Aktive Lokalsamfunn

torsdag 9. januar 2020

Allidrett uke 2


Allidrett

Navn: Noah Borgejordet og Lars Wettestad (assistent)
Dato: 09.01.20
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2014-2015)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for økta: Barna skal oppleve glede gjennom aktivitet og lek. Barna skal ha det gøy, og vi skal få de inn i allidretts-modus igjen nå på nyåret.
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett, intro, opprop.

Hermegåsa
 Vi løper en foran og en bakerst og viser øvelsene de skal gjøre. Vi skal prøve å løpe vanlig, ta i bakken, løpe baklengs, sidelengs, hoppe, legge oss ned, snurre, krabbe, eller lignende.

Bil
En bil har 1-4 gir og revers. Hver tilsvarer de et tempo barna skal løpe i. Jeg sier et gir og barna skal følge det til jeg bytter gir. (Hvis det er mye streker i salen kan barna følge disse som en bilvei.

Ca 3 min


7 min7 minApemetode


Oppgavestyrt
Ønske velkommen og ta opprop.

Varme opp med lek for å få en rolig start på økta og så barna blir varme i kroppen og klare og aktivitet.
HOVEDDEL
Dansestopp
Tar med en høyttaler til å spille musikk fra. Barna er nødt til å danse eller være i bevegelse når musikken står på, og når den settes på pause skal de fryse med en gang. De som ikke gjør dette blir ute og må vente til neste runde.

Rødt og grønt lys
Vi leker vanlig rødt og grønt lys, men vi har forskjellige regler for hver runde. En regel kan være at alle må gå baklengs, alle må krabbe, etc.

Tarzanløype
Vi setter ut alt av hinder og matter til en hinderløype i salen. Barna kan få leke fritt rundt i salen, og hvis det er stemning kan vi ha tarzan-sisten.

Backup-leker: Hauk og due, stiv heks
10 min15 min

10 min
Forklare/OppgavestyrtTre forskjellige leker som er populære hos barna. Starter med to leker med noe likheter, dansestopp og rødt og grønt lys siden vi ikke har kjørt disse så mye tidligere og de er lette å organisere. Avslutter med Tarzan-løype siden det er litt tidkrevende i forhold til utstyr, og har pleid å være en fin avslutning på økta når barna kanskje ikke har så mye konsentrasjon igjen.
AVSLUTNING
Vi rydder, barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Forsøke å tøye ut litt imens vi avslutter.
Ca 5 min

Avslutte økta og begynne restitusjon

2 kommentarer:

  1. Økta gikk utrolig fint, barna virka motiverte og det var til og med kommet et par nye. Lars er jo utrolig flink med barn så det hjalp veldig med han som vikar. Bil-oppvarmingen følte jeg var veldig morsom for barna, de løp ekstra mye når de skulle leke at de var biler. Brukte litt kortere tid enn planlagt på dansestopp og rødt og grønt lys, så det ble en 25 min med hinderløype og frilek.

    SvarSlett