Aktive Lokalsamfunn

onsdag 7. oktober 2020

Øktplan 1 uke 41 j08/09 Katrine FB

Navn: Katrine Flatin Bartos

Dato: Torsdag 08.10-20

Sted: Kongsberghallen

Tid: 16:30-17:45

Mål: Bli kjent med barna, samt se litt hvor de ligger an i nivå basketmessig. Også at flest mulig er med på alle leiker/øvelser fordi har hørt at de lett setter seg ned

Målgruppe: Jenter 08/09

Utstyr: Basketballer (jentene skal ha med selv), vester 

Ferdighetsmål: At jentene skal utvikle angreps ferdigheter

Kunnskapsmål: Lære om ulike regler samt samarbeid seg imellom

Holdningsmål: At jentene følger Fair Play prinsippet og gjør så godt de kan (innsats) Og så klart at de har det gøy

 

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

5-10 min

Navnerunde

 

Enten opprop eller hviskeleken

Se an hvor mange barn som kommer.

 

Tenker at hvis vi er veldig få så tar vi en helt vanlig navnerunde hvor de bare sier navna sine høyt. Dersom det er litt flere barn tenkte jeg å prøve en variant av hviskeleken bare med at vi visker navna våres.

 

Dette ville da foregått slik at dersom jeg starter så hvisker jeg mitt navn til personen til høyre for meg som hvisker det videre og videre helt til vi kommer til personen til venstre for meg som må si navnet høyt. Og så skal vi se om navnet ble riktig til slutt.

Vanlig navnrunde tar jeg hvis vi er få og det er fordi hviskeleken fungerer ikke dersom vi ikke er alt for få som er med.

 

Hviskeleken tar jeg hvis vi er mange nok. Jeg vil også kjøre denne leken fordi det er en morsom vri på navnrunde og det kan bli gøy dersom navna blir helt feil.

 En typ vis og forklar hvor jeg også deltar

 

(er en lek)

10-15 min

Generell oppvarming:

En lek som ungene foreslår

 

Backup:

Dansk stikkball

Stiv heks med basketball

Dersom et barn foreslår en lek vi kan bruke, forklarer vi den og utfører den.

 

Hvis backup:

Dansk stikkball: jeg har med en myk ball vi kan bruke. Det er lov med 3 skritt, kan ikke holde ballen for lenge, dersom man blir skutt må man ta 5 jumping jacks, spensthopp eller situps, på siden før man kan bli med igjen.

 

Stiv heks med ball:

En har den og den må stusse ball. De andre som ikke har den må også stusse ball.  Dersom man blir tatt av den som har den må man stå med beina spredt og føre ballen rundt kroppen/stusse ved siden av. For å "fri" en om er tatt må man sprette eller trille ballen gjennom beina til den som er tatt.

Fordi da kan barna være med på å foreslå noe som de synes er  gøy som igjen kan være motiverende for dem.

 

Dansk stikkball + styrkeøvelser er fordi man blir lett varm i hele kroppen som gjør sjansene for skader mindre. Det kan også være motiverende å gjøre en slik aktivitet. Denne øvelsen er også fin på grunn av aktiviseringen av barna vil bli stor. Dersom jeg ser noen som står stille vil jeg lage området de spiller på mindre slik at de er nødt til å bevege seg.

 

Stiv heks med ball er for å ha variasjon i oppvarminga samt få blandet inn noe basketrelatert. Dette inngår også på ballbehandling når de må sprette ballen rundt i rommet.

Vis og forklar

5-10 min

S-del:

Stressball

 

Deler opp i 1ere og 2ere og steller alle i en ring. Man skal stå plantet i gulvet og ikke røre føttene. Hvert lag starter med en ball på hver sin side av sirkelen. Man skal sende ballen videre til nestemann på laget (du har en på et annet lag i midten av deg og neste på laget ditt). Målet er å ta igjen det andre lagets ball.

 

Dette er en morsom lek som gjør at man må samarbeide samtidig som man også får kjent litt på ballen slik at man får et bedre grep som kommer godt med på ballbehandlinga.

 Vis og forklar

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

Ca 30 min

Hoveddelen:

 

Skudd/avslutning på kurv en av gangen.

 

1mot1 på hver sin kurv

 

Kanskje spill på en kurv mot slutten av hoveddelen

 

 

 

 

1, Deler de likt på kurvene. De står i rekker og skal drible mot kurven og avslutte. De tar sin egen retur og stiller seg i rekka igjen. (blir ikke mange i hver rekke)

 

 

2, Deler de opp så det er to på hver kurv. Legger noen premisser om at de må starte et spesielt sted på banen osv. Her skal en starte i angrep og en i forsvar. Angrepsspilleren skal prøve å score og forsvareren skal prøve å hindre dette. Tenker å se an litt hvordan det går og etter hvert ta første til 3 poeng.

 

3, Deler de likt i to lag. Tenker at de spiller på en kurv, hvert fall i starten. Teller ikke poeng i starten men kanskje etter hvert.

 

1, For å lede opp til resten av hoveddelen. Lar de øve seg litt på avslutninger og det å "drive" på kurv. Dette er også for at jeg kan kartlegge litt hvor nivået på barna ligger så jeg vet litt mer hva jeg har å jobbe med etter hvert.

 

2, for at de skal få lov å prøve ut ting litt selv når du også har press på deg. Fordi de må øve på å bli trygge i en mot en situasjoner. Dette er også for at jeg skal se på nivået deres.

 

3, for at de skal få lov å faktisk spille litt basket. Dette er god trening for dem hvor de kan lære å spille sammen og lære seg spillet litt mer i praksis. Også her fordi jeg trenger å se nivået.

 

Har også tenkt å ikke telle poeng først men kanskje etter hvert fordi da får de på en måte varmet opp litt før vi teller poeng og de som har et konkurranseinstinkt ønsker naturligvis å telle poeng noe jeg synes er viktig å ha med i treningen til tider.

 

 Vis og forklar

10 min

Avslutning:

Bump - ball

 

Evt en annen lek som barna foreslår

 

Om å gjøre å score før den foran deg fordi da blir vedkommende slått ut. Står en rekke foran kurven og vi har med at første er fri. De som går ut etter hvert kan skyte på en annen kurv

 

Fordi det er motiverende å ha en lek på slutten av økta samtidig som de får øvd seg på å skyte. 

 

Velger å ha med det at de som går ut skyter på en annen kurv slik at fokuset deres blir på å skyte og ikke nødvendigvis at de tapte.

 Vis og forklar3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Var en fin første økt. Jeg ble godt kjent med de tre barna som kom. jeg kjørte omtrent hele økta som jeg planla men justerte litt her og der på øvelser bare. vi spilte en del dansk stikkball i løpet av treninga (på starten og slutten) fordi barna hadde så lyst til det og jeg tenkte at det er viktig å ha det gøy i starten. kanskje det kommer flere barn etterhvert hvis de sier det har vært gøy også. jeg var ikke så streng idag selv om det er noen av barna som er litt krevende, men jeg hadde en god balanse av å være kompis og litt streng. barna var motiverte på det aller meste så det overrasket meg litt, det var lite klaging. men neste gang tror jeg at jeg skal legge inn flere drikkepauser fordi de begynte å klage hvis de ble slitne. fikk også sett litt hvor de ligger an basketmessig og det tar jeg med meg videre. en annen refleksjon jeg vil komme med er at jeg justerte 1mot1 øvelsen slik at det var oss trenerne som var i forsvar. dermed fikk barna øvd flere ganger på å gå på kurv med press fordi det var det jeg valgte å ha fokuset på. vi spilte også 2mot2mot2 slik at hvert barn hadde med seg 1 trener i laget (vi var 3 trenere) dermed kunne barna utvikle spillforståelse ved å spille med en trener som kan spillet. barna ble faktisk flinkere på å unngå dobbeltstuss på den ene øvelsen vi kjørte også fordi jeg gikk inn og ba dem om å spesifikt bytte hånd når de skiftet retning for å gå på kurv så det var også meget positivt

  SvarSlett
 3. N3 god plan, se om du kan skrive litt kortere setninger på hvordan delen.
  Avlutingen er fin men ta med litt uttøyning, kan brukes til å ha oppsummering sammen med barna

  Veldig god refleksjon, ikke så lett å få gjort alt som planlagt når de ikke er så mange enda.

  SvarSlett