Aktive Lokalsamfunn

mandag 12. oktober 2020

Mathias Moe, Fotballtrening 1 KIF J-15 Uke 42

Navn: Mathias Moe

Sted: Skrim idrettspark,

Dato og tid: 13.10.2020 - klokken 17:30-19:00

Målgruppe: Jenter 15

Mål for økten: Bli kjent med gruppen, og overtallsspill.

Ferdighetsmål: Jeg vil prøve å se nivået deres slik at jeg kan legge opp til bedre økter for dem senere. 

Kunnskapsmål: Gruppen skal skjønne hvorfor jeg er der, hvem jeg er, hvordan øktene blir, og hva jeg vil frem til i denne perioden.

Holdningsmål: Møte opp i tide til trening, ikke snakke mens jeg snakker, og tørre å spørre om de ikke forstår

Utstyr: Fotballer, kjegler, småmål og vester  

 

Metode

Hva

Hvordan

HvorforApemetoden (to av jentene styrer)Vise og forklare

Introduksjon og navnerunde: (5 minutter)

 

 

 

 

Generell del: (10 minutter)

Skadefri oppvarming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spesiell del: (15 minutter):

Holde på ball og slå vekk de andre sin, med styrkeøvelser

Jeg tar en rask introduksjon på hvem jeg er og hvorfor jeg er der, og tar en navnerunde sånn at jeg hører navnene deres.

 

 

 

Jeg setter jentene i rekker bak hverandre, der jeg setter opp 5 kjegler foran de, der jeg har øvelser de skal gjøre.

·         2 runder jogg

·         2 runder utad rotasjon av lysken

·         2 runder innad rotasjon av lysken

·         2 runde høye kneløft

·         2 runde sparke bak

·         2 runder 2 fram og 1 tilbake

·         2 runder krysse foran og bak

·         2 runder stigningsløp

 

 

 

Jeg har en øvelse der jentene fører ball i et område, der man skal holde på egen ball, samtidig som de skal slå vekk andre sin ball. Når ballen deres blir slått vekk, skal de komme til meg og hilse, der jeg også gir dem en styrkeøvelse etter de har hilst.

Siden jeg skal bli kjent med gruppen, så prøver jeg å få inn litt øvelser der jeg kan lære meg navn, pluss en navnerunde på starten.

Muskelarbeidet blir mer koordinert og samstemt. Det vil si at man blir mer smidig. Man øker reaksjonsevnen, og alt går fortere i kroppen. Kjemiske reaksjoner stiger sammen med temperaturen. Blod og vevsvæske flyter bedre og lettere. Oksygen transporteres fortere gjennom blodet til musklene. Forebygger skader senere i økten. Jeg har med øvelse med ball slik at de får ballfølelse inn mot hoveddelen, der de (ballkontroll, føring, finter, vendinger, skjerme ball)

Oppdagende læring

Hoveddel 1 

Overtallsspill i to firkanter (20 minutter)

Jeg setter opp 2 firkanter der jeg for eksempel har 6 spillere i hver firkant, der 2 fra den andre firkanten skal presse. Dersom de som presser ikke klarer å ta ballen innen 10 pasninger, får det andre laget 1 poeng. Deretter kan 1 til komme å presse for hvert poeng det andre laget får.

Hovedmålet for øvelsen er å trene på overtallsspill (forbedre pasning, mottak, overblikk, bevegelse og valg), men det øves også på å presse (hurtig opp i press og lede ballfører)

Oppdagende læring

Hoveddel 2:

Spill på små mål (30 minutter)

Jeg deler inn i 2 lag, og setter opp en bred bane med 4 småmål.

Jeg har en bred bane med småmål for å prøve å få de til å oppdage at det er en fordel med overtall. Hvis de skyver ballen fra en side til en annen og klarer å lage overtall, så har de nådd målet mitt.

Apemetoden

Avslutning: (5 minutter)

Rydde kjegler, mål og baller. Rolig tøying, og kort prat om økta.

Først rydder vi ned og tar litt rolig tøying ved samlingsplass der vi sitter i en sirkel og snakker om hvordan økta var

 Tøying:

- Hamstring 

- Legg

- Lår

- Lyske

- Rumpe

 

Forebygge mot skader og få litt tilbakemelding på økta. Tøyer muskler som brukes mye når en spiller fotball.

 

2 kommentarer:

 1. Øvelsene fungerte fint til målel, men jeg har litt å hente på motivasjonen, der det var lavt tempo til tider. Jeg ble med på litt av kampen og da ble det bedre fart og motivasjon. Jeg så an nivå og regulerte litt med lagene etter hva jeg så.
  Jeg har lært meg noen navn og blitt litt kjent med gruppen.

  SvarSlett
 2. Hei Mathias.
  Flott at du klarer å justere underveis når motivasjonen daler for utøverne. Da er det lurt å bli med selv i aktiviteten om det går.
  Fornuftige mål på den første økten med gruppen.
  Vurdering: N3

  SvarSlett