Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 7. januar 2020


Navn: Sebastian                                Uke 2                                          Klasse 3IDA
Mål: Målet for økten blir å kunne minimere tid på standplass.
Hva
Hvordan
Hvorfor
Oppvarming: 25 min25 min:
Innskyting + stiv heks


Innskyting foregår sånn at det blir skutt 2 serier i 1 papp blink mellom hver serie skal det løpes en runde med stiv heks i relativt middels tempo. Når alle har skutt 2 serier går alle sammen frem for å se hvordan det har gått. Det vil bli gitt tilbakemelding av skru. Det vil så bli løpt enda en runde med stiv heks før det blir skutt i en ny pappskive. Igjen går vi frem og ser om det skal stilles. Når alle er innskutt, starter hoveddelen. Det vil bli brukt flere metoder, men hovedsakelig vise og forklare
Det er viktig å skyte inn våpenet sitt for å kunne skyte mest mulig nøyaktig. Det vil være forskjeller på hvor mye ute av stilling som våpenet vil være fra gang til gang. Det er viktig å kombinere dette med litt bevegelse for å holde seg varme siden det å være på standplass kan bli kaldt i lengden. Når man varmer opp, vil man også unngå skader og få en større treningslyst.
Hoveddel: 40 min

1 skuddsdrill
15- 25 min

Stafetter med en vri
25 min


 1 skuddsdrill går ut på at man bruker bytter mellom to magasiner og skyter ett skudd av gangen. Det skal til sammen skytes 10 skudd og alle disse skal skytes på selvanviser. Jeg vil forklare og vise til eksempler når alle er samlet.

Stafetter fungerer på den måten at de går to og to på lag som jeg setter sammen ut ifra nivå. De vil så gå en lang runde før de skyter/tar strafferundene til sin lagkamerat. Det blir gjort i hvert fall 2 ganger hver.
1 skuddsdrill er meget effektivt for å øke hastighet på standplass siden den er så sentral på de delene som kan terpes. Det å sette ett første skudd kan være helt avgjørende for resten av serien.

Det blir en liten vri på stafettene siden de nå må gå sine lagkamerater sine strafferunder. Stafett er en flott måte å få kunne konkurrert uten for stor belastning men samtidig være i nærheten av konkurransefart. Det passer bra med målet til økten også siden de vil være så kjappe som de kan.
Avslutning: 10 min

Skytedueller
Alle har skytekonkurranse mot hverandre om hvem som er raskest. Man skal starte foran matta og reise seg opp når man er ferdig. Jeg vil bruke vise og forklare metoden.
Dette er en fin måte å avslutte økten på fordi man trener de tekniske ferdighetene til utøverne og jeg vil kunne kartlegge hvordan vi ligger ann og hva som må trenes på videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar