Aktive Lokalsamfunn

mandag 27. januar 2020

Madsebakken SFO 27.01.2020 Magnus 3IDA

Navn: Magnus Sæther Rudrud
Dato: 27.01.2019
Sted: Madsebakken SFO
Målgruppe: 2. klasse
Målgruppa mi er 2. klasse ved Madsebakken barneskole. Ettersom de ikke er eldre enn 6-7 år, så er det viktigste å ha det gøy, samt øve på de grunnleggende bevegelsene.

Varighet: 45 minutter
Hovedmål: Ha det morsomt med leik, øve på de grunnleggende ferdighetene gjennom løping, og påvirke utøverens utholdenhet
Ferdighetsmål: Gi mestring innenfor de forskjellige lekene.
Kunnskapsmål: Lære nye leker eller utvikle de om de allerede kan de fra før.
Holdningsmål: Høre på hva jeg sier, og de beskjedene jeg har gitt.

Del
Hva
Hvordan
Hvorfor
Oppvarming
15 minutter
Stivheks
Da alle barna kommer på forskjellige tidspunkt, velger jeg å kjøre stivheks som oppvarming. Fordelen med dette, er at det er en lek som lett gjenkjennes, samtidig som det er veldig lett å hoppe inn i leken underveis.

Vise og forklare
Da alle barna kommer på forskjellige tidspunkt, velger jeg å kjøre stivheks som oppvarming. Fordelen med dette, er at det er en lek som lett gjenkjennes, samtidig som det er veldig lett å hoppe inn i leken underveis.

Ved oppvarming skjer følgende:
Man øker prestasjonsevnen.
Man øker lysten til å trene og/eller konkurrere.
Det forebygger skader.

Oppvarming har også flere andre effekter, som f.eks. forebygging av melkesyre. Dette skjer pga. at kroppen etter oppvarming klarer å overføre oksygen fortere fra blodet til muskelcellene. Konsentrasjonen blir som oftest også økt.

Blod og vevsvæske flyter lettere.
Nerveimpulsene går raskere.
Konsentrasjonsevnen øker.

(Hentet fra side 15 i Treningslæreboka)

Hoveddel
25 minutter

15 minutterStafettLegger masse vester og kjegler ut på banen. Målet er å samle så mange som mulig. Man kan kun ta med 1 om gangen. Deretter deler jeg opp barna i grupper på 3-4 stk. Barna løper 1 og 1, og veksler der jeg setter startstreken. Leken er over når det har gått 4 minutter eller alle vestene er tatt. 2 minutter drikkepause mellom hver runde. 2 runder i alt

Vise og forklareEttersom dette er en økt med høyt fokus på utholdenhet, synes jeg denne leken er bra. Den bidrar til at man må løpe forskjellige distanser, ettersom vestene ligger lenger og lenger unna. Samtidig får man litt pause mellom hvert drag, noe som er gunstig for barn. Barn leker i intervaller, og derfor er det fint med litt pause. Det vil bli mye løping ettersom de bare er 3-4 per lag, og mange vil nok få opp konkurranse instinktet og gi på.
For barn er det dessuten veldig viktig å øve på de grunnleggende øvelsene. En av disse er løping, derfor vil begge øvelsene i denne økta være midt i blinken ift. Dette.

Barn leker i intervaller, de leker for fullt, så må de ha en liten pause for å ta seg opp igjen. Derfor er det viktig med pauser gjennom økta, slik at de kan gi fullt og ha det like   gøy gjennom hele økta.

10 minutter
Erteposekonkurranse
Legger en haug med erteposer, vester, etc. mellom den ene kortsida og midten. Deler barna opp i lag på 2. målet med leken er å hente så mange erteposer som mulig i løpet av 2 minutter. Blir det tomt i midten, må barna løpe til det andre laget, og stjele derfra. Legger opp til 2 minutter intervaller med 1-2 minutter pause, da dette er en veldig slitsom lek, spesielt for barn på 6-7 år. Jeg velger å kjøre disse intervallene til å begynne med, men kan justere dette om jeg ser at barna blir veldig slitne underveis.

Vise og forklare
Dette er en økt med høyt fokus på aerob utholdenhet. Målet er å ha det gøy samtidig. Derfor legger jeg opp til konkurranser som denne. Gjennom denne leken vil barna få løpt veldig mye, og vil bli slitne. Barna må alltid jobbe for å holde på så mange poser som mulig, og da må de stjele fra de andre. Dette fører til at det blir mye løping, og de vil antageligvis bli slitne, noe som igjen er bra, med tanke på at det er fokus på aerob utholdenhet.
Avslutning
5 minutter
Samle barna
Spørre hvordan økta var. Ble dere slitne? Ønsker til neste gang?
Takk for i dag!
En fin måte å avslutte økta.2 kommentarer:

  1. Økta var ikke så bra i dag følte jeg. Ungene var veldig urolige, og følte ikke jeg fikk kontroll over de. De utførte alle øvelsene og det virket som de ble slitne. Det tok litt lang tid mellom alle øvelsene, ettersom det ble mye uro, og de brukte lang tid på å roe seg ned. Fikk beskjed fra ungene om at økta var litt kjedelig, så tar det i betraktning til neste gang.

    SvarSlett
  2. Meget god plan. Har reflektert i etterkant av økta

    SvarSlett