Aktive Lokalsamfunn

onsdag 8. januar 2020

SFO - Økt 11


SFO - Økt 11
Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 2. klasse

Dagens aktivitet: Basketball
Hovedmål: Forbedre egne og de andre på laget sine ferdigheter ved å være en god medspiller.
Ferdighetsmål:  Bli mer treffsikker i skudd
Kunnskapsmål: Kunne være en lagspiller
Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.

Hva:
Hvordan:
Hvorfor:
Metode:
Innledning
3 min
Jeg forteller hva vi skal gjøre
Alle elevene står inntil veggen  sånn at de ser og hører meg.
 Alle vet hva som skal gjøres.

Oppvarming G del
5 min
Sol og måneEn kortvegg er sol, en er måne, ribbeveggen er skyer og gulvet er hav. Når jeg roper ut et av stedene er det førstemann dit, sistemann er ute.
Det er viktig å varme opp før man starter med hovedaktiviteten for å unngå skader og for å øke motivasjon.
Vise og forklare metoden.
Oppvarming S del
10 min
Bump-ball


Gruppa står på en rekke bak hverandre foran en kurv. De to første har en ball hver. Spillet startes med at førstemann skyter, og etter det kan personen bak skyte. Det er om å gjøre å først treffe kurven. Hvis personen bak treffer kurven først så er førstemann ute. Når man har truffet kurven så gir man ballen til personen bak seg i rekka og stiller seg bakerst.

 Bump-ball er en god oppvarming til basketball for man får øvd på skyteferdighetene sine
Vise og forklare metoden.
Hoveddel &
avslutning
25 min
Basketball


 
Deler inn i lag med ca. 5 spillere. To spiller samtidig mot hverandre. Om å gjøre å treffe kurven flest ganger. Det er kun lov til å gå to skritt med ballen i henda, og ikke lov til å sprette ballen, holde ballen og sprette videre. Rotasjon av hvem som spiller kommer an på hvor mange lag det blir.
Basket er en gøy sport som ikke spilles så ofte på SFO. Det blir ingen egen alvsluttning fordi det er ofte ikke mer tid igjen etter hoveddelen.Vise og forklare metoden.

2 kommentarer:

  1. Denne økta var ok. Jeg slet en del med å få elevene til å høre på meg, spesielt siden de hadde aldri spilt bump-ball før og basket var også ganske nytt for dem. Derfor gikk mye av tiden til at jeg prøvde å forklare dem reglene. Selvom de slet litt med bumb-ball først så var mange veldig ivrige tilslutt og likte spillet. bakset gikk mindre bra siden det er noen som er flinke og ikke vil gi fra seg ballen, mens flesteparten gjør ikke noe da de ikke får ballen. Derfor kommer jeg nok ikke til å spille basket igjen. Det å starte økta med en lek som alle kan og liker funker veldig greit siden da blir det en god og kjapp start på økta.

    SvarSlett
  2. fin refleksjon
    n3
    husk det med avslutning

    SvarSlett