiller lagene mot hverandre. Banestørrelse avhenger av antall spillere på lagene. I pausen evaluerer hvert lag hva som fungerer og hva som ikke fungerer og konkluderer med noen arbeidsoppgaver de tenker å fokusere på. Eksempelvis å ha et samla press på midtbanen, forbedre pasningsalternativene rundt ballfører, eller avslutte tidligere når ballfører er rettvendt.

 

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å ta valg. Orientering er noe av det viktigste for å unne spille sammen som et lag og derfor trener vi på det. Me to kjegler i hver ende så blir det også et mål om å få ballen gjennom keglene, noe som gir innslag av konkurranse for utøverne. Det øker også evnen til å holde å holde ballen innad i laget når det er 3 jokere.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

 

 

 

4 kommentarer:

 1. Økta ble avlyst pga dårlig vær

  SvarSlett
 2. Hei Knut. Synd at økten ble avlyst, men sikkert et fornuftig valg.
  Økten din er bra med med øvelser som følger opp målet ditt. Er det bevisst valg at uttøyning er valgfritt eller burde alle være med på en felles avslutning med tøyning?

  SvarSlett
 3. Det er frivillig i og med at de ikke pleier å gjøre det og fordi mange ikke har sansen for det. pleier å høre om det er noen som er interessert, og tar da evt uttøying for de som vil.

  SvarSlett