Aktive Lokalsamfunn

fredag 10. januar 2020

SFO - Økt 10


SFO - Økt 10
navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 2. klasse


Dagens aktivitet: Tarzan-sisten
Hovedmål: Ha det gøy med utfordrende lek.
Ferdighetsmål:  Bruke balanse og koordinasjon
Kunnskapsmål: Lære en ny versjon av tarzan-sisten
Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.

Hva
Hvordan
Hvorfor
metode
Innledning:
3 min
Jeg forteller hva som er planen for økta.
Alle stiller seg inntil veggen så de både ser og hører meg.


Hovedel:
40 min
Tarzan-sisten
I tarzan-sisten legges matter, benker og andre ting man kan stå på ut på gulvet. Det er to som "har'n" og det er ikke lov til å tråkke på bakken. Blir man tatt må man sette seg på siden. Det blir jevnlig ropt "alle ut".
En annen versjon som skal spilles er med ball. Framfor at man tar noen som i sisten så er det som stikkball. Det er to som har ball og det er kun de som har lov til å skyte andre. Hvis noen fanger ballen før de blir skutt så er det de som får ballen
Tarzan-sisten utfordrer kroppen på mange måter og er en gøy aktivitet. Tazan-sisten med ball gjør det mer utordrende for de som "har'n". Siden det tar tid å sette opp or rydde ned er det den eneste aktiviteten planlagt for økta.
Vis og forklar
Avslutning

Stikkball
Det er alle mot alle og to baller i spill. Man skal skyte de andre og når man er skutt selv så setter man seg på siden helt til person en som skøyt deg er skutt, da er man fri.
Hvis det er tid igjen på slutten etter at alt er ryddet spilles det stikkball. Da blir barna motivert til å rydde siden jo kjappere de er ferdig jo kjappere får de spille stikkball.


1 kommentar:

  1. Tarzan-sisten funket overraskende bra. Alle var med på å sette opp og det ble ryddet opp kjapt. Versjonen med ball var veldig godt likt og jeg kommer nok til å ha en økt til med bare tarzan-sisten siden dette er en av få aktiviterer som alle liker

    SvarSlett