Aktive Lokalsamfunn

onsdag 15. januar 2020

SFO - Økt 12


SFO - Økt 12
Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 2.klasse

Dagens aktivitet: Hjørnefotball
Hovedmål: Utvikle egne ferdigheter og være en god lagspiller
Ferdighetsmål:  Ha full kontroll på ballen mens man løper sikksakk mellom kjegler.
Kunnskapsmål: Kunne være en god lagspiller
Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.

Hva:
Hvordan:
Hvorfor:
Metode:
Innledning 3 min
Jeg forteller hva vi skal gjøre under økta og svarer på eventuelle spørsmål.
Alle stiller seg inn til veggen og jeg står i midten slik at alle ser meg.
Da vet alle hva vi skal gjøre og de som ikke vil være med på det kan gå ut.

Oppvarming G del
10 min
StikkballDet er alle mot alle og to baller i spill. Man skal skyte de andre og når man er skutt selv så setter man seg på siden helt til person en som skøyt deg er skutt, da er man fri.
Det er viktig å starte med noe gøy for å øke motivasjonen til økta. Stikkball er også en rolig start på økta.
Vise og forklare metoden.
Oppvarming S del
7 min
Stafett med fotball
Fire lag står på hver sin rekke i den ene enden av salen. På andre siden av salen har hvert lag 4 kjegler som står etter hverandre på rekke som de skal løpe sikk-sakk rundt med ball. Alle lagene starter likt, og en på hvert lag samtidig. Det er førstemann til å få alle på laget gjennom løypa.
Stafett er en god oppvarming til fotball fordi man får løpt med ball i en kontrollert bane hvor man selv kan velge tempo. 
Vise og forklare metoden.
Hoveddel
25 min
Hjørnefotball

 

 
Det er et lag i hvert sitt hjørne. Lagene som står i hjørnene ovenfor hverandre spiller mot hverandre. Det er kun lov til å sparke ballen langs bakken, og målet er en benk som ligger på siden i de andres hjørne. Når et lag har scoret (truffet benken) spiller de to andre lagene som så på. Jeg vil rullere hvilket hjørne lagene står i så alle spiller mot alle.
 I hjørnefotball er lagene små, og det gjør at alle får muligheten til å ha ballen. I en ballsport hvor man bruker beina framfor hendene har man mindre kontroll, og det gjør at ikke bare de beste har ballen.

Vise og forklare metoden.

2 kommentarer:

  1. Jeg har brukt å avslutte økta med stikkball, men det å starte økta med det var bedre tror jeg. Alle kan stikkball så jeg trenger ikke å forklare dem hva som skal gjøres, og det er mange som kommer opp til 10 min forseint, og da kan de bare bli med uten at det må gjøres justeringer og at ting må forklares på nytt. Stafetten funket ganske dårlig da de fleste ikke orket å ta seg tid til å gå rundt hver kjegle og bare løp rundt en eller to. Men de var veldig engasjerte og heiet laget fram, så noe enklere kan nok fungere veldig godt. Hjørnefotball funket bra.

    SvarSlett
  2. Jeg valgte også å ikke ha en annen aktivitet til avslutning, fordi det å bytte mellom aktiviteter tar mye tid, og som oftest er det ikke tid til mer enn 2-3 forskjellige aktiviteter. Hvis jeg skal ha noe på slutten så må det være noe alle kan og som ikke krever oppsett av lag eller rigging av benker osv.

    SvarSlett