Aktive Lokalsamfunn

onsdag 15. januar 2020

Øktplan uke 3


ØKTPLAN – UKE 3

NAVN: Andrea Gabrielsen
FERDIGHETSMÅL: Forbedre lagets samhandling med høyt tempo
KUNNSKAPSMÅL: Lære hvordan å bevege seg i forhold til hverandre i ankomst
HOLDNINGSMÅL: Trivsel blant utøverne og få de til å ha det gøy med trening.
Utstyr: Baller, vester, kjegler
Dato og tid: Torsdag 16.01.2020 – 16:00-17:30
Målgruppe: Gutter 06
Sted: Skrimhallen


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
 10 min
Generell oppvarming
Ball mellom kjegler
Deler i to lag. Legger to kjegler med ca 2 meter mellom hverandre. Man får 1 poeng med at en stusser ballen fra den ene siden til en lagkamerat til den andre.
Det er førstemann til 10 poeng, så er det ny runde.
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
-------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til m.c. går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom m. og nerver blir bedre
Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivåVise og forklare

5 min5 min7min
Spesiell del
SkadeforebyggendeKast to og toKeeperoppvarming
  • Ligge på ryggen, holde låret opp, og bevege leggen opp og ned
  • WGS
  • Skorpionen
  • Rygghev
  • Inntil veggen: armene i 90 grader, og skyve opp.
  • Inntil veggen: legger ryggen inntil veggen og har armene i 90 grader til begge sider. Dytte brystet utover, mens håndflaten er inntil veggen.
  • Hopp med dytt
  Spillerne skal gå sammen to og to. Stå ovenfor hverandre med ca 5-6 meters avstand. De skal kaste med høyre og venstre, og øke avstanden etter hvert.

  Her er det viktig med fokus på riktig kastteknikk.
  • Treffe midt på brystet til den andre
  • Høy arm
  • Albuen rett ut fra kroppen
  • Balanse i avlevering og riktig stemfot.

  Alle stiller seg på en rekke foran mål. Keeper har allerede en rutine på hvor spillerne skal treffe i mål. Han kjører igjennom dette.
Kjører noen skadeforebyggende øvelser for å prøve  unngå skader. Introduserer nye øvelser for at de senere kan bli mer selvstendige og få et større valg av øvelser.
Spesiell del som skal gjøre deg klar til hoveddelen, og lage en glidende overgang mellom oppvarming og hoveddel.

Vi kjører noen nye parøvelser for at spillerne skal få et større øvelsesutvalg og kanskje de synes det er gøyere å jobbe mer i par.

Varme opp kast armen,
Oppvarming av keeper er viktig for at han skal få "feelingen" av å redde ballen , komme inn i det og bli varm.


Vise og forklare.

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE

15 min


15 min20minHoveddelen

3 mot 3 ankomst og retur
Gjennomgang av trekk og spillsystemer
Spill


Går sammen 3 og 3. en gruppe starter i forsvar, mens en annen i ankomst fra andre siden. Deretter skal de som var i angrep løpe tilbake i forsvar, mens en ny gruppe løper ankomst. Slik holder vi på i 3-4 min x 3.


Spiller på en side, og går gjennom spillsystemer, som vi tenker å kjøre mot Flint på lørdag.


2 lag, spill på to mål med 5-1 forsvar i fokus. 5-1. Får tilbake ballen i kontra. Den utespilleren som jobber ute i 5-1 skal jobbe litt lavere, slik at den kan hjelpe hvis nødvendig.

I denne perioden tenker jeg å ha fokus på arbeidsoppgavene i ankomst-fasen, så jeg har lgt inn en øvelse som går på det, samtidig som man får litt puls. De må først finne ut selv, så tenker jeg å gi noen tips etter hvert.
Dette gjør vi for at guttene skal få en oppfriskning i systemene, og hva som fungerte mot de sist. Vi kan evt gjøre litt justeringer


Gjør dette for at spillerne skal få kamptrening. Løpe både frem og tilbake, samt å bli stresset enda mer. (som i kampsituasjon)
Jeg stopper spillet aktivt og forklare, slik at de kan finne ut hva de skal gjøre med hjelp av meg.

Vise og forklare

Vise og forklare
Vise og forklare10 min
Avslutning
Rolige tøyninger + liten prat
Tøyning av følgende muskler:
·        Setemuskulatur, mens man sitter.
·        Sitte på rumpa og strekke seg frem
·        Arm til siden.
·        Unngå stive muskler
·        Restituere fortere
Følg meg metoden
(apemetoden)

2 kommentarer:

 1. Vi kom igang litt sent med økta, pga guttene sam-kjører og det var noe problemer med bilen. Derfor måtte jeg kutte spilling på full bane på slutten. Kjøre bare gjennom spill systemer vi skal kjøre mot Flint på lørdag. Hadde samme øvelse som jeg hadde sist, den kontring returøvelsen, og den fant jeg og HC ut at jeg egt kan fortsette å bruke. Vi ser at guttene har bruk for sånn type trening. Både med tanke på at de får utholdenhetstrening, samt at de blir stressa i slike situasjoner i kamp, så det kan være greit å få det litt inn i kroppen. Jeg begynner å bli ordentlig kjent med de nå, så jeg føler at det er lettere å si ifra om ting ikke er slik jeg ønsker. På forrige trening måtte jeg si ifra på kastoppvarming at jeg ville at de skulle kast ordentlig fra start og ha fokus på høy arm og få med kraft fra kjernen også. Og jeg så på treningen i dag at de hadde tatt det til seg. Selvfølgelig var det ikke helt perfekt, men det var bedre nå enn forrige trening. Så jeg tenker at jeg bare må tørre å heve stemmen og si ifra på en konstruktiv måte. En ting til jeg kan jobbe litt mer med er å gå rundt og vise litt til hver enkelt hva de kan gjøre annerledes. Men samtidig er jeg litt redd for at da bruker jeg for mye tid der, og ikke får med meg alle.

  SvarSlett
 2. N3+
  God refleksjon - du er godt involvert i laget

  SvarSlett